Hovedområder
Arrangementer /træf
Autocampere
Biler
Camping i TV
Campingnyt
Campingpladser i DK
Campingpladser i udl.
Campingvogne
Digital TV
Diverse
Efterlysninger
Fortelte og telte
Gode råd
Konkurrence
Køb og salg (Udstyr)
Mit vogntog
Navigation
Ny campist
Personlige sider
Rejseinspiration
Storebæltsbroen
Udstillinger
Udstyr og Tilbehør
Vintercamping
Debatforum på diverse mærker
Alle områder (liste)
Alle områder (detalj.)
Betingelser
Hjælp:
Oprette ny tråd eller svar på indlæg
Diverse
Fold alle indlæg sammen

Titel Forfatter Dato

Politisk aftale om nyt Campingreglement  Anette Tracz Knudsen 26.1.2019 |  9:53  
Campingpladser får lov til at udvide

25-01-2019 Nyhed - Erhvervsministeriet

Regeringen og Dansk Folkeparti er i dag blevet enige om en modernisering af campingreglementet. Med den nye politiske aftale får campingpladserne mulighed for at opstille flere, større og højere hytter uden for strandbeskyttelseslinjen.

https://em.dk

TRIST UDVIKLING !
mvh
Anette

"trist udvikling" Ja men kun få cam..   Kjeld L Kristensen 26.1.2019 |  10:28
"trist udvikling" Ja men kun få campister har strittet i mod, at det er branchen som styrer udviklingen.
Ja det er en trist udvikling. Der k..   H.C 26.1.2019 |  12:56
Ja det er en trist udvikling. Der kan jo kun give færre pladser til kørende campister.
I fremtiden er campingpladserne nok kun for fastliggere og turister der egentlig skulle bo på hotel.
En spand koldt vand i hovedet på ca..   P. Gug-Kjeldsen 26.1.2019 |  14:07
En spand koldt vand i hovedet på campisterne.
En aftale som campingerhvervet kan være yderst tilfreds med.
Aftaleteksten refererer konstant til erhvervet og demonstrerer tydeligt, at campisterne hverken er blevet hørt eller måske har noget talerør.
Jeg håber, at mange campister vil give deres besyv med, når udkast til et nyt campingreglement kommer på høringsportalen. Vi kan jo også håbe på, at et snarligt folketingsvalg ændrer situationen.
Læs hele aftaleteksten:
https://em.dk
mvh Gug, GSM
Ja udviklingen kan man jo ikke brem..   A.Schmidt 26.1.2019 |  14:16
Ja udviklingen kan man jo ikke bremse,hvis det er sådan turisterne efterspørger og campingejeren må gøre få at overleve så fred være med det ,der skal nok blive masser af plads til os campister også i fremtiden, så det ser ikke som en kedelig udvikling men er spændende tiltag og hvis man ikke gider store ferieboliger kan man jo bare blive væk og ligge på en anden campingplads der skal nok blive plads til alle.
Rigtig A.Schmidt - udviklingen kan ..   Joan Petersen 26.1.2019 |  14:37
Rigtig A.Schmidt - udviklingen kan man ikke bremse.
Jeg kan se på mange af de facebookgrupper jeg er med i, at et større og større antal campister lejer et mobilhome på en plads sydpå.

Det er ofte i luksuskategorien med store poolanlæg og eget boblebad ved det lejede mobilhome. Det er campister, der gerne giver mange tusind kroner for en ferie. Hvorfor så ikke hotel? Sikkert fordi man godt kan lide det liv, der er på en campingplads, fordi man selv kan lave mad og spise iklædt badetøj, i stedet for at skulle møde på et bestemt tidspunkt i hotellets restaurant iklædt nogenlunde pænt tøj, hvis man synes det er hyggeligere at grille udenfor med sand mellem tæerne og strithår efter badning dagen land.

Hvis det er større hytter eller luksusmobilhomes, der skal til for at få fat i campisterne (det vil tiden så vise), er det da klart, at nogle pladser forsøger sig med det. Måske de kan tiltrække flere udenlandske turister?

Jo, der skal nok blive plads til os andre også. Mange campingpladser står alligevel halvtomme hen udenfor højsæsonen.


Venlig hilsen Joan
En udvikling der går i den gale ret..   Anette Tracz Knudsen 26.1.2019 |  16:12
En udvikling der går i den gale retning KAN selvfølgelig stoppes, eller drejes i en anden retning. Det handler om hvilken politik der føres på Borgen.

Siden man flyttede campingpladslovgivningen fra MILJØMINISTERIET og Naturstyrelsen, over til Erhvervsministeriet og Erhvervsstyrelsen, så har udviklingen stukket helt af, efter min mening.

Campingpladser er ikke længere et billigere alternativ, til den mindre bemidlede del af befolkningen. Den gruppe borgere som camping / teltning oprindeligt var tiltænkt.

Erhvervsinteresser, selskaber omdanner de mest attraktivt beliggende pladser til hoteldrift. Store investeringer skal tjenes ind og give overskud, og det vil smitte af på den traditionelle del af camping aktiviteten. Over tid forsvinder disse pladser som camping.

Det Joan beskriver syd fra, mener jeg ikke har noget som helst med camping at gøre. Ligesom de mest forgyldte danske pladser snart heller ikke har mere med camping at gøre end selve navnet.

Camping er at komme til en plet jord og slå lejr. Selv at have sit udstyr med. At klare sig selv, være selvhjulpen. - Camping skulle vare en mobil aktivitet - Den del skal nok også blive skrevet ud af loven og så kan man genindføre ''store, fast opstillede'' enheder.... Dem som man har brugt 20-25 år på at få fjernet under ''Afviklingsordningen''.

Jeg håber, at hvis vi får en anden kulør på en ny regering, at man så skrotter det her, og føre området tilbage til et nyt Klima - og Miljøministerium.

Selv om der i dag i aviserne skrives om, at campingpladserne får lov at bygge større hytter, så har ingen avis skrevet om andet en 45 m2 og 5 m højde. Men helt reelt, så indeholder aftalen mulighed for at bygge 70 m2 store hytter, bare de deles op i to dele, som så kan slås sammen og benyttes som een hytte.
Et kunstgreb hvor man ''bøjer'' reglerne.

Når campingpladserne er så attraktive at bygge på og drive hotel fra, så skyldes det en anden lovgivning, andre regler, end uden for bommen. Er det en udvikling som er fornuftig ? Nej det er det ikke efter min mening.

mvh
Ja Anette du har din mening om det ..   A.Schmidt 26.1.2019 |  16:57
Ja Anette du har din mening om det og respekt for det,jeg ved ikke om du kender Ribe camping, de har ud mod vest nogle rimelige store campinghytter og er Ribe camping blevet ringere af det,nej tværtimod jeg ved godt man kan ikke helt sammenligne men alligevel og for det andet er det en rigtig dejlig campingplads hvor der sker noget hele tiden,måske en plads du vil kalde en tivoliplads?
Måske er pladserne vel bare ved lig..   Ole Larsen 26.1.2019 |  17:31
Måske er pladserne vel bare ved ligesom sydpå at indstille sig på at campister med campingvogn er en uddøende race p.g.a. regeringernes preferencer for el biler.
Det kan godt være, at camping var t..   Joan Petersen 26.1.2019 |  17:37
Det kan godt være, at camping var tiltænkt det, at komme til en plet jord og slå lejr, men der var ingen der syntes det var galt, at der kom bedre toiletter og badeforhold.
Det var udvikling.

Nu er udviklingen sådan, at nogle campister bare gerne vil have mere luksus og gerne vil betale for det. Campingpladsernes investeringer skal jo også dækkes ind, og så længe der er nok campister/lejere af ferieboliger på campingpladsen der gerne betaler, så fred være med det. Det bliver bare ikke et sted, jeg vil komme.

Vi er også stadig nogen, der ikke vil betale for en masse luksus, men det er jo ikke sådan, at vi ikke kan finde en campingplads, der passer til vores liv og vores pung. Jeg forventer ikke så meget mere end rimelige og rene faciliteter, og der er masser af campingpladser i Danmark og resten af Europa at vælge imellem :-)

Venlig hilsen Joan
Der findes råd for den slags - dyre..   Per Henneberg Kristensen 26.1.2019 |  23:10
Der findes råd for den slags - dyrere overnatninger.

Hvis jeg låner din indkørsel, så må du låne min :)
Ok PHK er det sådan du campere så e..   A.Schmidt 27.1.2019 |  9:11
Ok PHK er det sådan du campere så er der vel også råd til en bøf og lidt rødvin,men da fortrækker jeg lidt mere luksus.
Med den splittelse som er blandt ca..   Kjeld L Kristensen 27.1.2019 |  11:04
Med den splittelse som er blandt campister, må man stiltiende se til at vores verden forandrer sig. Det totale udbud (antal camping pladser) bliver færre, og man må håbe at ikke alle pladser tilslutter sig de nye tendenser.
Der må stadig være et marked for det oprindelige, hvilket jo afspejles i diverse indlæg
Ja ja op med humøret det skal nok g..   A.Schmidt 27.1.2019 |  12:11
Ja ja op med humøret det skal nok gå altsammen
Hej. Vi campister er jo heldigvis m..   B Jakobsen 27.1.2019 |  12:47
Hej.
Vi campister er jo heldigvis meget forskellige.
Jeg søger ikke de mest spartanske pladser og har heller ikke brug for fred og ro i pladsens fjerneste krog. Vi søger heller ikke hav - skov- og natur - for så kan vi bare blive hjemme hvor vi bor.
Jeg har heller ikke brug for luksus og underholdning, vi kan godt lide at der lidt liv omkring os - og har ikke noget imod børn på pladsen - og vi har stadig en del af spejder ånden tilbage - vær mod andre som du gerne vil have at de er mod dig.

Så længe der findes DCU eller ACSI pladser så går det vel ikke helt galt - vi har da gennem tiderne mødt rigtig mange almindelige - venlige - glade og hjælpsomme mennesker.
MVH BJ.
Mig selv, mig selv og mig selv! Det..   P. Gug-Kjeldsen 27.1.2019 |  16:59
Mig selv, mig selv og mig selv!
Det kan man nemt forledes til at tro om campingerhvervet til skade for naturen og vores oplevelser.
https://jyllands-posten.dk

mvh Gug
Jeg er en af de campister der ked a.. Tommy Hansen 28.1.2019 |  12:36
Jeg er en af de campister der ked af den nye udvikling på danske campingpladser.
For os er camping at være et sted med græs, en OK og ren toilet/badebygning, tømningsfacilliteter og gerne enkelte strømpladser.
Fred og ro og gerne i eller nær flot natur.
I takt med at vore campingvogne er blevet udstyret med alle mulige muligheder er vore krav til campingpladser blevet mindre.
I udlandet har campister ofte sagt til os at man vælger Danmark fra på grund af de dyre campingpladser og hvis der skal bygges større hytter og andet gøgl, er der vel kun campisterne til at betale.
Vi er medlem af campingforeningen www.backtonature.dk som har mange enkle naturskønne samarbejdspladser.

Enig i at der skal være noget for enhver smag, men håber ikke alle pladser overinvesterer i hytter og tivoli.
Vh. Tommy Hansen
www.dtcamping.dk

Forstør Zoom
Kroner og øre og intet andet! Læs d..   P. Gug-Kjeldsen 30.1.2019 |  0:05
Kroner og øre og intet andet!
Læs de åbenhjertige udtalelser, hvor det drejer sig om en udvidet definition af camping:
https://folketidende.dk
mvh Gug, campist og GSM

Deltag i debatten

Du skal være logget ind for skrive eller redigere i vores debatforum

E-mail  
Password  
Husk mig  

Er du en ny bruger af vores debatforum, kan du oprette en profil her

Har du glemt dit password?

Fortvivl ikke. Udfyld din e-mail adresse herunder, og vi sender dig straks et nyt.

  E-mail