Hovedområder
Arrangementer /træf
Autocampere
Biler
Camping i TV
Campingnyt
Campingpladser i DK
Campingpladser i udl.
Campingvogne
Digital TV
Diverse
Efterlysninger
Fortelte og telte
Gode råd
Konkurrence
Køb og salg (Udstyr)
Mit vogntog
Navigation
Ny campist
Personlige sider
Rejseinspiration
Storebæltsbroen
Udstillinger
Udstyr og Tilbehør
Vintercamping
Debatforum på diverse mærker
Alle områder (liste)
Alle områder (detalj.)
Betingelser
Hjælp:
Oprette ny tråd eller svar på indlæg
Biler
Fold alle indlæg sammen

Titel Forfatter Dato

Fremtidens biler?  Henrik Værum Høgh 1.10.2018 |  18:13  
Står det til de overskriftshungrende politikere, så skal det allerede om 12 år forbydes at sælge fosilbrændselsbiler.
Hvordan stiller det vores ferieform?
El-biler er vel et no-go, i hvertfald som det ser ud nu.
Selv hybridbiler skal forbydes.
Kan man i det hele taget lave en autocamper på el?
Og bliver bilerne forbudt at sælge, hvornår lukker så tankstationerne?

Nogen der tør kigge i krystalkuglen, og spå?

Politikere siger så meget for det f..   A.Schmidt 1.10.2018 |  22:24
Politikere siger så meget for det første hvor skal alle de bensin og diesel blive af, for bilforhandleren vil da ikke have en bil de ikke kan sælge igen,hvad med udenlandske lastbiler og alle turister der kommer kørende når de ikke kan tanke i Danmark mere bliver de så væk? Nej jeg tror det bliver en rigtig laaaang proces og hvis du skal holde og vente på din bil bliver tanket op med strøm bliver køen længere og længere ind til du kan få din bil tanket op med strøm,så der skal rigtig mange standenere til få at undgå kø.
Hybridbilen bliver fremtid de næste..   A.Schmidt 2.10.2018 |  8:16
Hybridbilen bliver fremtid de næste 20år for hvornår har vi den perfekte elbil ,som alle kan betale,træk en campingvogn , tag 2 minutter at lade op,kan køre op til 1000km på en op ladning og for det andet er det jo heller ikke Danmark der bestemmer hvornår den perfekte elbil bliver fremstillet,men den kommer nok engang ind i fremtiden.Idag kan du venter op til et halvt år på en ny bil ,hvor længe skal vi så vente inden du kan få den perfekte elbil når alle i verden skal have elbil?
Det er da godt at vi har politikere..   B Jakobsen 2.10.2018 |  11:46
Det er da godt at vi har politikere med fremtidsvisioner - nu i Agurketiden - og med tanker på et kommende valg.
De kan have visioner om mange ting - - - men
Mig bekendt er der ikke kommet een eneste autocamper på El drift.
Mig bekendt er der ikke kommet een eneste lastvogn på El drift- jeg tænker her på et lastvognstog som kører fra Italien til DK på El drift.
Vi har jo ikke firmaer der fremstiller eller forsker i fremstilling af disse store biler så det er jo skøn fremtids musik i politikernes hoveder, og ikke reel viden - og når man så ser hvad det er for politikere der har sæde på tinget så tror jeg mere på at de promoverer sig selv - - -kan alle se mig / kan alle høre mig.
Det er da godt at vi har politikere..   B Jakobsen 2.10.2018 |  12:00
Det er da godt at vi har politikere med fremtidsvisioner - nu i Agurketiden - og med tanker på et kommende valg.
De kan have visioner om mange ting - - - men
Mig bekendt er der ikke kommet een eneste autocamper på El drift.
Mig bekendt er der ikke kommet een eneste lastvogn på El drift- jeg tænker her på et lastvognstog som kører fra Italien til DK på El drift.
Vi har jo ikke firmaer der fremstiller eller forsker i fremstilling af disse store biler så det er jo skøn fremtids musik i politikernes hoveder, og ikke reel viden - og når man så ser hvad det er for politikere der har sæde på tinget så tror jeg mere på at de promoverer sig selv - - -kan alle se mig / kan alle høre mig.
Hvilke planer har man så for alle landbrugsmaskinerne, eller for vejbygnings maskinerne.
Skibsfarten sviner helt ufatteligt meget. Hvis der var noget ved politikerne var det et isoleret område man kunne gøre noget ved. Der sejler mange ældre skibe rundt under "bekvemmeligheds flag" --men nu får politikerne "uld i munden" og megen tom snak.
B Jacobsen - venligst se på transpo..   V. Pedersen 2.10.2018 |  13:27
B Jacobsen - venligst se på transportmagasinet.no - det vil måske ændre din viden
om forskning etc. for bl.a. lastvogne. Der er og bliver forsket meget.
mvh
Den viste MAN model skal jo tankes ..   B Jakobsen 2.10.2018 |  17:34
Den viste MAN model skal jo tankes for hver ca. 150 km. Optankningen varer mindst ½ time, og så er der langt mellem Italien og Dk
Hvis politikerne ville noget kunne de jo forbyde skibe på bekvemmeligheds flag at anløbe en havn i et EU land-
Men det tror jeg ikke vil ske med engelske, usa' eller græske politikeres stemmer.
Politikerne har så let ved at få øje på bilerne -- men skibene sviner enormt meget mere.
Jeg har lige et spørsmål mere hvad ..   A.Schmidt 4.10.2018 |  18:37
Jeg har lige et spørsmål mere hvad sker der med vores gamle veteranbiler har selv en skal de sælges som skrot eller kan vi stadig tanke benzin eller skal de også udfases til 2030 for det troe jeg mange vil blive kede af.
Veteran og andre fossil drevne køre..   B, Jørgensen 4.10.2018 |  19:29
Veteran og andre fossil drevne køretøjer bliver ikke forbudte, det er kun nye biler (nyregistrering)
Noget andet er nok at grønne afgifter stiger vildt og benzin/diesel stiger til 30-40 kr./ltr. nogen skal jo betale "omstillingsshowet"
Så vil jeg da håbe det kun er i Dan..   A.Schmidt 4.10.2018 |  20:44
Så vil jeg da håbe det kun er i Danmark det stiger,for jeg bor kun 6 km fra den dansk/tyske grænse så kan man jo købe benzin der.
Det er let at åbne en "slikpose" he..   Kjeld L Kristensen 12.10.2018 |  17:34
Det er let at åbne en "slikpose" helt op, Vanskeligt er det derimod at få den lukket eller begrænset adgangen.

Tidligere var campingvogne på 10-14 fod (3- 4,2 m) og vægten ikke over ca 800 kg.

Så ske en velstandsstigning og størrelse og vægten steg ligesom trækkeren og dens motorydelse voldsomt. Måske det derfor bliver nødvendigt at snøre lidt for slikposen igen. eller afvente udvikling, af batterier og brintteknologi.

Hvem synes for øvrigt at det er særlig rationelt når man slæber sit eget "sneglehus" fra nord til syd, og vice versa,?
Tanken om at leje hytter og bil eller andet transportmiddel på den ønskede destination er måske ikke så dum endda. Dette kræver dog en betydelig indsats af den kollektive trafik og pladser og løses jo ikke på den horisont som er opstillet

Det kloge i processen er jo dog at sætte tidsmæssige grænser for fossile brændstoffer, og deres pris, så har fabrikanterne noget at arbejde efter og brugerne har tid til at vurdere hvilken vej de ønsker at betræde.
Elbiler er absolut et Go og har fle..   Helge Lyck 21.4.2019 |  17:11
Elbiler er absolut et Go og har flere og flere fordele og færre og færre ulemper.
For eksempel må Teslas Model X trække 2500 kg på krogen og blandt andet Teslas nye Model 3 og sandsynligvis andre af deres modeller (Model Y osv), vil fra Nytår kunne lade på deres SuperChargere med 250 Kw hastighed. Disse SuperChargere står efterhånden klistret op i hele Europa med 100 km mellemrum, og den samlede ladetid på en 2000 km tur med Campingvogn vil med 250 Kw være ca. 2 timer !
De fleste af dem jeg kender med Campingvogn bruger i forvejen mindst 2 timer til hvil på en 2000 km køretur, så de vil altså ikke få yderligere spildtid til ladning, og så er Elbiler jo meget billigere i brændstof og vedligehold så mange vil jo opleve at der er flere penge til lækkert Campingudstyr og Campingplads. Strømmen er efterhånden billig i resten af Europa hvor den ikke som i DK er afgiftplaget.
Hvordan er status på den store foru..   Peter Nielsen 21.4.2019 |  22:45
Hvordan er status på den store forurening under produktion af batterierne?
For ikke mange måneder siden viste artikler, at en Tesla skal køre over 500.000 km før end den er mindre forurenende end en dieselbil fra Mercedes, når man tager forurening og miljøbelastning i forbindelse med fabrikationen af bl.a. batteriet med i miljøregnskabet.
Er det allerede blevet så meget bedre, eller er der stadig masser af plads til forbedring på den front?
Jeg skal ikke kunne sige hvordan st..   Helge Lyck 22.4.2019 |  6:39
Jeg skal ikke kunne sige hvordan status er idag, men den undersøgelse du henviser til
Med de 500.000 km er en gammel ADAC rapport fra 2013 der bruger meget forældede tal. Hvis man anvender de data der var gældende i 2018 siger tallene 7000 km før Elbilen overhaler i CO2 og det er unægtelig en forskel.

https://innovationorigins.com

Jeg fokuserer nu mere på min egen pengepung hvis jeg skal være ærlig, og der bliver vi nok nødt til at sige at den rene Elbil efterhånden vinder stort. Batteripriserne som før udgjorde hovedparten af Elbilens pris bliver ved med at dykke med over 10% hvert år, et Firma som Tesla droppede helt deres krav til service for at garantien skulle bestå, fordi behovet ikke er der på det simple mekaniske design på en Ren Elbil, de første 400.000 kr af købsprisen er i øjeblikket afgiftsfri og man kan stadig tilmelde sig en refussionsordning ved Eon eller Clever så man betaler fast pris uanset km og strømforbrug og på den måde nærme sig de 10 øre pr km til strøm. Så selvom rene Elbiler stadig er lidt dyrere i indkøb et par år endnu, giver de allerede nu rigtig god økonomisk mening hvis man regner med de samlede udgifter og kører mange km om året. Derudover har du fuld og voldsomt moment fra en Elmotor fra 0 omdrejninger, men det er en anden historie.
Ja hvornår kommer den elbil alle da..   A.Schmidt 22.4.2019 |  16:00
Ja hvornår kommer den elbil alle danske har råd til og kan bruges som trækdyr og ikke for glemme autocamper folket? Og få det andet har de danske politikere jo ikke en skid og skulle have sagt,det jo ikke uløkke der lave bilerne. Det er jo de store lande og bilproducenten der bestemmer tid og pris

Deltag i debatten

Du skal være logget ind for skrive eller redigere i vores debatforum

E-mail  
Password  
Husk mig  

Er du en ny bruger af vores debatforum, kan du oprette en profil her

Har du glemt dit password?

Fortvivl ikke. Udfyld din e-mail adresse herunder, og vi sender dig straks et nyt.

  E-mail