Hovedområder
Arrangementer /træf
Autocampere
Biler
Camping i TV
Campingnyt
Campingpladser i DK
Campingpladser i udl.
Campingvogne
Digital TV
Diverse
Efterlysninger
Fortelte og telte
Gode råd
Konkurrence
Køb og salg (Udstyr)
Mit vogntog
Navigation
Ny campist
Personlige sider
Rejseinspiration
Storebæltsbroen
Udstillinger
Udstyr og Tilbehør
Vintercamping
Debatforum på diverse mærker
Alle områder (liste)
Alle områder (detalj.)
Betingelser
Hjælp:
Oprette ny tråd eller svar på indlæg
Ny campist
Fold alle indlæg sammen

Titel Forfatter Dato

Fra præcampist til fastlægger  Karina Rauff Meistrup 14.12.2017 |  1:23  
Hej allesammen.

Da jeg begyndte at researche campinglivet, faldt jeg hurtigt over denne side og alle jer, der udgør det her fantastiske forum.

Nu håber jeg, at kunne trække på jeres store erfaring.

Jeg skal nemlig være fastlægger i et år, imens jeg studerer.

Men jeg har stort set aldrig før sat fod i en campingvogn, så jeg får virkelig brug for hjælp.

1. Jeg skal selvfølgelig have anskaffet mig en vogn, der er lun og rar hele vinteren igennem. Her har jeg hørt, at jeg skal kigge efter Kabe, Solifer, Cabby, Polar, LMC og Adria - Alpina.

1A: Er der andre mærker, der kan anbefales?

1B: Hvad skal sådan en vogn gerne indeholde? (Jeg ved kun, at jeg skal kigge efter en vogn med Alde varme)

2. Jeg har hørt, at der kan være mange penge at spare ved at købe vogn i Tyskland. Er det realistisk, når jeg intet ved om campingvogne (endnu) og desværre ikke kan tale tysk?

3. Mit budget er forholdsvist stramt. Er det muligt at finde en god, varm og tør brugt vogn til ca 40.000, gerne med fortelt, eller er mit budget helt urealistisk?

Vi er et par, der skal bo i vognen, så den skal helst have en vis størrelse, så vi kan være der, men vi har hverken dyr eller børn.

3. Er der en årstid, hvor det er bedre at handle vogn eller er markedet det samme året rundt?

Jeg skal starte mit studie til september, så jeg har god tid til at finde en egnet vogn.

Jeg tager imod med kyshånd til alle svar, råd, tips, ideer eller andet der kan få mig startet.

De bedste hilsener, Karina

Hej Karina Lidt af et projekt :) f..   Anette Tracz Knudsen 14.12.2017 |  8:59
Hej Karina

Lidt af et projekt :) for en nybegynder.
Jeg kender ikke selv til at ligge fast, men har stor erfaring med at rejse rundt og leve i en campingvogn i 2-3 mdr. ad gangen, i en vinterisoleret ældre vogn. En lille 4,5m Solifer fra 1987, som vi har passet godt på.

Købe ikke en vogn ret meget større end nødvendigt, fordi du også skal kunne varme den op om vinteren, og det er rumfanget / m3 der betyder noget i forhold til mængde gas til opvarmning. Men du skal også vælge en vogn hvor der kan lukkes af mellem stue og soveværelse, så der kan være ro til dine studier... men den anden evt. ser TV o.l.

Din pris er ikke helt urealistisk. Tidspunktet 'efter sæsonen' altså sept/okt er et ok tidspunkt at købe på, fordi opbevaring kan være svær for mange, og derfor sælges der og ikke om foråret. Men udvalget er størst der hvor du har god tid ;-)

Når du skal købe, så se på meget. Mærk efter i maven.... Sæt dig og læg dig.. giv dig meget god tid med at mærke efter om 'det er din vogn'.
Skjult fugt er noget af det du skal være meget på vagt over for. Lugter en vogn af 'fugt' / 'indelukket' eller af 'fugtig kælder' - så skynd dig videre uanset hvoor bill du kan købe den - glem alt om den !!!

Jeg tog lige en 'søgerunde' på nettet og fandt en vogn inden for din økonomiske ramme, god størrelse og i en Nordisk - vinterisoleret vogn, med vandbåren centralvarme.

https://www.guloggratis.dk

God jagt og held og lykke
mvh Anette / www.tracz.dk
Glemte lige dette..... Et godt ste..   Anette Tracz Knudsen 14.12.2017 |  9:30
Glemte lige dette.....

Et godt sted at begynde er, at sætte sig ind i en vogns funktioner... Mener at Peers bog "Campingvognene" gennemgår grundigt en vogns funktioner og udstyr.

campingferie.dk
Camping Håndbog for campister DKK ..   Anette Tracz Knudsen 14.12.2017 |  9:31
Camping Håndbog for campister
DKK 99,00

Håndbog for campister er den mest omfattende bog på 300 sider med masser af billeder og informationer om telte, fortelte, teltvogne, campingvogn, autocampere samt udstyr og tilbehør.
Hej Karina - fint projekt. Der er ..   Flemming Udbjørg 14.12.2017 |  10:47
Hej Karina - fint projekt.

Der er mange vogne som kan opfylde dine behov. Alde varme er ikke et must - mindre kan gøre det. Og billigere.

Du har god tid - men I skal bruge den til at finde en god campingplads, hvor I faktisk kan bo fast. De hænger ikke på træerne. Mange kommuner tillader ikke fast bopæl - og nogle af dem som gør det, har ikke helt tilfredsstillende toilet-, bade- og køkkenforhold til vinterbrug.

Sørg også for, at I kan køre med bilen frem til campingvognen i den kolde og våde tid. Det kan være tungt og langt at gå med indkøb m.v. ned over den våd og blæsende kold plads flere gange om ugen.

Gode pladser findes - men du skal lede efter dem! Hvis du fortæller hvor i landet I skal slå jer ned, så kan erfarne campister her i dette forum måske hjælpe lidt med forslag.
Rigtigt Flemming, der kan være udfo..   Anette Tracz Knudsen 14.12.2017 |  11:06
Rigtigt Flemming, der kan være udfordringer med bopæl på en campingplads året rundt. Lidt kringlet....
Men, det er lovligt at have sen folkeregisteradresse på en campingplads hele året, men du må IKKE opholde dig i vognen fuldt ud om vinteren... Der er begrænsninger, som gælder lige NU, men de kan være ændret inden næste sept. - da Campingreglementet er under revision. Det vil sige, at du kan være nødt til at finde et andet opholdssted i en periode....

Find nuværende lov og især Vejledningen - her- i boksen i højre side:
https://planinfo.erhvervsstyrelsen.dk

Alternativ til en campingplads kan være en 'landejendom' - hvor ejeren uden problemer må have op til 3 campingenheder - uden tilladelse.
Tusind tak for de super gode svar. ..   Karina Rauff Meistrup 14.12.2017 |  11:21
Tusind tak for de super gode svar.

Anette: Det er præcis tanker som du kommer med, jeg er ude efter. Jeg ville aldrig have tænkt over at en dør er vigtig. Og størrelse vs varme er også en super god pointe. Jeg tror jeg vil anskaffe mig den bog. Det lyder som det helt rigtige sted at lære mere.

Flemming: Jeg har været så heldig, at jeg egentlig skulle starte omvendt. Jeg har allerede fundet en helårsplads. Jeg er ikke sikret en plads endnu, men tror jeg har gode chancer for at kunne flytte derhen. Det er Copenhagen Camping. Og jeg har kontakt med én, der bor på pladsen allerede som fastlægger. Så jeg ved at jeg kan bo der hele det år, jeg skal studere.

Det er så skønt at høre, at mit budget ikke er helt umuligt.
Om det med at kunne bo fast på en ..   Sten 14.12.2017 |  12:40
Om det med at kunne bo fast på en plads er der måske forskel på om man officielt må bo der - eller om man kan.

Vi hører når emnet er oppe, nogen mene, at man da bare skal få en go snak med campingfatter, hvad det så kan betyde. Formentlig at man nogle steder lukker et øje, ikke tager det helt så tungt med hvad pladsens tilladelse rummer muligheder for.

Det er kommunerne der har tilsynet med pladserne, er de parate til at se i gennem fingrene med f.eks tidsmæssige overskridelser. Af dette følger, at man skal/bør være sikker på at kunne måtte bruge boligen i det omfang man forventer, men vel også at pladsen (og andre beboere på pladsen) måske ikke holder af, at se pladsens navn brugt i debatter om fast bopæl på internettet.

Bare et tip.. Et par af § i campingreglementet går på at man ikke ønsker at områderne udvikler sig mod fastboende, eller får sommerhuskarater. Det går ikke kun på det fysiske, faste installationer og bygningsværker, men også opholdenes varighed.

Sørg for at oprette en kontrakt med jeres vilkår med pladsen:

Vi har før hørt fra fastliggere, der pga "urent trav" er blevet hældt ud, uden at kunne få deres sæson forudbetalte tilbage. Campingrådet havde et hedder det klageråd, men det er jo væk nu.

Pladser med "helårstilladelser" er ofte pladser der før nugældende lovs ikrafttrædelse havde den karakter, hvis man kan kalde det det.

Et eksempel Skibstup camping i Nordsjælland. Pladser der ikke ville ind under campingreglementet, kunne i stedet i en overgangsfase, med kommunal tilladelse, vælge at komme ind under vognparker.

Frit efter hukommelsen. Husk, at lav en kontrakt der dækker jeres aftalte vilkår.

Der eksistere standardkontrakter udarbejdet af CR der stort set indebærer, som sagt af Proffessor Tribini. Fuld tilfredshed, eller pengene er spildt! Tvister skal afgøres i retten.

I har ingen beskyttelse som hvis i f.eks flytter i udlejningsbyggeri, lejeloven, eller i almennyttigt, med dertil hørerne og apparat og vedtægter fastsat via boligministeriet. https://www.retsinformation.dk

google eventuelt på sæsonligger kontrakter. De behøver nødvendigvis ikke at være helt håbløse i pladsens favør:

Obs på strømpriser, jeg ser at der nogle steder forlanges målergebyr og derefter skal afregnes med op til kr. 4 pr. kiloWatt.

Gas er med lidt søgen langt billigere og indeholder 12-13 kW varme pr kg gas. 10 -11 kgs flaske kan vel byttes for godt et par hundrede. Stålflasker er de bedste i frostvejr.

Held og lykke med projektet.
Stålflasker er bedst i frostvejr, f..   Sten 14.12.2017 |  13:17
Stålflasker er bedst i frostvejr, fordi der bruges varme til at forgasse :-) fordampe gassen i flasken fra flydende til dampform.

Varme der kommer fra luften omkring flasken, (små 100 W pr kg gas)

komposit, plastflasken isolere bedre end stål aluminium og det kan knibe at fordampe gassen hurtig nok hvis omgivelsestemperaturen kommer kommer under minus ? 10 -20 grader.

Kommer også an på forbruget, større forbrug, varmen på fuld skrald, jo mere mindskes fordampningen i flasken - fordi varmen til forgasning, især i composit, hentes i den flydende gas i flasken der bliver koldere og koldere. I har måske set gasflasker med rim på siden i højde med gassen inde i flasken. Det sker at fyret i hård frust gåd ud så man skal op om natter og skifte til en fyldt flaske. Det opdages så at flasken alligevel ikke var helt tom. Kan bruges når det blir lidt lunere.

Vægten betyder ikke noget for fastliggere. Man kan få en dims som man med uden på stålflasken kan tjekke hvor meget gas der er tilbage og ellers kan man jo se det på rimen på flasken. Propan som vi helst bruger skulle kunne fordampe ned til minus 44, men det kommer an på flere ting, bl.a flasketypen. I skal altså IKKE isolere gasflasken i hård frost, men opvarme den en smule. ! kg gas behøver små 100 Watt for at gå fra flydende til gasform. Latent varme, se i tabeller.

Fastligger? ingen grund til at undgå stålflasker.
I kan også begynde her: Campingsko.. Sten 14.12.2017 |  14:41
I kan også begynde her: Campingskolen. Der er også noget der hedder Ny kampist. :-))

i kopierne af de gamle Campingferiesider.

Det er forskelligt hvad er ved de forskellige robot hentninger er hentet, så hvis et link eller en serie link et sted ikke virker, prøv at hente Campingferie fra en anden dato.

Her tilfældig valgt.

https://web.archive.org

Inde på en side kan man med de blå pile i menuen for oven hoppe ferm og tilbage i tiden på samme side.

Jeg har ikke ledt efter samme indhold i denne "nye" udgave af Campingferie.
OBs på at web arkivet ikke er kører sindssygt hurtig kan i altfald her ha lange svartider. Måske fordi jeg ikke har sponseret :-) .

Dette ikke for at forklejne :-) alle de andre meget gode sider om camping der findes. Bare et supplement.

Forstør Zoom
Vender lige tilbage Karina, til det..   Anette Tracz Knudsen 14.12.2017 |  16:01
Vender lige tilbage Karina, til det med at BO hele vinteren på en campingplads.

Uanset om campingpladsen er flink, villig og gerne ønsker gæster på fast ophold, så findes der altså regler som gælder for ALLE campingpladser.... Dansk LOV :)

Vi ved at mange pladser ser adslappet på reglerne, jag/ og vi/F-Camping forsøger lige nu at få reglerne blødt op.... og i det mindste følge det som er tilladt sommerhusejerne. - Men det må vi vente lidt endnu med at se, til det nye Campingreglement vedtages.

Det du skal vide er hvordan det er lige nu og her!

Udpluk fra Vejledningen om Campingreglementet:

>>> 6.3. Benyttelse af campingpladsen i vintersæsonen

I perioden 1. november - 28. februar må den enkelte campingenhed på campingpladsen alene benyttes til kortvarige ophold, weekends m.v. Ved kortvarige ophold forstås ophold, der sammenlagt højst må udgøre i alt 15 hverdage i perioden. Hertil kommer weekender og helligdage.

I forbindelse med vintercampering skal fællesfaciliteterne være åbne og opvarmede, ligesom affald skal bortskaffes. Det er ikke noget krav, at campingpladsen skal være bemandet i perioden, men campingpladsen skal løbende være under opsyn. <<<
..........................................................................................

Der er forskellige måder at løse problemet på:
1. finde et andet sted, hvor I han bo i nogle perioder, holde ferie, låne/leje et værelse hos venner/familie o.l.
2. Leje en hytte på en anden plads.
3. tage chancen... :( med risiko for noget bøvl.. / Måske ingen.

Jeres folkeregisteradresse skal være dér hvor I opholder jer mest på et år, derfor er der intet i lovgivningen der forbyder jer at have jeres folkeregisteradd. på en campingplads, tværtimod.

- Men campingpladsen kan få vrøvl med kommunen, som skal følge loven... og her gælder altså de ovenfor stående regler pt.

Altså:
I perioden 1. nov - 28. feb må I kun være på og bruge campingpladsen i weekenderne + helligdage. Samt ialt KUN 15 hverdag... i den periode.

Det står hen i det uvisse hvem og hvordan det skal kunne kontrolleres, hvornår I kommer og går.... fordi I må gerne tilse vogn og telt i dagtimerne, menI må ikke overnatte..= BO der. (selv om I ikke belaster den omliggende natur imens i sover.. )

Hvem der har udtænkt disse særlige regler og begrænsninger står hen i det uvisse... men logisk er det ikke... og på den plads du måske skal bo på, der er der mig bekendt ikke sårbar natur rundt om.... Men regler og love er ens for alle og alle steder, uanset sund fornuft eller logik.

:) Måske er der mere lempelige regler inden sept, 2018, men der vil fortsat være begrænsninger, det skal I være forberedt på... (lovens, ikke lejrchefens)

mvh
Anette
"......fællesfaciliteterne være åbn..   Flemming Udbjørg 14.12.2017 |  16:56
"......fællesfaciliteterne være åbne og opvarmede...." - men ikke et ord om, hvor mange af fællesfaciliteterne og hvilken temperatur de skal have.

"Opvarmet" bliver på flere vinterpladser tolket som, at man ikke fryser fast til sæderne og kommer til at ryste over hele kroppen, når man skal tage bad; 12-15 grader er bestemt ikke unormalt - og i øvrigt ganske forståeligt, da bygningerne ofte ikke er helt og fuldt .

Der findes rigtig gode vinterpladser - men de koster jo så også mere end de andre. Og selv de bedste kan ikke tilbyde, at man må bor der fast året rundt. Uanset, hvad campingfatter hævder at have ret til!!
Jeg ville nok ikke købe campingvogn..   A.Schmidt 14.12.2017 |  19:44
Jeg ville nok ikke købe campingvognen i Tyskland,det er temmelig langt hvis du få nogle problemer,køb den på Sjælland ved en forhandler,da du sikkert kan få prisen langt ned,da han ikke skal have noget i bytte og for 40000kr kommer han jo også af med en gammel vogn.Men husk at forlange at den skal op på en lift for at se om der råd i alle 4 hjørner og langs siden,også selv om han siger den er fugttestet ,den skal også være gastestet.Hvis han ikke vil det så hold dig væk.Den erfaring har jeg gjort mig,efter flere brugte campingvogne køb.
Tusind tak for jeres input. Jeg h..   Karina Rauff Meistrup 15.12.2017 |  19:45
Tusind tak for jeres input.

Jeg havde ikke hørt om de campingregler, der siger du ikke må bo fuldtid over vinteren, så det var super godt at blive gjort opmærksom på. Tak for det.

Mht til køb i Tyskland er det en god pointe. Jeg tror alligevel, jeg vil føle mig mere sikker ved at købe vognen i Danmark, så det ender det sikkert med.

Jeg skriver hvert eneste råd ned, så jeg tror jeg bliver godt rustet, til den dag jeg faktisk står for at købe en vogn.

De bedste hilsener, Karina
Jeg skriver oppe: "Campingrådet .. Sten 17.12.2017 |  12:14
Jeg skriver oppe:

"Campingrådet havde et hedder det klageråd, men det er jo væk nu."

Der fremgik fremgår af CR s fortrykte standardkontrakter at tvister skal/skulle afgøres i retten.

Ud over det, bare en almindelig bemærkning, at man IKKE kan vinde sager heller ikke i et branche klageråd, hvis man har overtrådt lovgivningen. Der kan så være noget med civilt søgsmål men hvis man har skrevet under på, populært "Fuld tilfredshed eller pengene er spildt type aftale er der nok ikke meget at hente.

Forlk er da bleve hældt ud fordi de var for mærkelige, brokkede sig, opfordrede til "mytteri" ødelagde hakkeordenen eller hvad man nu skal kalde det. Det vi har hørt var "partsindlæg" og man har da også engang i mellem efterlyst lederskab, evne til sørge for ro og orden af chefen på pladsen.

Jeg ved ikke om det er blevet almindeligt, at man hvis det er en "fuser", kan få en rimelig del af forudbetalt tilbage.

Himmel eller helvede. Camping er en mobil livsstil.

:-) Billedet: www.funny.kim Der er flere i bloggen

Forstør Zoom
Jeg kunne godt bruge råd til, om de..   Karina Rauff Meistrup 20.12.2017 |  14:54
Jeg kunne godt bruge råd til, om det er bedst at have en vogn med bad eller ej?
Det kommer an på om vognen er indre..   Kenneth Poulsen 20.12.2017 |  15:12
Det kommer an på om vognen er indrettet til det og hvordan tilslutningen til campingpladsen fungerer.
Nogen campingvogne har (kan eftermonteres) en gasboiler med 10-12 liter varmt vand, så du lige kan få en skylle, men bare det at vaske langt hår med balsam osv. så begynder det at knibe, men f.eks. Peer der har siden her, er meget begejstret for sin morgenskylle i vognen.
Det er sjældent en ældre vogn er velegnet til bad, det nyere vogne har mere afdækning i toiletrummet og større rum.
Jeg vil ikke mene en 40.000,- kr vogn er velegnet.
Ellers skal du jo bære lige så meget vand væk, som du bærer til.
Der er pladser hvor man har trykvand i vognen og direkte afløb i kloaknettet under vognen, men det er ikke sædvanligt på de fleste pladser.
Og så får du en masse fugt og kondens i vognen, som du så skal være meget nøje med at få luftet ud igen.
Jeg ville under alle omstændigheder købe en vogn med toiletrum og toilet, det er yderst behageligt lige at kunne komme på potten, i stedet for at skulle have overtøj og sko på og det er ganske ukompliceret at tømme efter behov.
Der kan man også snildt lige tage en etagevask i snæver vending.
Mvh
Hej Karina De fleste vogne har bad,..   B Jakobsen 20.12.2017 |  16:14
Hej Karina
De fleste vogne har bad, når jeg spotter min omgangskreds, er der ingen der bader i vognen. Vi har selv brugt badet 3-4 gange i den nuværende vogn, den er 18 år gammel, så - skal det være så kan vi, - der er til daglig alt for megen rengøring i forhold til fornøjelsen.
De fleste bruger potten (kun) til tisseri. Har du herrebesøg - så skal de også sidde ned under processen.
Når dit budget er 40000 kr. siger det mig, at du nok leder efter en lidt ældre vogn, hvor det største problem er fugt - få en hærdet campist til at hjælpe dig med at kontrollere vognen for fugt. Man kan tilkøbe al verdens ting og løjer- men Har du varme - (det behøver ikke at være vandbåren), vand, gas, og EL kan du let klare dig.
MVH BJ.
Det kommer helt an på den måde du v..   Anette Tracz Knudsen 20.12.2017 |  17:16
Det kommer helt an på den måde du vil bruge den på :)

Jeg rejser helst rundt og gerne i vildmarken... Hvis jeg skulle købe idag, så vil et ritigt, seperat bruserum være et must.

- Men ligger du kun på en campingplads, og der er ok faciliteter, så kan du måske godt undværre det. At bade oven i håndvask og wc til hverdag, det bliver de fleste trætte af. Det kan man gøre i en nødsituation, men ikke 2 per. hver dag. Så vil du have bad, så køb med et rigtigt bruserum....
Tænker så. at din pris IKKE holder, da du så skal finde en nyere og dyere vogn.

Du skal gemmemtænke nogle situationer.... vinter, frost, sne, eler surt vejr med regn og rusk.... Du ligger måske langt væk fra en sanitetsbygning og skal afsted i badekåben...
Campister er jo ofte nogle seje og hårdføre mennesker, som ikke lader sig kue af lidt besvær.... Så, vil anbefale at du vejer pris og bekvemmelighed op mod andet...

Hvad tæller mest, og hvad kan du leve med og acceptere... de få dage hvor der er lidt surt. Husk også, at alt det vand du bruger i vognen, skal bæres/slæbes til og fra... og varmes på... og rummet gøres rent...

Lav dig evt. en +/- liste og se hvor du havner :)
Hej Karina. Det er rigtigt dejligt ..   Finn Mathiasen 20.12.2017 |  20:06
Hej Karina.
Det er rigtigt dejligt med bad i vognen men de fleste bruger det ikke til bad. Vi boede 5 år i vores campingvogn i Nordsjælland. Vi brugte campingpladsens faciliteter til bad, selvom vi hade en vogn med toilet og separat brusekabine i hele bagenden af vognen ( Kabe Ametist )
MVH. Finn
Kig dig om efter en Adria 542 UT. D..   Knud Madsen 21.12.2017 |  10:07
Kig dig om efter en Adria 542 UT. De findes fra omkring 2005 og kan vel i heldigt fald fås for omkring 40.00 lidt +.
Der er badeværelse i hele vognens bredde bag i.
Selvfølgelig kan man leve uden bademulighed i sin CV, lige som man også kan leve uden AC og selvstarter i sin bil. I gamle dage kunne man også leve uden varme i sin bolig, men er man fulgt lidt med udviklingen, kan det være trivielt at undvære sådanne bekvemmeligheder.
Jeg gider ikke mere en CV uden bad og være henvist til mere eller mindre defekte bademuligheder på campingpladser. En gang imellem prøver jeg de off. vaskerier, og hver gang ærgrer jeg mig over delvist tilstoppede brusere, ikke ordentlig varmt vand, med evt. legionærer i, ringe rengøring, mærkelige poletsystemer, dårlig aflæggemulighed for tøj og håndklæder osv.
Jeg nyder voldsomt mit eget bad og gennemført varme, legionærfrie vand. Vi har en 10 ltr. gasvandvarmer, der virker nærmest som en gennemstrømningsvandvarmer. Den er indstillet på 60-70 grader og selv om Hustru skal vaske sit meterlange hår, er der alt rigelig varmt vand.
Endvidere har vi megen glæde af at kunne tørre tøj efter færden ude i regnvejr, som undertiden kan forekomme. Der er udblæsning af varm luft i badekabinen og udluftning i loftet oven over. Perfekt.

mvh
Knud, GSM
40.000 lidt +..   Knud Madsen 21.12.2017 |  10:09
40.000 lidt +
Hej Karina hvis jeg skal give dig e..   A.Schmidt 21.12.2017 |  10:55
Hej Karina hvis jeg skal give dig et godt råd,ville jeg købe en med toilet og bad,så kan du jo se om du vil bruge det eller ej,og når du engang vil sælge vognen igen er den lettere at få solgt,når der er toilet og bad i den,som hvis der ikke er.
Ja det er godt at have muglighed fo..   Finn Mathiasen 21.12.2017 |  11:20
Ja det er godt at have muglighed for at et bad i egen vogn når man er på farten da faciliteterne ikke er lige gode alle steder. Men når man skal bo i vognen i længer tid vælger man nok en plads med gode faciliteter. Der er stor forskel på om man er på ferie eller weekendture eller man bor der 365 dage om året, og måske skal tidligt op og på arbejde.
Hvor er det fantastisk at kunne sug..   Karina Rauff Meistrup 21.12.2017 |  19:16
Hvor er det fantastisk at kunne suge til mig af alle jeres erfaringer.

Tusind tak for alle svarene. Jeg er godt klar over, at mange af de forhold, jeg skal overveje mht at få valgt den rigtige vogn, handler om personlige præferencer. Men da jeg ikke har mulighed for at prøve forskellige vogne af, er jeres erfaringer helt uundværlige.

Forhåbentlig ender jeg med at kunne træffe et forholdsvist kvalificeret valg, på trods af at jeg aldrig har brugt en campingvogn før.

Kan I også hjælpe med at fortælle, hvilke udgifter der kommer med at eje en campingvogn?

Lige nu regner jeg med:

Anskaffelse af vogn: ~ 40.000
Indregistrering: 1.300 pr år
Campingplads: 1.400 pr mdr
Strøm: 500 pr mdr
Vand: 500 pr mdr
Forsikring: ?
Gas: ?

Er der andre udgifter, som jeg ikke har tænkt over endnu? Skal en campingvogn f.eks tjekkes hvert år, ligesom en bil?

Det er super spændende at lære alle de her nye ting. Jeg har bestilt den anbefalede bog, så efter nytår kan jeg forhåbentlig gå i gang med at nørde lidt mere i denne fagre nye verden. :-)

Glædelig jul og endnu en gang et kæmpestort tak fra mig.
Du skal ikke kalkulere med 1300 i i..   Knud Madsen 21.12.2017 |  22:18
Du skal ikke kalkulere med 1300 i indregistrering eller tilsvarende årligt.
Du får formentlig vognen i synet og indregistreret stand. Jeg vil så bestemt råde dig til at beholde nummerpladen, idet der ikke er krav om periodisk syn. Der er så en mindre vægtafgift, som jeg ikke lige husker, og så kan du uden komplikation forsikre vognen for omkring et par tusind eller mindre p.a. Og så kan den flyttes uden de store komplikationer med prøveskilte osv.
Vand kan umuligt koste 500 om måneden, måske 50 eller intet.
Gas måske i omegnen af 5-600 pr. måned om vinteren
Der er også el, men det afhænger af mange ting, som pladsen styrer med hård hånd.

mvh
Knud, GSM
Gas eller el? Folk spørge sommeti..   Sten 23.12.2017 |  13:01
Gas eller el? Folk spørge sommetider på hvad der er dyrest:

Det er strøm fra campingpladsen, ubetinget.

Hvad enten der afregnes efter måler eller med fast gebyr.

For at få en ide. Tjek el prisen med pladsen. Jeg kan ikke se den på på stedet du omtaler.

Hvor mange kW gas eller el kræver det i døgnet at holde vognen opvarmet?
Hvor meget bruger køleskabet. Standard campingkøleskabe absorption bruger meget energi.

Kan der monteres spareautomatik eller skal det klares manuelt.

Campingvogne er i forhold til et hus, meget dårligt isoleret og dertil er der den såkaldte tvangsventilation der pga gaskomfuret og gasfyret, altså gasbestemmelserne SKAL være åbne men også er nød til at være åbne pga faren for kondes i krogene.

Der vil derfo,r dårligt isoleret, stort luftskifte, være rigtig meget at spare ved at holde en lavere temperatur - når det er muligt. :-)

Hvor avanceret er styringen af fyret i vognen. Kan der progameres?
Godt nytår allesammen. Jeg er sta..   Karina Rauff Meistrup 3.1.2018 |  12:43
Godt nytår allesammen.

Jeg er stadig godt i gang med projekt CV.

Da jeg bor i Skotland kan jeg desværre endnu ikke tage ud og snakke med forhandlere og kigge på vogne, men jeg har fundet to vogne jeg vil kigge på, når jeg kommer til Danmark, hvis de stadig er til salg.

https://www.dba.dk

https://www.dba.dk

Men hvad kan der handles med, når jeg finder den rigtige vogn? Og hvad er vigtigt at gennemgå før køb?

Er en fugt- og gastest obligatorisk for sælger, eller er det en service man køber oveni?

Er fragt af vognen noget man normalt kan handle med? (Jeg har ikke en bil, der må trække en CV.)

Hvis du købte en brugt vogn, hvor meget fik du så afslag i prisen, eller ekstra ydelser med?

Jeg er jo jyde, så jeg vil jo være en skændsel for en hel landsdel, hvis jeg ikke prutter om prisen. :-)

Måske bliver mange af mine spørgsmål besvaret i bogen, som desværre pt ligger i Århus og venter på mig. Men jeg er vidst lidt for spændt på mit nye kapitel i livet, så jeg kan slet ikke vente på at komme igang.
Du kom med nogle spørgsmål: Vigtis.. Sten 9.1.2018 |  21:38
Du kom med nogle spørgsmål:

Vigtist at gennemgå? Ubetinget fugt attest ! og derefter gasattest. Hvis du køber af forhandler - SKAL gassen i følge lovgivningen være tjekket af en uddannet efter helt bestemte detaljerede retningsliner der fremgår af lovgivningen, der kan ses på https://www.sik.dk

Nærmere bestemt Gasreglementet afsnit B-3
Installationsforskrifter for F-gasinstallationer i skurvogne, campingvogne, autocampere m.v.
(1. januar 2003)
Download afsnit B-3 (PDF) https://www.sik.dk

Jeg ved ikke hvor gammel gasattesten må være: Der skal ligge en prøverapport i vognen/udleveres til kunden . Der skal være anbragt et mærkat ved gasflasken med værkstedets data, der viser dato og at vognen er gastjekket.

Og så en serie hygge fastligger billeder 14 stks Sådan bor vi på camping - Fastliggere på Køge Sydstand Camping

Skrevet af: Jens-Peder Rasmussen
© www.campingferie.dk 2008

campingferie.dk
Igen fra archivet så det kører måske ikke sindssygt hurtigt. :-)

Forstør Zoom
Prøver igen, det var jo til det gam..   Sten 9.1.2018 |  21:40
Prøver igen, det var jo til det gamle campingferie.

https://web.archive.org
Tusind tak Jens-Peder for at dele d..   Karina Rauff Meistrup 11.1.2018 |  20:46
Tusind tak Jens-Peder for at dele de billeder. De fik mig virkelig til at glæde mig til mit nye liv. :-)
Et uendeligt stort TAK til jer alle..   Karina Rauff Meistrup 28.2.2018 |  13:40
Et uendeligt stort TAK til jer allesammen.

Kapitel 1 i campinglivet ser ud til at starte nu.

Når alt papirarbejdet er overstået, skulle min partner og jeg gerne være de lykkelige ejere af en gammel Cabby. Det bliver noget helt nyt for os begge, og vi glæder os!

Deltag i debatten

Du skal være logget ind for skrive eller redigere i vores debatforum

E-mail  
Password  
Husk mig  

Er du en ny bruger af vores debatforum, kan du oprette en profil her

Har du glemt dit password?

Fortvivl ikke. Udfyld din e-mail adresse herunder, og vi sender dig straks et nyt.

  E-mail