Hovedområder
Arrangementer /træf
Autocampere
Biler
Camping i TV
Campingnyt
Campingpladser i DK
Campingpladser i udl.
Campingvogne
Digital TV
Diverse
Efterlysninger
Fortelte og telte
Gode råd
Konkurrence
Køb og salg (Udstyr)
Mit vogntog
Navigation
Ny campist
Personlige sider
Rejseinspiration
Storebæltsbroen
Udstillinger
Udstyr og Tilbehør
Vintercamping
Debatforum på diverse mærker
Alle områder (liste)
Alle områder (detalj.)
Betingelser
Hjælp:
Oprette ny tråd eller svar på indlæg
Diverse
Fold alle indlæg sammen

Titel Forfatter Dato

Slut med camping?  Knud Madsen 14.7.2017 |  15:34  
www.dr.dk

DR forudsiger, at det åbenbart er ved at være slut med camping.
Kan det virkelig passe?
Selv ville jeg være noget ked af, at skulle henvises til hoteller. Det har vi prøvet, og det kan da også være noget af en prøvelse med megen tummel, hvis man da ikke kun vælger helt specielle små idylliske perler. Ofte er sådanne steder optagne eller har lukkedag ovs. og altså i teorien lettere at benytte end i virkeligheden.
Jeg husker med rædsel de mange gange, hvor vi især i England har rodet rundt til langt ud på aftenen efter et logis, hvor vi har måttet tage til takke med en elendig 1 1/2 mandsseng, hvor man ligger i en hulning midt på med dårlig ryg til følge. Selvfølgelig har køkkenet for længst lukket, og der var ikke noget værelse med bad/toilet. DET savner jeg ikke. Så er det meget mere tiltalende at have sit eget logis, køkken, bad og toilet med sig.
Men det kan da godt være, at det bare er mig?

mvh
Knud GSM

Mon dog: http://www.dst.dk/da/Indbe.. F. Bruun 14.7.2017 |  16:59
Mon dog:
www.dst.dk

Forstør Zoom
Journalister ser forskelligt på tin..   P. Gug-Kjeldsen 14.7.2017 |  18:35
Journalister ser forskelligt på tingene!

https://www.tvmidtvest.dk

mvh
Gug, GSM
En ting campingpladserne skulle gør..   Hb 14.7.2017 |  18:53
En ting campingpladserne skulle gøre er at få toiletterne lavet lidt mere luksus,det er ikke noget der mere pinlig når man sidder på potten og lave stort og man kan høre det over hele toiletbygningen og siddemanden sidder og krøller tæer få nu er det hans tur.
Jeg har lavet en lille undersøgelse..   Peer Neslein 14.7.2017 |  21:58
Jeg har lavet en lille undersøgelse på forsiden af www.campingferie.dk hvor jeg spørger om du/I synes der mangler luksus i campingvogne, som jeg hørte de sagde i DR.TV
Så tjek lige forsiden.
Vh
Peer Neslein
Noget er der om det. Producenterne ..   HenrikH 14.7.2017 |  22:25
Noget er der om det. Producenterne af campingvogne har fornyet design men med hensyn til det tekniske lever de stadig i "oldtiden". Og fastholder os måske bevidst der.

Størstedelen (er min påstand) af alle overnatninger sker på pladser med 230V. Hvad f**** skal vi så med gasovn og gaskøleskab. Ja der er nogle der kører på gas, solceller osv. . fint, nok, men det er nok fåtallet.

Sæt dog et ordentligt kompressorkøleskab i, der fint klarer f.eks. varmen i syden.

Erstat den aldrene gasovn men en unit, der kører 230V og både kan varme og køle (aricon) når man er i syden. Eller tilbyd det som en option i stedet for den traditionelle gasovn. Der kan ikke koste mange 1.000 kr. ekstra med en form for kombimodel. Det kan ikke kræve den store raketvidenskab. Flere aircons i dag, kan vel varme også. Så skal den bare laves, så den passer i skabet i stedet for gasvarmeovnen.

Nå nej så kan producenterne og deres underleverandører jo ikke sælge BÅDE en gasovn OG en aircon til taget eller magasinskuffen.

Franske Cavalleair (sikkert ikke stavet rigtigt) har dog kompressorkøleskabet/skuffen i deres program, så de er på rette vej - thumbs op, for dem.
Man må vel gå ud fra, at alle el-sy..   Bent H 15.7.2017 |  9:58
Man må vel gå ud fra, at alle el-systemerne skal kunne køre med max. forbrug, så det vil nok gi' problemer på mange campingpladser.
På en god dag, kan du på nogle campingpladser trække max. 2300W, så det rækker ikke til meget - det næste bli'r vel, at der så kommer krav til campingpladserne, at strømstanderne skal ha' tre-fasede tilslutninger med 16 A pr. fase.
Det er campingpladserne der er prob..   Hb 15.7.2017 |  11:56
Det er campingpladserne der er problemet det er også det DR. mener,en campingvogn kan man få alt den luxus man vil ha,hvis bare man vil betale for det.
Skift af campingmønster mål og midl.. Sten 15.7.2017 |  12:08
Skift af campingmønster mål og midler, så var det for nylig et indslag i tv hvor man fortalte os at der er stadig flere, hvem, aldersklasse, uoplyst der køber og bruger til hvad?

I DK følger tendensen fra udlandet - køber autocampere.

Vi har ofte hørt her i forum! men måske kun fra enkelte!

Campingpladser? De har IKKE noget vi kan bruge.

Man skal ikke være blid for at der ALTID er en årsag til at de forskellige holdning og tendenstype "nyhedsindslag dukke op lige da.

Der foregår fra erhvervs og interesseseside - en konstant kamp i medierne om vores opmærksomhed.

Vi har det bedste tilbud, lever det bedste liv. Hvilket måske, man råber højt nok, får flest tilhængere gør at der kan kanaliseres offentlige midler og resurser i bestemte retninger. Hvor er der flest stemmer at hente.

Der er vel en grund til at det lykkedes Campingrådet og senere "Campingrådet" :-) at styre udviklingen som set. Og at man nu ikke længere er i vælten. :-) hmm lige det ord? men møder problemer, hvorfor? er ikke længere så stor som man tidliger var, kun i egen bevidsthed måske?

Det sørgelige i det her - for det mener jeg virkelig er, at man måske kommer til at mangle den base og baggrund som VI emeritus campister er begyndt med dea vi begyndte med voers forældre, og det endda under meget primitive forhold.

Jeg siger ikke på overlevelses ture, men de ville vel nærmest blive opfattet sådan i dag. :-))

Har man sejret sig selv ihjel, eller sker der stadig en prægning i "ungernes" mest følsomme alder? Og på hvad? Vi har f.eks et par børnebørn der fra 2 års alderen er i stand til at tænde og bruge farmors "gamle" Iphone, der nu er arvet som "deres" Eller hvis de kan få fingre i den, IPaden, og selv finde youtube og de elskede børnesange.

Vi / og familien har nu til dem anskaffet en ældre CC (03) og håber at den familie kan "reddes" ved sammen at foretage de dannelsesrejser sammen, begyndende her i landet, der, mener vi har givet baggrund for det sammenhold vi i dag oplever generationerne sammen:

At vi så i en årrække i den udstrækning det har kunnet lade sig gøre, i stedet har lejet hytter og sommerhuse i Norge hvor alle kunne være, inklusive kæreste og venner er det det er, men fundamentet til det blev sandelig lagt på vores ture med vores egne børn.

Tendenser? Måske skyldes det sete kun øjnene der ser. Jeg syns at ha set at pladserenes tal sidste år, aldrig har været bedre. Eller var det også plantede artikler så sandheden er en ganske anden: Der findes vel nogle der ud over campingrådet, holder tjek på udviklingen og kommer med tal der kan stoles på.

Bekymrende hvis forældre med børn ikke længere finder camping spændende? Camping har i alt fald betydet meget her i familien men kræver måske en aktiv indsats i familierne for at kunne fortsætte, ikke kun i autocampere og af de mere velbeslåede.

Kikker man på FB grupperene syns der dog at være en vældig aktivitet af virker det til, ganske almindelige mennesker med almindelige spørgsmål..

så at sige at camping som vi kender det er død, er helt ude i hampen. :-)

Billedet er selvfølgelig taget i Norge på et rigtig børnevenligt sted. :-))

Mvh

Forstør Zoom
Mon så ikke Sten for 120ende gang h..   Børge Sørensen 15.7.2017 |  15:11
Mon så ikke Sten for 120ende gang har sluttet indlægger med den sædvanlige ufattelig kedsommelige roman.
Hvor har du dog ret Børge,og det er..   Hb 15.7.2017 |  16:06
Hvor har du dog ret Børge,og det er utrolig hvad han ved.Havd med at være med i hvem vil være millionær så har man da en man kan ringe til.
Bent H. Ja der er sikkert nogle pla..   HenrikH 15.7.2017 |  16:41
Bent H. Ja der er sikkert nogle pladser, der ikke kan levere strøm til den vogn, jeg forestiller mig. Men det er vel mest i udlandet. I DK aircon jo ofte ikke relevant (med mindre det skal varme).

Men mon ikke mange af de større pladser er "opdaterede" strømmæssigt. Ellers "regulerer" det jo sig selv, idet pladserne vil indrette sig efter kunderne. Ellers mister de jo kunder.

Så pladserne bliver ikke en begrænsning for mulighederne i vognen. Vil man tiltrække de "nye" campister, typisk unge og børnefamilier, så man også have faciliteterne. Og det er der også mange der har, legepladser, vandland, vand, afløb, satellit TV osv.
Mon man har taget højde for, at rig..   Knud Madsen 15.7.2017 |  17:54
Mon man har taget højde for, at rigtig mange anskaffer sig autocampere i stedet for campingvogne? og at det kan forklare afmatningen?

mvh
Knud, GSM
Jeg tror ikke det har noget med aut..   Hb 15.7.2017 |  23:17
Jeg tror ikke det har noget med autocampere eller andet.det er campingpladserne der er ved at være så dyre her hjemme med alt deres gebyrer og når man booker onlin skal man betale 100kr i gebyr for at få den plads man har bestilt ,så står jeg af og campere i Tyskland der koster det kun det halve og man få meget mere kvalitet.
For ikke at glemme at rigtig mange ..   Kurt Poulsen 15.7.2017 |  23:30
For ikke at glemme at rigtig mange skifter til telt fordi det snart ikke er muligt at få en ny bil der kan trække en cv. Vi er lige nu i Italien og mængden af teltcampister bliver flere og flere for hver gang vi kommer herned. Og jeg kan godt forstå dem. Transportmæssigt er det meget nemmere at benytte og investeringen er langt mere overkommeligt end en ny cv.
Jeg synes at cv-leverandørerne trænger til at for alvor begynde at kigge på vægte og priser for at kunne følge med hvad de nye biler kan trække. Og her hjælper det ikke at pege på de små vogne uden nogen form for komfort eller indhold. Dem er der ingen nye campister med børn der vil købe.

P.s vi har en caravelair med kompressorkøleskab. Fantastisk "opfindelse" som vi er så glade for i den italienske sommervarme.

Mvh Kurt
Til Per: jeg synes ikke der mangler..   Kurt Poulsen 15.7.2017 |  23:38
Til Per: jeg synes ikke der mangler luksus i campingvognene. Men der mangler luksus på pladserne. Hvor er pladserne med afløb, vand og tv-forbindelserne i Danmark? Og hvor er pladserne med ordentlige butikker og restauranter som ikke bare serverer halvdårlige pizzaer og junkfood?
Og der er rigtigt ærgeligt at der ikke forsøges med at levere dette til campisterne. Der findes rigtig mange pladser med en god beliggenhed, men hvor faciliteterne er middelmådige. Ikke forstået sådan at de er ringe, men mere at de bare ikke oppe og ringe.
Hej Citat: rigtig mange anskaffer ..   B Jakobsen 15.7.2017 |  23:44
Hej
Citat: rigtig mange anskaffer sig autocampere i stedet for.
Hvor mange er det, altså i tørre tal - ikke noget med % fremgang?
MVH BJ.
"inde og ude" ja hvornår og hvorfor..   Kjeld L Kristensen 16.7.2017 |  13:42
"inde og ude" ja hvornår og hvorfor?
De fleste har jo gennem deres liv oplevet dilemmaet, uden at finde en egentlig grund.

Her skydes der så på manglende luksus,og andet som kræves af andre, Men bare at paradoksalt vil de fleste jo ikke betale mere for at overnatte, og mange for at købe elektrisk tilslutning.
Spørsmålet er så også er det fællesskabet som er og navnlig var ved camping som er ved at "løbe ud" VIl vi hellere være os selv, uden forpligtelser for andre,
Hej Kurt Poulsen, det lyder dejligt..   HenrikH 16.7.2017 |  16:52
Hej Kurt Poulsen, det lyder dejligt med køleskuffen. Det var lige netop den jeg tænkte på. Den er supersmart. Så mangler vi bare at Caravelair også sætter noget andet i stedet for gasovnen :-)

PS hvor ligger i i Italien?
Hej Jeg burde naturligvis have være..   B Jakobsen 16.7.2017 |  17:17
Hej
Jeg burde naturligvis have været mere klar i min søgen efter den nævnte fremgang for salget af autocampere.
Jeg forventede at se klare tal for salget i Danmark?
MVH BJ.
70 stk fabriks nye autocamper i 201..   Hb 16.7.2017 |  17:28
70 stk fabriks nye autocamper i 2017. 50 stk i 2016. 42stk i 2015.
Statistik,så kunne det også være in.. Sten 16.7.2017 |  19:07
Statistik,så kunne det også være interessant at kende forholdet mellem hvor mange solgte i hver kategori. Nye som brugte.

Registrerede og Om og nyregistreringer, (antal grønne plader?) :-)

Hvor "stort" er campingområdet?

Det at man har en vogn, telt osv registret eller ikke er jo ikke ensbetydende med at man er særlig aktiv, forstået til, bruger campingudstyret.

Jeg ved ikke hvordan man får styr på dem med telt. :-))

Jeg kan slet ikke se hvorfor camping som sådan skulle gå tilbage. Hvad enten man kan li teknik luksus eller mener, at tingene skal forgå mere.. oprindeligt!

Hvor mange steder kan man ta hund og kat med, eller finder sig i vores uvorne unger, osv osv. eller, at man, det der med dresskoden. I egen vogn er det vel mest "Hyacint" der bestemmer.

https://www.google.dk

Eller ordene dress code rv camping Hvor der er mere morskab Jeg ved ikke hvad en søgning på dansk camping dress

https://www.google.dk

Der bl.a gav historien om luksuscamping i flot autocamper på en plads hvor man har betalt 40$ i døgnet. Kik lidt omkring: ER det mod det vi bevæger os kan jeg godt forstå at man vælger andre muligheder. Billedet. https://youtu.be

Frit valg på alle hylder.

Forstør Zoom
Hej Henrikh. Ja det er en svær tin..   Kurt Poulsen 16.7.2017 |  20:23
Hej Henrikh.

Ja det er en svær ting at undvære i sommervarmen og jeg er helt enig i at det snart må være muligt at finde et system der både kan køle og varme.

Vi er på Continental Village ved Mergozzo søen. Et fantastisk sted hvor alt bare virker. Inkl internet og mobiltelefon. Noget vi slet ikke er vant til i Danmark, hvor det nærmest er et særtilfælde hvis internettet dækker hele pladsen og der er noget bedre end Edge-forbindelse på mobilen.
I Danmark blev de sidste år indregi..   John Ahrenkiel 16.7.2017 |  21:47
I Danmark blev de sidste år indregistreret 265 nye autocampere i Danmark og et ukendt antal brugte importeret fra Tyskland.
Det er nok ikke årsagen til afmatningen, men der åbnes hver uge nye autocamperpladser i Danmark, så måske nogen søger fra luksus campingpladser til autocamperpladser.

Til sammenligning sælges der:
over 4000 nye autocampere om året i Sverige
2500 om året i Norge
35.000 i Tyskland
Men det skyldes jo vort afgiftssystem.

Jeg tror der bliver færre campister i fremtiden, men dem der er, camperer mere.
Et kig på landevejen afslører, at der er temmelig mange nye biler, der ikke kan trække en luksus campingvogn.

Campingpladserne er også blevet dyre, så vi kommer der meget sjældent. Hvis flere tænker som os, kan det også være medvirkende.

Der findes nu om dage et hav af tilbud til at opleve landet og resten af Verden, og unge mennesker nu om dage, har noget mere at gøre godt med, end vi havde som unge.

mvh John
Hvor har du tal fra John når man go..   Hb 16.7.2017 |  22:58
Hvor har du tal fra John når man googler salg af nye autocampere er det da nogle helt andre tal man få. Salg af autocampere.dk
Her står der noget om autocamper sa..   John Ahrenkiel 17.7.2017 |  9:07
Her står der noget om autocamper salget i Europa for 2016.
De nye vogne, som danskere selv importerer fremgår ikke af statistikken.

www.autocamper-info.dk

mvh John
Ok.ja så er det jo to forskellige s..   Hb 17.7.2017 |  10:06
Ok.ja så er det jo to forskellige steder man kan læse det,bare de kan finde ud ad det med alle de salgs tal.
AS, hvor har du dine tal fra? Er de..   John Ahrenkiel 17.7.2017 |  10:43
AS, hvor har du dine tal fra? Er det fra en enkelt forhandler?

Sidste år arbejdede jeg for en af de større forhandlere, og vi solgte omkring 40 nye vogne i 2016, og passer fint med, at der i Danmark er en 6 - 7 forhandlere, der sælger i disse antal.

Vi har netop været en tur rundt i det nordvestjyske, og vi mødte vel 10 autocampere hver gang vi mødte et vogntog. Jeg ved godt det hænger sammen at CV jo står på campingpladserne, mens autocampere bruger mere tid på landevejen.

Men i Danmark skyldes det lave salg vores afgifter, og det bliver næppe ændret.

mvh John, der ser lyst på fremtiden, selv om den bliver kortere end fortiden.
Om det med systemer der kan det hel.. Sten 17.7.2017 |  11:11
Om det med systemer der kan det hele, skiftevis eller på en gang, :-) er de sandsynligvis mindre effektive og dyrere, og går en del i stykker, skal det hele skiftes.

Et evigt problem: Vil man ha det sublime kommer det enhed for enhed der vælges og samles af kompetente. :-)

Bare se hvor travle plastik kirurgerne efterhånden er blevet eller i det små og fra vores område, Jesper. og utallige andre der gradvis og med stor fornøjelse opgraderer udstyret.

Jeg er sikker på at vi, hvis vi betaler kan få præcis det vi ønsker. Kan man sende folk til månen og Mars med forventning om at de overlever, går jeg ud fra kan man også dække en familie tur ind til ?

En ting jeg efterlyser er mere energiøkonomiske vogne med deklarerede forbrug i de forskellige klimaområder / klasser.

En ting der rigtig koster er den nødvendige ventilation og det ville i min kikkert, cool :-) være helt fint hvis man kunne få plads og råd til genveks systemer. Det at udgående luft opvarmer eller afkøler luften der hentes ind i vognen. Ikke nogen simpel sag. Jeg kikkede på www.genvex.dk og mon ikke Dometic/Elektrolux et verdensomspændende firma ville være i stand til at løfte opgaven, hvis kravene blev stillet.

Er evigt dielemma, skal man sammensætte flere optimale funktioner eller kommer det i en færdig sammenbygget enhed, der, hvis en funktion fejler gør at det hele må kasseres. Med i dette er jo også at vognene bruges under meget forskellige forhold. Fint nok at man gerne vi ha udstyr i vognene der AC og opvarmningen sammebygget _ kræver_ en god elforsyning fra pladsen, men hvad nu hvis man mest er til of-grid camping. Gas eller diesel er stadig det der kan levere. Jo der findes AC der kan køle via absorptionsprincippet, solenergi, men de bliver, den "dårlige" virkningsgrad og nødvendige effekt store og tunge.

Billedet: casakoncept.com

Forstør Zoom
Du har ret John,efter jeg har taget..   Hb 17.7.2017 |  12:55
Du har ret John,efter jeg har taget de rigtige briller på, må jeg erkende mit nederlag. God Sommer.

Deltag i debatten

Du skal være logget ind for skrive eller redigere i vores debatforum

E-mail  
Password  
Husk mig  

Er du en ny bruger af vores debatforum, kan du oprette en profil her

Har du glemt dit password?

Fortvivl ikke. Udfyld din e-mail adresse herunder, og vi sender dig straks et nyt.

  E-mail