Hovedområder
Arrangementer /træf
Autocampere
Biler
Camping i TV
Campingnyt
Campingpladser i DK
Campingpladser i udl.
Campingvogne
Digital TV
Diverse
Efterlysninger
Fortelte og telte
Gode råd
Konkurrence
Køb og salg (Udstyr)
Mit vogntog
Navigation
Ny campist
Personlige sider
Rejseinspiration
Storebæltsbroen
Udstillinger
Udstyr og Tilbehør
Vintercamping
Debatforum på diverse mærker
Alle områder (liste)
Alle områder (detalj.)
Betingelser
Hjælp:
Oprette ny tråd eller svar på indlæg
Diverse
Fold alle indlæg sammen

Titel Forfatter Dato

Elmålere op til 582% for meget.  Sten 17.3.2017 |  14:09  
I disse digitaliserings tider, et interessant emne.

Det her er/kan være aktuelt alle steder hvor en forsyning/forbrug sker via en switch mode, altså transformatorløs boks gennem en moderen el-måler.

Laderen / forsyningen til en ren 12 volt vogn og f.eks omformeren til el gulvvarmen.

Problemstillingen er IKKE ny men kendt, bla hvis man engang fik anskaffet en af de billige "energimålere".

Nu har Hollændere lavet en test af målere der monteres i husene, ( eller f.eks på campingpladser eller i campingvogne? )

Ikke at jeg kan se at vi kan gøre ret meget, så bare rart at vide. Vi læser sommetider om fantastisk høje eller fantastisk lave sæsonforbrug, hvor campisten med det høje selvsagt undrende spørger i et form: Kan det passe, har de "tørret" os??

Tjae, nej ikke med vilje selvfølgelig... :-))

Det spørger sig om man opfindsom ved at indskyde en _digital_ 1-1 skilletransformator kan snyde pladsens elmåler til at vise for eks 30% for lidt. ? Nævt fejl til den lave side i testen. Langhåret selvfølgelig, og måske får den i stedet pladsens måler til at vise 500% for meget.

Seriøst ???https://ing.dk
Nye elmålere måler op til 582 procent for højt
Lysdæmpere og sparepærer kan få nye elmålere til at måle helt forkert, viser ny hollandsk undersøgelse. Det er endnu uvist, om danske målere er ramt.

Læs eventuelt de relaterede linkede artikler.

Folk med solcelle anlæg der levere til nettet tjae, mon afregningen altid er rigtig?

Jeg er da ikke i tvivl om at man fra forsyning og Kjelds :-)) side, vil sige at vores/deres målere viser rigtigt. eller at plus og minus i regnskabet opvejer hinanden. Vi betaler jo bare totalt set, hvad det koster at drive butikken.

Mvh

Hvorfor F skal jeg indblandes i det..   Kjeld L Kristensen 17.3.2017 |  15:50
Hvorfor F skal jeg indblandes i dette ? har du noget belæg for min holdninger hertil ?
stik hellere piben ind. der er jo ingen grund til hverken at pibe eller tromme
Det er jo et af dine "emner". Kend.. Sten 18.3.2017 |  12:46
Det er jo et af dine "emner". Kendt generel holdning? Og du gir mig da også ret i antagelsen med "der er jo ingen grund til hverken at pibe eller tromme"...

Og, du kan jo li at uddele "potte" betegnelser, så hvorfor ikke? :-))

Kan det tænkes at flere og flere kommer til at foretrække solceller på taget? Så holdes fejlvisningen i eget panel hvor der ikke er penge mellem "leverandør " og aftager.
Billedet: www.nyhuspotten.dk

Forstør Zoom
Med dit sidste indlæg vrøvler du s..   Kjeld L Kristensen 18.3.2017 |  13:46
Med dit sidste indlæg vrøvler du som sædvanlig Sten, og kan ikke se forskel på op og ned, alt er derfor ved det gamle, så også denne gang er "alt forladt" man er vel ikke forpligtet ud over sine evner

Kan folk klare sig med solceller på taget af deres vogne, må de efter min mening selv om det, og mener de det er bedst og billigst må de også selv om det

Jeg foretrækker El fra Pladsen, Der er alt hvad jeg skal bruge, og har endnu ikke været ude for at mit forbrug er forstørret med 582 %

For øvrigt en interessant henvisning du kommer med Jeg har en søn som var i mesterlære og udlært som pottemager i firserne, så derfra har jeg en smule overblik. udi pottemagerkunsten, (og politiske kandestøbere)
Han har ikke solceller på taget, men har da af og til gang i en elektrisk ovn med eller uden fejlagtige målere.
:-) Jaja så vrøvler jeg bare. Hv.. Sten 18.3.2017 |  14:43
:-) Jaja så vrøvler jeg bare.

Hvis ING mener det er relevant og en overskrift værd, er det vel det det er. :-o

Vi har her engang debatteret energimålere og fejlvisninger, billige som anerkendte, mit point da, nogle år siden og årsag til at ta det op,

AT man med egen måler ukendt kvalitet, IKKE skulle gi sig i debat med pladsen om elregningen, med baggrund i visningen på en uautoriseret, ikke af dem udleveret eller af deres installatør, monteret eller godkendt måler,

hvor til du stort set og som jeg husker det fortalte os at eventuelle fejlvisninger ville udligne hinanden.

Her kom så en lødig undersøgelse der viser at det IKKE altid er tilfældet.

De vil desværre ikke ud med navnent på de målere der ved visse forbrugstyper kan vise endda meget forkert. Det handler om rigtige elmålere der er opsat af forsyningsselskaberne! !!

Om linket til,.. underholdning. Vidste du, at der findes en pottemagervals :. Ja selvfølgelig :-)

Der burde være en tekst et eller andet sted.

Hvad med hvis det stadigt kan lade sig gøre, at overraske familien. Ryd gulvet næste gang i er sammen og gi den hele armen. :-))

https://youtu.be

Forstør Zoom
Du er selvfølgelig i din gode ret t..   Kjeld L Kristensen 18.3.2017 |  15:31
Du er selvfølgelig i din gode ret til at klippe fra diverse tidsskrifter mv og uophørligt bringe dem her, men jeg da ikke rigtigt se hvorfor du skal indblande mig . Jeg deltager gerne hvis jeg synes indlæggene er signifikante. men ønsker ikke dine provokationer her eller i andre sammenhænge

Jeg erindrer ikke det du nævner, såvidt jeg huske det, må Uautoriserede bimålere ikke anvendes for betaling af el.
Imidlertid har jeg på pladserne aldrig observeret forskelle i det forbrug jeg mener at have forbrugt og det jeg er blevet afkrævet
Hertil skal man jo også om de 582% huske at nævne, at det IKKE er blevet konstateret i DK.
I mit Hus blev måleren for nogle år siden udskifte fra "løbemåler" til Elektronisk. Uden dette gav ændringer i det aflæste forbrug.

Med de øgede forbrug af elektroniske apparater som ikke indeholder reelle sinus kurver, kan man måske ikke bortbevise påstandene om måle unøjagtigheder ( El-forsyningernes net ser måske efterhånden noget ude af trit med reelle sinuskurver)

PS Dansede folkedans i 25 år og har spillet til folkedans så din opfordring er ikke aktuel.
Er derfor fan af Folkemusik Men hva faen er du?
:-) Fan? bla af dette unikum nu 2.. Sten 18.3.2017 |  16:15
:-) Fan? bla af dette unikum nu 2år4 mdr.

familiens nye IT tekniker her på farmors iphone, skifter bla ringetoner og baggrundsbilleder efter smag, finder via den, sin egne billeder og videoer samt favoritmusik på youtube, kan finde ud af at få dem til at køre synkront på tv ses baggrunden.

Vi kender snart et utal børnesange og hygger os over deres, der er jo også en lillesøster, danseri foran tv.

Også en slags folkemusik :-)

Forstør Zoom
Kjeld, Jeg synes jeg kan huske nog..   Per Henneberg Kristensen 18.3.2017 |  19:01
Kjeld,

Jeg synes jeg kan huske noget om at det er faseforskydning, der får "billige" elektroniske målere til at måle forkert?
PHK en gang vekselstrømsteori er ik..   Kjeld L Kristensen 18.3.2017 |  21:08
PHK en gang vekselstrømsteori er ikke at foragte
Vekselstrømmen måles normalt i Volt X Amp (VA eller KVa) også kaldet tilsyneladende effekt Skal man have den ud i kW Eller kWh må man have fat i faseforskydningsvinklen.

Drejer sagen sig om rene ohmske belastninger ekspl Køleskabets varmelegeme vil VA og Watt være det samme altså ingen faseforskydning.
Drejer sagen sig om induktive belastninger (Komponenter hvor indgår spoler og jern som i elektromekaniske trafoer eller motorer) vil spændingen over denne være forsinket med en faseforskydningsvinkel kaldet Cos.phi
Skal Effekten derfor udregnes må denne cos Phi som altid er mindre end 1 medregnes. hvilket giver en lavere effektoptagelse end den tilsyneladende effekt.

Har vi derimod en kapacitiv belastning hvor indgår kondensatorer kommer strømmen forud og cos phi er da større end 1 og skal da også indregnes i den pågældende effektoptatagelse.

Sålænge vi taler alm. sinusformede strømme ser jeg ingen problemer med de målemetoder vi har. dog må jeg jo sige at strømmen målt i A jo selvfølgelig er større end hvad umiddelbart fremgår.
Tager vi eksplvis en belastning på 10 A 230V med en cos phi på 0,8 Er det jo 2300 VA men kun 1840 W.

I tilfælde af Frekvensomformere og Andre elektroniske debedutter taler man ikke længere om Cos Phi, men om effektfaktfaktorer som er noget ganske andet. og da ved jeg ikke om ikke der kunne være problemer. Ser du i ocilloskoper på den slags kan jeg nok se visse problemer

I tilfælde af Frekvensomformere og Andre elektroniske debedutter taler man ikke længere om Cos Phi men om effektfaktfaktorer som er noget ganske andet.

Spørgsmålet er derfor ofte, Forvrænger de det offentlige net på længere sigt?
I øvrigt et interessant emne som du selv kan google på hvis det har din interesse
Bær lige over med en fejl i første ..   Kjeld L Kristensen 19.3.2017 |  10:26
Bær lige over med en fejl i første afsnit hvor jeg skriver kWh som selvfølgelig skal være kW . Samt en sætningsgentagelse i slutningen af indlægget

Om det skyldes den gode middag inkl en stærk Rombudding "nættersissen" eller begyndende demens har jeg ingen anelse om

Som yderligere kommentar til den højere strøm som måske er det du har hørt om skal der ved kabeldimensionering tages højde for strømmen (A), hvor ligeledes evt motorværn skal indstilles for denne.
Større forbrugere (fabrikker og lign) bliver/blev af hensyn til de høje strømme ofte pålagt at fasekompensere med store kondensatoranlæg
Kondensatorer har jo som nævnt større cos phi end 1 og kan dermed kompensere fra en lavere

Normale målemetoder med f.ekspl. tangamperemeter kan normalt indstilles til såvel kVA som kW målinger. Dyrere apparater kan også måle jævnstrømme frekvens og Cos. phi ligesom spændingsmålinger ved separat tilsluning

El-målere kender jeg ikke så meget til, men er ikke i tvivl om at de er kalibreret til kWh målinger, og afvigelser på 582% må derfor anses for utopiske. En campist kan jo hurtigt se at hvis han normalt bruger 5-6 KWh/dag så vil 30-35 kWh/døgn jo være helt ude af trit med virkeligheden.

Hvordan folk så end vil organisere sit elforbrug må være op til den enkelte, men der er absolut ingen grund til at male fanden på væggen
Nu er journalister ikke de bedste t..   Per Henneberg Kristensen 19.3.2017 |  11:12
Nu er journalister ikke de bedste til at regne procenter ud - mange skriver bare f.eks. 582% fordi der bruges 5,82 procent mere strøm - uden at tænke på at 100% mere strøm er 2 gange så stort forbrug.

Men mon ikke det ekstra strømforbrug er målt på forbruger med et lavt strømforbrug, f.eks. pærer i forbindelse med lysdæmpere?

Min eneste indgang til at vide noget om fasedrejning er enVoltcraft energy logger 4000, som jeg var så heldig at få en stak af til billige penge fordi et nyt firma havde sat prisen for lavt på dem :)

Deltag i debatten

Du skal være logget ind for skrive eller redigere i vores debatforum

E-mail  
Password  
Husk mig  

Er du en ny bruger af vores debatforum, kan du oprette en profil her

Har du glemt dit password?

Fortvivl ikke. Udfyld din e-mail adresse herunder, og vi sender dig straks et nyt.

  E-mail