Hovedområder
Arrangementer /træf
Autocampere
Biler
Camping i TV
Campingnyt
Campingpladser i DK
Campingpladser i udl.
Campingvogne
Digital TV
Diverse
Efterlysninger
Fortelte og telte
Gode råd
Konkurrence
Køb og salg (Udstyr)
Mit vogntog
Navigation
Ny campist
Personlige sider
Rejseinspiration
Storebæltsbroen
Udstillinger
Udstyr og Tilbehør
Vintercamping
Debatforum på diverse mærker
Alle områder (liste)
Alle områder (detalj.)
Betingelser
Hjælp:
Oprette ny tråd eller svar på indlæg
Gode råd
Fold alle indlæg sammen

Titel Forfatter Dato

Hjulskift på cv  Lennart Søderberg 25.10.2018 |  13:14  
Når man skal skifte hjul på CV.en lader man den så være tilkoblet bilen når man bruger donkraften? Og hvis ja skal man så ikke frakoble slingerbremsen?

Venlig hilsen Lennart

Alternativi kunne du tilkalde vejhj..   F. Bruun 25.10.2018 |  13:59
Alternativi kunne du tilkalde vejhjælpen og er det udenlandsk ringe til SOS - de har en luftpude "Donkraft", som kan lægges under vangen og hæves med luft fra en kompressor!
Hej Du løfter bare det hjul der ska..   B Jakobsen 25.10.2018 |  14:50
Hej
Du løfter bare det hjul der skal skiftes mens vognen er tilkoblet. Det er bedst at frigøre reservehjulet først. Sikrer dig at bilen er bremset med håndbremsen. Ikke nødvendigvis aktivere CVens ens håndbremse. Det er mest sikkert hvis du har en original dunkraft til campingvognen, den bliver nemlig "spændt til campingvognens undervogn" og kan ikke glide sideværts - men en almindelig dunkraft kan også bruges. Evt med en lille træklods som mellemlæg for at forhindre at dunkraften glider ved jern mod jern.
MVH BJ
Hovsa - nej du skal ikke røre ved s..   B Jakobsen 25.10.2018 |  14:59
Hovsa - nej du skal ikke røre ved slingrebremsen for så frigør du måske CVen. Måske kan du godt "følge med (sikkerheds understøtte) med et eller to støtteben" men husk støttebenene må ikke overtage rollen som donkraft.
MVH BJ.
Havde tænkt mig at bruge denne donk.. Lennart Søderberg 25.10.2018 |  17:47
Havde tænkt mig at bruge denne donkraft med tilkøbt beslag, der skulle klemme om vangen. Kan bære 2 tons.

Hilsen Lennart

Forstør Zoom
Hej Lennart. Din donkraft med besla..   Tommy Jessen 25.10.2018 |  18:53
Hej Lennart.
Din donkraft med beslag er ok.
Husk at løsne hjulet inden du løfter den op.
Husk også at efterspænde efter 50 km kørsel.
Held og lykke med jobbet.
B. Jakobsen. Vil du lige forklare m..   Steen 25.10.2018 |  19:23
B. Jakobsen. Vil du lige forklare mig hvordan man risikerer at frigøre campingvognen ved at løsne stabilisatoren. For så vidt jeg ved er der altså to greb, et der betjener selve stabilisator og et andet der betjener koblingen.

Lennart. Der er ingen grund til løsne stabilisator når du løfter vognen, det er jo næsten ingenting der ændres i selve sammenkoblingen
Jeg er ikke begejstret for din donk..   Flemming Udbjørg 25.10.2018 |  20:41
Jeg er ikke begejstret for din donkraft, sat direkte på vangen. Jeg ville klart foretrække en donkraft, med fladt hoved og så et bræt mellem vange og donkraft.

Vangerne er ikke bygget til at kunne bære trykket fra en donkraft. Det er derfor der er lavet en specielt donkraft, hvor man monterer et beslag på vangen, som donkraften så skal monteres i. Herved fordeles kraften på vangen som helhed og ikke "kun" en flade på 4-6 cm2

Og ja, jeg ville altid lade vognen være tilkoblet bilen - og da gerne med slingrekoblingen slået til. Og selvfølgelig med CV'en bremset også, så både bil og CV holder køretøjet stille.
Hej Steen. I sin iver kunne han kom..   B Jakobsen 25.10.2018 |  23:31
Hej Steen.
I sin iver kunne han komme til løfte håndtaget op i det øverste trin, og derved vil kuglen og bilen synke ned.
MVH BJ.
Hej Lennart Det er en god donkraft ..   Hans Justesen 25.10.2018 |  23:53
Hej Lennart
Det er en god donkraft du har, den er nemlig lavet så den kan gribe om kanten på vangen, den vil altid løfte i vangens højde, men det er vigtig at den han et stabilt underlag da det er en lille fod. Hvis du kunne få ind under forstærkningen tæt ved hjulet så er det bare perfekt
MVH Hans Justesen
Hej Lennart. Jeg tror lige at du sk..   Steen Th. 25.10.2018 |  23:59
Hej Lennart.
Jeg tror lige at du skal forsøge dig hjemme hos dig selv før det går galt. Det ser nemlig ikke ud til at din donkraft kan blive høj nok til at hjulet går fri af jorden.
Hvad angår det beslag der er lavet til Alko donkraften, så er det to skruer der bærer vægten. så at løfte under vangen er nok lige så godt som på siden af vangen. Det er trods at sådan de gør på et værksted når de løfter den op liften.
Mvh. Steen
Hej Lennart Søderberg Smart donkraf..   Ole M 26.10.2018 |  10:47
Hej Lennart Søderberg
Smart donkraft - hvor kan man købe den? Eller især, hvor har du købt beslaget?
M.v.h. Ole
Beslaget kan købes hos Kronjyllands..   Lennart Søderberg 26.10.2018 |  11:37
Beslaget kan købes hos Kronjyllands camping på hjemmesiden: varenr. C821472

https://www.as-kcc.dk

Hilsen Lennart
1000 tak Lennart..   Ole M 26.10.2018 |  12:52
1000 tak Lennart
@Lennart Søderberg! Har du tjekket ..   F. Bruun 26.10.2018 |  13:20
@Lennart Søderberg!
Har du tjekket om der er plads til, at flaske donkraften overhovedet kan placeres under vangen, når dækket evt. er fladt?
Til F. Bruun: Nej det har jeg ikke ..   Lennart Søderberg 26.10.2018 |  14:09
Til F. Bruun: Nej det har jeg ikke da min CV ikke står hjemme, men skal snart hente batteriet for vinteren og så tester jeg.

Tak for alle svar.

Hilsen Lennart
Og til Ole M: jeg ved jo ikke om de..   Lennart Søderberg 26.10.2018 |  14:18
Og til Ole M: jeg ved jo ikke om det virker. Men det vil jeg vende tilbage om jfr. ovenstående indlæg.

Jeg har iøvrigt en rigtig Alko donkraft. MEN da jeg solgte min tidl. CV glemte jeg at skrue beslagene af vangen :-( Og nye beslag - 2 stk. - koster ca. 600,- kr. Så derfor denne løsning, idet jeg havde den røde donkraft stående og derfor kunne nøjes med omhandlede beslag til 56,- kr.

Hilsen Lennart
Husk at løfte bag hjulet, så vognen..   B, Jørgensen 26.10.2018 |  16:19
Husk at løfte bag hjulet, så vognen støtter på modsatte hjul og næsehjulet, ellers kan det gå ret galt, og vogn tipper bagover og skyder donkraft væk..
B. Jørgensen: Troede netop at det v..   Lennart Søderberg 26.10.2018 |  17:41
B. Jørgensen: Troede netop at det var omvendt - altså foran hjulet? CV.en kan vel ikke vippe bagover når den er på krogen??

Venlig hilsen Lennart
Lennart Søderberg - jeg har selv en..   Ole M 26.10.2018 |  20:32
Lennart Søderberg - jeg har selv en lignende flaskedonkraft, og er en gang for mange år siden punkteret/eksploderet (i guder, vi var nogle af de uheldige med Matador-dæk). Vi måtte dengang stille og roligt trække campingvognen med det flade dæk op på nogle gule kiler før det var muligt at få donkraften ind under vangen. Men så fungerede det hele. Vi lod den selvfølgelig forblive koblet på bilen, trak håndbremsen i både bil og cv, og satte for en sikkerheds skyld støttebenene ned.

Synes bare, at dit beslag ser godt ud, så sådan et vil jeg bestille. Håber det så passer på min donkraft.
Hej Lennart. Det er selvfølgelig ve..   B, Jørgensen 26.10.2018 |  21:23
Hej Lennart.
Det er selvfølgelig ved skift når vogn er frakoblet :-)
Ved at sætte donkraften bag hjulet ..   Flemming Udbjørg 28.10.2018 |  11:05
Ved at sætte donkraften bag hjulet - hvis du kan for mover - så opnår du, at du har 2 stabile støtte punkter; Det andet hjul og træktøjet. Donkraften laver så det 3. stabile punkt.

Hvis du sætter donkraften foran hjulet - og det kan man godt! - så flytter du de stabile punkt (donkraften til at "konkurrere" med træktøjet, og der er så intet som stabiliserer vognen efter akslen.

Du får en større stabil trekant ud af at sætte donkraften efter hjulet.
B. Jakobsen. Det sker så ikke på en..   Steen 28.10.2018 |  11:59
B. Jakobsen. Det sker så ikke på en ALKO da du der skal betjene to håndtag. Og jeg må sige at på Winterhoffe er der også en del mere der skal til for løsne end bare vippe grebet op :-) Det kræver at du først vipper håndtaget op så stabilisatoren løsnes og derefter skal du trække ud i håndtaget op vippe det yderligere op
Det sker ikke noget ved at du sikre..   Steen 28.10.2018 |  12:00
Det sker ikke noget ved at du sikrer det yderligere ved lige skrue støtteben ned når den står på donkraften, så vipper den ikke og skulle donkraften skride så får du ikke noget i klemme
Jeg er enig Steen - men.... støtteb..   Flemming Udbjørg 29.10.2018 |  10:59
Jeg er enig Steen - men.... støttebenene er ikke bygget til at bære hverken 30, 40 eller 50% af CV'ens vægt. Og slet ikke til at kunne optage den kraft som opstår, hvis donkraften skulle skide og pludselig overlader en meget stor del af vognens vægt til støttebenet.

I værst tænkelige tilfælde koster det et nyt støtteben - og måske endda et hul i bunden af cv, afhængig af, hvordan støttebenet er monteret - og at vognen ryger ned på vejen. Hvis donkraften svigter når hjulet er taget af, så kan det gå rigtig galt for bagenden/bunden af CV'en. Så...selv om teorien siger ja, så ville jeg aldrig drømme om at gøre det. Går det galt, kan det gå rigtig galt.
Hej I forenden sidder støttebenet o..   B Jakobsen 29.10.2018 |  15:57
Hej
I forenden sidder støttebenet ofte på en arm som er svejset på vognens chassi.
Jeg har set flere vogne hvor svejsningen ( ikke selve svejsningen - den er egentlig ganske stærk -)men materialet 1 eller 2 mm ved siden af svejsningen, i den zone hvor varme og kulde mødes ved svejsning - var brækket op - brækket af.
Derfor må støttebenet ikke overtage rollen som donkraft.
MVH BJ.
B.Jakobsen. Hvem snakker om at brug..   Steen 29.10.2018 |  18:49
B.Jakobsen. Hvem snakker om at bruge støtteben som donkraft? Jeg skriver at når man har løftet vognen op kan man som ekstra sikkerhed lige skrue støtteben ned så de støtter vognen.

Netop det at vognen er sikret mod svingninger, f.eks forårsaget af forbikørende køretøjer, gør jo netop at risikoen for at donkraften smutter mindskes betydeligt. Har selv prøvet stå i nødsporet på motorvej, men campingvognen løftet med donkraft, og mærket suset fra lastbilerne der strøg forbi på 1½ m afstand

Og må sige at jeg i yderste tilfælde hellere risikerer et bøjet støtteben end få noget i klemme mellem hjul og karrosseri
Jamen kæreste Steen, du genager jo ..   B Jakobsen 30.10.2018 |  11:14
Jamen kæreste Steen, du genager jo bare hvad jeg skrev den 25/10 og senere.
Når vi er to der mener det samme så må det vel være vældig godt.
OBS jeg kunne aldrig drømme om at irettesætte dig - vi skriver vel bare ud fra vore indhøstede ( nogen gange dyre) erfaringer.
MVH BJ.
Lennart Søderberg - Så er "Adapter ..   Ole M 30.10.2018 |  15:43
Lennart Søderberg - Så er "Adapter for donkraft Liftboy" kommet med posten, og det passer perfekt på min donkraft.

Tak for "forslaget" - rigtig smart tilbehør, som forhåbentlig aldrig kommer i brug ;-)

Undrer mig, at det ikke er til salg i alle campingbutikker.
http://livsstil.tv2.dk/hobby-og-fri..   F. Bruun 30.10.2018 |  19:09
livsstil.tv2.dk
Til Ole M: Passer adaptoren også på..   Lennart Søderberg 31.10.2018 |  11:08
Til Ole M: Passer adaptoren også på vangen på din CV? Og Hvilken cv har du? Og sidst: Klemmer adaptoren om vangen eller er den løs?

Venlig hilsen Lennart
Lennart Søderberg - har i weekenden..   Ole M 5.11.2018 |  20:16
Lennart Søderberg - har i weekenden været forbi vores campingvogn, der er krøbet i vinterhi ;-)

Ja, adaptoren passer fint på vangen på vores cv. Den klemmer ikke om vangen, så jeg er glad for den, selvom den - som jeg tidligere har skrevet - forhåbentlig aldrig kommer i brug ;-)
Ja så fik jeg testet adapteren selv..   Lennart Søderberg 7.11.2018 |  15:22
Ja så fik jeg testet adapteren selv. Satte den på vangen på bagsiden af hjulet. Det virker ok.

Hilsen Lennart

Deltag i debatten

Du skal være logget ind for skrive eller redigere i vores debatforum

E-mail  
Password  
Husk mig  

Er du en ny bruger af vores debatforum, kan du oprette en profil her

Har du glemt dit password?

Fortvivl ikke. Udfyld din e-mail adresse herunder, og vi sender dig straks et nyt.

  E-mail