Hovedområder
Arrangementer /træf
Autocampere
Biler
Camping i TV
Campingnyt
Campingpladser i DK
Campingpladser i udl.
Campingvogne
Digital TV
Diverse
Efterlysninger
Fortelte og telte
Gode råd
Konkurrence
Køb og salg (Udstyr)
Mit vogntog
Navigation
Ny campist
Personlige sider
Rejseinspiration
Storebæltsbroen
Udstillinger
Udstyr og Tilbehør
Vintercamping
Debatforum på diverse mærker
Alle områder (liste)
Alle områder (detalj.)
Betingelser
Hjælp:
Oprette ny tråd eller svar på indlæg
Biler
Fold alle indlæg sammen

Titel Forfatter Dato

Nissan ladestyring/generator  Jesper ( rhodocampist via Google ) 17.9.2016 |  4:41  
Hej
Har brug for at vide hvordan Nissan's lade program virker i de nye biler?
Forstået på den måde, hvorfor giver den 12,8v ved kørsel på motorvej.
Med gas pedal nedtrådt og slippes gassen så er den stiger den. Tii over 14v

Det giver mig problemer mht strøm til campingvognen da 12,8v er for lidt.
Jeg tror lidt bilens ladesystem "slukker" ned for hurtigt og mener bilens batteri er opladt og derved lader mindre/får mindre spænding fra bilens generator.

Nogen der ved noget?

Uden at vide noget konkret. Hvorn..   Sten 17.9.2016 |  9:23
Uden at vide noget konkret.

Hvornår, hvor og hvordan måler du?

Og så en bemærkning til din teori om, at generatoren lukker ned fordi den tror :-) at bilens batteri er ladet, kan det jo IKKE være tilfældet mens du "sender" strøm over til campingvognen, har hængt det batteri med på ladning fra bilen !

Uanset... har alle de biler jeg har haft, haft en spænding på systemet med motoren i gang på mellem 13.9 - 14.4 volt Her på den seneste en Mitsubishi, også set i dens cigarstik med en af de små digitale testere. Thansen, få kr. Med forbrug lys bagrude blæser ikke under 14,2 i et ubelastet cigarstik. Spændingen er _aldrig med motoren i gang faldet til det du nævner.

Hvis du oplever 12.8 V i bilen _over dens batteripoler: = kommende fra generatoren med den i gang - mens der lades på campingvognen, gætter jeg på at generatoren er defekt - eller, at den overbelastes! så en sikring / regulering i i den kobler den helt ud. 12.8 volt er jo det samme som spændingen fra et fuldt ladet batteri, og betyder vel at et eller andet i generatoren ikke har det særlig godt.

Er meget banalt. Er generatorremmen ok og stram nok! Sidder kablerne mellem generator og batteri ok og sidder de store fast på batteriet! Husk stel på bilen, men for søren, bilen er jo ny? Der er vel stadig garanti?

Venner smadrede deres generator i en Opel personbil, ved flink at forsøge at starte en kassevogn der var flad. Man sværger på, at plus og minus blev vendt rigtigt og, at det blev gjort rigtigt, men der har åbenbart været en spændingsspids, der billigt sluppet, kun ristede "noget" i generatoren så de måtte ha en ny, svjh over 4000. Der var ikke beskyttelse i startkablerne.

At du stadig kan se 12.8 Volt og der ikke lugter brændt, fortæller vel at generatoren ikke kobler ud pga af en større kortslutning? ? Er batteriet i orden? Få dem testet.

Er det set med vognen koblet?
Har du monteret batteriboster? Jeg ved ikke hvordan det vil opfører sig hvis batteriet eller den er defekt, men sikringen mellem bil og vogn skal vel bare helt galt, springe.

Mit dyreste gæt. PÃ med en ny generator. :-O Den burde kunne tjekkes på få sekunder af en kvalificeret.

Her, med ældre biler har over årene købt et par gange hos den lokale autogenbrug, kr 500 og så bliver den el-motrordrevet testet i en bænk mens jeg ser på det hvor man den spændt for et større batteri, kan se dens spænding ud og hvor mange A den leverer. 4-500 W? Det er sket at jeg har valgt en større, er det den største generator du har på hylden til den bil? og det er så efter lidt rummesteren, fundet frem og igen. ny test.

Du må forbi en autoelektiker der kan på 10 sekunder kan afgøre om der skal bruges penge.
Mange moderne biler lader kun på ba..   Henning S 17.9.2016 |  9:25
Mange moderne biler lader kun på batteriet når det er absolut nødvendigt. Det kan være ved påløb, motorbremsning og lign. alt sammen i miljøets navn da generatoren er med til at hæve brændstofforbruget.

Prøv evt at søge oplysninger på Youtube eller find et Nissan forum hvor der er folk med konkret viden om netop Nissan's system.

Bortset fra det, er det så ikke netop det her en booster skulle kunne afhjælpe..?

Henning
On det med at generatoren kobles ud..   Sten 17.9.2016 |  10:01
On det med at generatoren kobles ud for at spare, bør det vel vel ske i tomgang og påløb. .. og ikke som Jesper fortæller, når der gives omdrejninger, belastede ubelastet?

Motorer kører renest når de er passende belastede, 75-80% - ikke i tomgang.

Generatoren belaster nærmest kun når den lader, og bruges der strøm mens den ikke lader, skal det bare erstattes senere.

Jeg troede at bilerne for spare miljøet simpelthen standsede motoren, stop startautomatik, men de skal så også, når de kører, lade det mere, for at kompensere.Ven der i sin tid kørte rally og manøvreprøver på tid med et "hundehus" kunne med en knap koble generatoren fra hvis motoren rigtig skulle bestille noget, og havde skiftet den faste mølle på køleren til en elektrisk. :-)
Her må vi nok have rododo Jesper på..   B, Jørgensen 17.9.2016 |  20:01
Her må vi nok have rododo Jesper på banen, han har en tester og ved ALT om strøm, stik, jording, kabeltværsnit, solceller osv. osv. ;-)
Med bilen i tomgang giver den 14,7v..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 18.9.2016 |  7:46
Med bilen i tomgang giver den 14,7v målt på bilens batteri.målt i stikket mellem 13,4 volt og sidst 12,16 volt målt på boosterens indgang. Det er jo fint.
Men alligevel er det ikke nok.
Måske er bilens batteri ikke på toppen længere men jeg vil stadig mene bilens generator skal lade når man tapper med 10-17ampere.
Tak Jesper. Hvis jeg forstår dig r.. Sten 18.9.2016 |  11:25
Tak Jesper. Hvis jeg forstår dig rigtigt...

det lyder som en helt anden historie, nemlig den om dårlige forbindelser, der er flere muligheder, mellem bilens generator og her bo0steren i vognen. Havde du _samtidig_ et køleskab sat på 12 volt fra bilen, de bruger 10 -15 A, ville det se endnu værre ud, især hvis du havde det på samme forbindelse, eller, eventuelt bare med fælles stel/minus for de 2 x 12 volt + forsyningsledninger i det 13 polede, du formentlig har?

Vi har hørt fra folk der kun ser 10 Volt med et næsten fladt batteri i vogn og det hele tændt i vognen. !

Hver samling, stik, og stykke ledning giver hver for sig, og alt efter hvor meget strøm der trækkes, spændingsfald.

Hvis det du ser 12.6 Volt ved boosterens indgang ved et forbrug/strømtræk, eller en ladestrøm på 10-17 A er det nok helt normalt.

Hvad er det for en booster der kan levere 17 A med ladespændingen ud, de 14.4 eller 14.6-7 volt. Du har, forstod jeg tidligere læsning, den gamle 1212 der er normeret med 8 A ud, (netop for at "skåne" ledningsnet og stik), samt ladestrømmens størrelse, passer til et almindeligt fritidsbatteri i vognen på måske 75 -80 Ah..

Hvis du laser nyhederne her på campingferie, er de netop kommet med en NY 10 A booster for dække behovet hos dem det ikke har så kraftigt ledningsnet, og ikke har tænkt sig at trække kraftigere forbindelser mellem bil og vogn. campingferie.dk

Har du købt DanPowers nye / nu gamle kraftigere booster skal du læse dens vejledning og gå _op_ i kvadrat mm2 helst hele vejen.

At du kun med belastning på, kun ser 12,x volt ovre i vognen er helt normalt og har INTET med generatoren at gøre.. som sådan, dertil er ledningsvejen alt for lang.

Prøv eventuelt at få fat i et tang amperemeter HN er billigt og mål om den tykke fra generatoren til batteriet.

Jeg gik engang fra jævn dynamo Morris 10 hundrede, til en generator, 45 A, hade A meter i vognen og kunne se at den, sommetider samtidig med lys, bagrude og blæser i gang, kendt forbrug, 2 store ulovlige 125 W pærer fra Biltema :-) og en kraftig el bagrude 25 A alligevel i de første 5 minutter samtidig kunne putte 40-45 A i batteriet - f.eks efter en koldstart.

At sige at din generator ikke laver strøm. Hvor ved du det fra hvis du måler ovre i campingvognen ???

Det her lyder forkert som om jeg misforstår, men uanset... Andre har måske problemer, eller vil optimere og kan si korn og avner, relevant for dem frem.

Ok det er mærkeligt at spændingen FALDER når du gir gas. Kan være der et relæ i boosteren/ bilen ? der spændingsafhængigt først åbner til campingvognen og belastning når der gis gas. Spændingsvagt der er nogen der montere en spændingsvagt i styreledningen til et relæ bilen for at forhindre at den kan tappes.

Og Tjek boosterens manual. Den kan koble om til vognens batteri, alt efter om generatoren kører! !! Hvordan er den monteret, kan gøres på flere måder der alle, alt efter hvad der foretrækkes kan være rigtige. Hvis den begynder at lade SKAL spængen ohms lov og de lange ledninger til den falde på dens indgang.

Som der gøres opmærksom på oppe i tråden er det jo netop det bosteren ska ta sig af, neutralisere. Kan den ikke det, er den defekt eller ledningsnettet for kleint, men den skal kunne levere hvis indgangen "ser" 12.8 V .

Hvor er det du måler?

Vi har på et tidspunkt hørt fra en campist der gennem målte samlingerne i ledningsvejen, bla på hver side af + i tralierstikkets han og hun, hvor der bare dér var en spændingsfald på ... og en resulterende spænding til køleskabet på...

Klippet i tråden: debatforum.campingferie.dk
et indlæg fra Jørgen L

Det er så her at mit ene problem er da jeg har 14,3 V før stikket og kun 13,5v efter stikket.
Jeg har ført 6# fra batteri til stik men cven har 2,5# fra stik til køleskab.
Jeg har så 2 x 4# som stel ledningog målt med alt kørende i forhold til batteri minus har jeg spændings tab der på 0,1V så stellen er i orden.

Alt i alt når kun 11,8V frem til køleskabet, og der tror jeg at det er de 2 x 2,5# som der er standard i cv som er det andet problem.

og herfra

Hej Jørgen L - ( Ejgil må gerne springe over :-) Om spændingsfaldet på forbindelsen til køl/fast strøm i dit trailerstik. - du skrev 14.3 volt før stikket og 13.5 volt efter.

Kan man med Ohms lov (regnemaskinen på campingstuff?) se, at der, spændingsforskellen 0.8 volt oplyst, og så taget som eksempel hvis der "går" 16 A.

Sættes det ind i regnemaskinen fås, at der dels er en kontaktmodstand på 0.05 ohm - og, ... til fejlfinding med klør 5, afsættes 12.8 Watt. i overgangen mellem "hanen" og "hønen". :-))

Det burde efter kort tid ku mærkes uden på både stik og kabel lige op til stikkene - da tykke kobberledere heldigvis også leder varmen godt.

Jørgen tror du ikke at forbindelsen så at sige, "brænder sig ren" så du efter lidt tid har "brændt" overgangsmodstanden mindre, så " den" får rigtigt fat. ( Silikonefedt som du bruger, er vel en god isolator?). Jeg kan næsten ikke forestille mig at du kan køre med et stik hvor der afsættes 13 watt bare fra fast strøm.

Jesper hvis du stadig tvivler på generatoren laderelæet i den... få eventuelt fat i et tangamperemeter og tjek A direkte fra generatoren.

Mit gæt ud over det i første indlæg er stadig at du har dårlige forbindelser.

Uhyggeligt hvad der dukker op hvis man kikker grundigt nok. ( Vi er alle syge :-)

I en anden og morsommere vinkel dukkede billedet indsat, op i posten (FB) fra familie der spurgte om vi mener, at hun har for meget fritid. Tjae jo det syns du jo selv, men fortsæt bare. Kan du stadig bage dine fantastiske kager? Ja kom bare :-)

Mvh

Forstør Zoom
Kommer i tanke om. Du har jo solce.. Sten 18.9.2016 |  11:47
Kommer i tanke om. Du har jo solceller.

Er det rigtigt monteret dens ladestyring ok - eller kan det tænkes at der en en defekt eller konflikt mellem den og bosteren? Der være et relæ der skifter, og ikke mindst burde der springe en sikring hvis der er noget rigtig galt

men kan det tænkes at du futter strøm af fra bilen oppe i solcellen :-)) eller

jo det er en joke. Meen... lidt at tjekke?

Forstør Zoom
Tror det ikke sten:-). Det virker v..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 19.9.2016 |  14:45
Tror det ikke sten:-). Det virker ved 10ampere forbrug.
:-) Ok sikke et held. Kræver vel ..   Sten 20.9.2016 |  12:22
:-) Ok sikke et held. Kræver vel at solen skinner?

Du komme vel med fejlen, når den er fundet, og gerne med et par billeder og en skitse.

Jeg mobber lidt. :-)

Jeg forstår stadig ikke, at spændingen falder når du gir gas. Der må være et eller andet galt.

Hvad ville verden være uden udfordringer.
Jesper Din Bil er så ny at der stad..   Kjeld L Kristensen 20.9.2016 |  13:39
Jesper
Din Bil er så ny at der stadig må være garanti på den Kør derfor ind og klag over generatorspændingen.
Mange forhandlere har i dag Mekanikere med Autoelektro som speciale. Din forhandlerværksted kan hurtigt afgøre om der er fejl på Generatoranlægget og dets spændingsregulering. Det er ikke noget at rode med selv hvis ikke man har det fornødne kendskab til systemet.

Sagen er jo at en spændingsregulator jo også har til formål at reducere ladestrømmen hvis denne er for høj, og dette sker sædvanligvis ved at nedregulere på spændingen.
Herudover kan magnitiseringen af generatorens polhjul være afhængig af om der er ordentlig kontakt mellem magnitiseringskullede og polhjulets slæbering ved alle omdrejningstal, udover alle andre ting, men alt dette er ikke noget at rode med selv hvis man vil til bunds i sagen.

Måske har Nissan det som visse SKODA modeller at der findes udrustninger som tilgodeser anhænger drift herunder større Generatorer og Batterier.
Nissan er så smarte at de har lavet..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 20.9.2016 |  17:40
Nissan er så smarte at de har lavet en ladestyring der lader når spændingen er under 12 volt og så i et stykke tid.

Dvs efter en smule kørsel lader den ikke mere og generator laver kun det strøm der er brug for.
Men den sender ikke vedligeholdelses strøm ud.13,8volt på et agm batteri.

Vi kører på andet batteri på 2.5 år. Pga de bliver defekte pga deres smarte måde at håndtere en ladning på.

Nissan dk er selv ligeglade når de kontaktes.

Værksted siger de ikke kan lave noget om.
Det kræver jo bare en opdatering, det er vel ikke så svært. ..

Forstår ikke hvorfor den ikke kan lade med 13,8 volt mindst, men 12,8.

Det giver ikke mening.
Jesper: "Det kræver jo bare en opda..   Kjeld L Kristensen 20.9.2016 |  19:52
Jesper: "Det kræver jo bare en opdatering, det er vel ikke så svært. .."
Ja men deri tror jeg du har ret, men det er det åbenbart for forhandleren
Men for at ændre må du nok have fat i et anden spændigsmodul/ regulering som tilgodeser de vilkår du kører under. Om Nissan DK har nogen viden herom skal jeg usagt, men prøv et af de store etablerede Autoeelekromekaniske foirmaer

Det fornuftige i den udformning som systemet har i dag tilgodeser kun de elementer som er i brug ved solokørsel, hvilket vel også tilgodeser langt hovedparten af de biler som sælges og er i drift, og som vil give et mindre brændstofforbrug på disse
@Sten, Spændingen stiger når man s..   Per Henneberg Kristensen 20.9.2016 |  20:18
@Sten,

Spændingen stiger når man slipper gassen, fordi man brændstofmæssigt kan lade gratis på batteriet under disse forhold.

Derfor falder spændingen når man giver gas, fordi så vil det koste brændstof.
Ladespænding er både styret af batt..   B, Jørgensen 20.9.2016 |  20:19
Ladespænding er både styret af batterispænding og udendørs temperatur.
Både Nissan dk, og værksteder er ik..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 20.9.2016 |  20:47
Både Nissan dk, og værksteder er ikke til at tale med, de mener der ikke kan gøres noget.

Det er jeg ikke enig i. Alt kan ændres.
Ja den lader med højere spænding når bilens gas slippes.

Det er ikke nok med et spændingsmodul, det er også bilens computer, det går over og bilens start stop system.

I mit hoved er idéen rigtig godt til solokørsel, men den bør registre det ekstra forbrug.

Hvad bruger en el forrude og bagrude?
Når de tændes så kan tydeligt høre motoren arbejder.
Det er måske meget mere end de 20 ampere jeg ellers bruger?
Måske skal strømmen tages et andet sted så bilen måler anderledes?
Bare tænd sædevarme, for og bagrude..   B, Jørgensen 20.9.2016 |  22:18
Bare tænd sædevarme, for og bagrude varme samt varmeblæser, så skal du se løjer.
Tror du skal holde din loddekolbe og dumsmarte ideer langt væk fra motorstyringen.
Generatoren er nok stillet til at h..   Poul E. Andersen 20.9.2016 |  22:42
Generatoren er nok stillet til at holde spændingen på 12,8 V ved forbrug. Det passer med spændingen på et fuldt ladet batteri så der tages ikke energi fra batteriet til blæsere og elruder. Styringen er sikkert OK.
Det med en "vedligeholdelses" spænd..   Sten 20.9.2016 |  23:59
Det med en "vedligeholdelses" spænding i bilen på 12.8 volt lyder fuldstændig malplaseret, da bilbatterier i forvejen, mange korte ture aldrig blive færdigladede gennengår gnemningsfasen i nødvendigt omfang


Det er på tide at genoptrykke denne artikel https://ing.dk Startbatterier et tabuområde.

Hvilket du Jesper og andre med korte batterilevetider i bilen bør læse med interesse. Jesper hvor længe holdt jeres startbatteri? knap 2 år. Hvorfor mon.

Det Norske firma Ladac solgte engang ad on, stikbaserede laderelæer der efter det befindlige relæ var beregnet til at sætte mellem bilen eller bådens generator og akkumulator, hvor ideen var, at det, temperatur korrigeret, øgede ladespændingen til batteriet, så der også om vinteren blev rigtig ladet.


Nordmændene havde konstateret at lagt langt de fleste biler kørte rundt med i realiteten flade batterier, hvilket forkorter deres levetid markant. En simpel forhøjning af ladespændingen især i vintertider ville kunne spare millionvis af kr på landsplan, og en masse bly, med deraf afledt.

Man kunne også manuelt selv fastsætte ladespændingen. Jørgen L har i en tråd fortalt at rigtig temperatur korrigeret ladespænding ved 0 gr. for færdigladning af et blybatteri er 15 Volt.

Jeg skal ikke kunne sige om bilernes laderelæer virkelig er blevet bedre, men det tyder levetiden for Jesper batteri vel ikke på? ?? Er det næste mon også ved at stå af, så det er derfor der ses nogle mærkelige måleresultater.

Læs https://ing.dk

Og så til det med at spare ved at nedsætte ladespændingen. Det bruger ikke mere energi, at køre med 14.2 14.4 volt, når først batteriet ER ladet. Ok lygterne lyser lidt mere hvilket bruger lidt mere strøm, men ellers, en dråbe i havet og så øger godt lys endda sikkerheden. Det sete kan ikke være rigtigt og hvis man virkelig har bevæget sig af den vej, er det sandsynligvis på bekostning af batterilevetiden.

mvh
Denne side http://www.batmagasinet... Sten 21.9.2016 |  0:23
Denne side www.batmagasinet.no

siger det så udmærket.

Ladespenning

Normal ladespenning for et 12 V batteri bør være fra 14,2 til 14,4 V ved +25 C, målt direkte på batteripolene. Målinger som Forsvarets Batterilaboratorium har gjort, viser at man bare får ladet opp halve batterikapasiteten med en ladespenning på 13,7 V, kontra 14,4 V. Man regner med at ladespenningen må økes med ca. 0,3 V for hver tiende grad temperaturen synker. Tilsvarende bør den reduseres hvis temperaturen stiger. Temperaturen under lading bør ikke overstige +40 C. Noen ladere har innebygd temperaturkompensasjon. Det beste er å plassere temperaturføleren på selve batteriet som lades.

Det er ikke uvanlig at det tar like lang tid å lade et batteri fra 80 prosent til 100 prosent som det tar å lade det opp til det er 80 prosent fulladet. Dersom man ikke når gass-spenning (på ca. 14,4 V) under lading, blir batteriet heller aldri fulladet, uansett hvor lang tid man lader. Den to-timers båtturen ut til den faste plassen på fredagen - og samme tur tilbake på søndag - er aldri lenge nok til å få fulladet batteriene fra motorens dynamo. Batteriet er fulladet når syrevekten er 1,27 til 1,28.

Mvh

Forstør Zoom
Det holdte 1.5 år ca. Er ikke impon..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 21.9.2016 |  5:40
Det holdte 1.5 år ca. Er ikke imponeret over det. Det nye håber jeg holder længere, vi bruger dog ikke start stop mere, da jeg har en formodning at var en årsag til batteriet kollapsede.
Eller var med til det hvertfald.
Skulle være gasningsfasen i "al..   Sten 21.9.2016 |  8:39
Skulle være gasningsfasen i "aldrig blive færdigladede, gennengår gnemningsfasen i nødvendigt omfang.


Stop start er meget krævende for bilbatteriet, og jeg så et sted i et anerkendt mærke, batterifabrikants omtale af deres batterityper, at det pr definition stille store krav til batterierne.

Jeg ved ikke om du har den rigtige AGM batteritype monteret i bilen.

Her er Exides forklaringer. Ny bilteknik nye batterikrav. exide.dk
og oversigten
exide.dk

Det er altså slut med at finde det billigste batteri i en kædebutik og regne med at det overlever ret længe.

Problemet er selvfølgelig, at der, mens man holder og venter, motoren standset, stadig bruger strøm til lys bagrude blæser sædevarme osv, uden at lade - endsige producere strøm til forbrug, der i stedet skal hentes fra batteriet, for senere aterstattes via ladning. Hvor godt det går kommer både an på batterikvalitet og ladesystemets kvalitet, men også køremønstret.

Og jo jeg bemærker at der skrives vedligeholdesladning hvilket hvis det var et stationært anlæg eller hvis man kun kører lange ture, ville være fint.

Vi diskutere endda om det er skadeligt for et opbevaret batteri at ha det fast koblet på en smart lader der vedligeholder, med :-) 12.8 volt, ... eller om det er bedre at lade på det f.eks 1 gang om måneden eller i kvartalet. Antagelsen er, at siveladning, de 12.8 volt, eller en fast lav strømstyrke, slider på pladeren i batteriet.

Men her, i en bil i drft er der sansynligvis kun sjældent tale om et fuldt ladet batteri, sådan at problemet i stedet går på manglende ladning.

OBS Jesper hvad hed batteriet, type! du kørte start stop med, som kun holdt 1½ år, og hvad er det for et der nu er monteret.

Bortset fra det, kan jeg ikke forstå at tilslutningen af trailerstikket og vognens strømbehov ikke kan få generatoren til lade på det hvis det er fladt, eller producere strøm til drift af køleskabet.

Hvis det er rigtigt kan det da få folk til at fravælge bilen som campingtrækker.

Kald det bare, at "hænge ud" ! :-) Men det er formentlig bare en and? præsenteret af et værksted der ikke ved hvad de snakker om. Prøv at sende en mail til importørens og nævn konsekvenserne. I bliver "hængt ud", med mindre i finder en god og næsten gratis løsning. Kjeld var inde på at der måske findes en opgradering til biler med de behov.

Jeg kan ikke lige i farten genfinde ad-on ladestyringen fra ladac der baremeget simpelt skulle eftermoteres og kompenserede i det der kom fra det stadig bestående originale laderelæ.. men det er vel også muligt at bilernes computer i dag ikke tolerere den måde at gøre det på.

Vi har snakket om tråden i huset, hvor man, ven i branchen, kom med et eksempel på, at et defekt trailerstik, vogn med en kortslutning i ledningsnettet, sat til bilen, bevirkede at den efterfølgende ikke kunne startes, før der der var "resat" et eller andet i bilens system. Det havde givet lidt hovedbrud, for der var IKKE fejl i bilen som sådan.

Jesper OBS på batterikvaliteten, helt uden at vide hvad du har. :-))
Væsentligt i dette. Hvad kommer der.. Sten 21.9.2016 |  14:53
Væsentligt i dette. Hvad kommer der ud af det? Tjek ladetilstanden. Er dit batteri altid fuldt ladet er det vel knap så bekymrende.

Sammeligningsmæssigt har jeg lige tjekket batteriet i vores bil, en ældre Mishubishi hvor jeg sidste år skiftede til et 75 Ah fritidsbatteri fra Aldi. kr 599.

Standard i bilen er 60 Ah hvor man med et fritids/marinebatteri som startbatteri bare skal øge Ah med 20 procent, da man for startbatterier oplyser koldstart A ved minus 18 og for fritids/marinebatterier oplyser det ved 0 gr. Batteriet er en smule større, men kan lige være der. Fordel flere Ah til drift af en køleboks f.eks. Og hvor tit er det minus 18? hvor det endda efter den regel stadig er af samme størrese :-)

Det er forsynet med propper så vægtfylden kan kontrolleres. På nogle startbatterier sidder propperne på et fælles dæksel, der med lidt besvær kan listes af. Propperne har et lille hulrum, hvor vand der fordamper kondenserer og løber tilbage i batteriet der bl.a derfor kalder sig vedligeholdesesfrit. :-) Der har aldrig mange væske i batterierne i bilen.

Vi kører mest korte ture, under 5 km, dagligt til at fra togstationen og handle, 2 km og så en gang om mellem længere ture.

Bilen har stået stille siden i går, hvilespændingen med multimetret på batteripolerne viste 12.75 volt.

Vægtfylden i cellerne viste sig at være 1.27 og i de 2 yderste celler lidt lavere 1.26,5 temperaturen i carporten, formentlig 19 gr.

Motoren startet og i tomgang var der 14.3 14.4 volt over batteripolerne - og med alt tændt i bilen, lys, blæser sædevarme bagrude og ac (glemte viskerne) kørte spændingen op på 14.6 volt. Rpm øges når AC ventilatorerne kører. og med dem standby ac stadig til, var der 14.5 volt at gøre godt med. Spændingen falder IKKE her, fordi der gis gas. :-)

billedet: refraktometer batteri og kølervæske måler der er nemmere at aflæse end dem med flyderen :-) fundet meget billigt ved et garagesalg..

Forstør Zoom
Og hvorfor blev dit batteri ødelagt..   Sten 21.9.2016 |  23:08
Og hvorfor blev dit batteri ødelagt. Jae det ved vi jo ikke præcis - men det ødelægges før tid hvis det aldrig bliver rigtigt gennemladet, når op til gasningsfasen de 14.4 V og bliver i den tilstrækkelig længe til der af boblerne der dannes, bliver "rørt op" i batterivæsken så syre og vand igen er blandet rigtig.

Der sker ellers det, især ved dybe afladninger at syrendelen der er den tunge del, over tid synker til bunds og der tærer pladerene mens den tynde væske i toppen af cellen bevirker at pladerne der begynder at sulfattere. Jeg har set forskellig tid for gasning nødvendig, altså "svag til neutral" ladning efter de 14, 4 volt nået, men et par steder, 3-6 timer og i indsat fra den Norske bådside, at 2 x 2 timer er for lidt. Skal ske ved svag strøm så batteriet ikke koger men kun "simrer" :-)) ganske svagt.

Her bruges da også, alle vores korte ture, og især om vinteren en god lader der natten over topper batteriet op. Den starter altid med at lade rigtigt, uanset om vi lige er kommet hjem med bilen.

Alternativt opfatter jeg det til, kan man anskaffe en lader med boost funktion.

Læs afsnittet om Boost, lidt nede af siden www.batmagasinet.no

Fyren i artiklen på Exides side exide.dk har også en afsnit om årsagerne til kort levetid og fortæller også der om separationen af syre og vand som ødelæggende, og, at det er derfor at Gel og AGM holder længere, fordi væsken er bundet i gel eller måtten mellem pladerene.

mvh
Ja altså :-) der "toppes op" måske..   Sten 21.9.2016 |  23:12
Ja altså :-) der "toppes op" måske et par gange om måneden. Det er sku ikke en El-bil. :-))
Mere om det med gasningsfasen, stad.. Sten 22.9.2016 |  11:52
Mere om det med gasningsfasen, stadig fra den Norske side her ol ladetyperne.Etter hvert benytter de fleste moderne ladere en tretrinns ladeteknikk, som er en videreutvikling av 2 (IU)-laderne. En slik lader gjør først hoveddelen av ladejobben med en konstant strøm.

Så, etter at gass-spenningen (14,4 til 14,7 volt) er nådd, går den over til lading med konstant spenning i en viss tid, ofte to til fire timer. Denne fasen kalles ofte for âtimer modus❠eller âabsorptionâ. Fase to kalles av noen produsenter for "Topping".

Hovedhensikten med denne fasen er å holde toppspenning konstant en viss tid for å få rotert syren (altså få jevn syrevekt) i hele batteriet. Batteriet er allerede 80 til 90 prosent oppladet når âtimer modus❠starter, og da kan det tas i bruk om man ønsker det.

Igen en opfordring til at læse: Startbatterier et tabuområde.
https://ing.dk

Ikke mindst ud fra, at Jespers første batteri kun holdt 1,5 år hvorfor ved vi ikke men ... ? Første batteri i denne bil nåede så vidt vi kunne få oplyst af de forrige ejere, søns venner, har i skiftet? at blive omkring 10 år. Det var os der efter overtagelsen skiftede dens oprindelige batteri. Jeg skal sige at spændingen falder en smule 14.2 alt tændt efter måske et kvarters kørsel måske når bilen er blevet rigtig varm. Ses i en lille digital cigarstik baseret voltmeter fra THansen der også fungere med usb udgang. Og nej det er ikke noget der "glos" på kun dengang det var nyt.

Vi har også en lille dims til at sætte diagnosestikket under instrumentbrættet hvorefter man med en App på den smarte kan aflæse en forfærdelig masse oplysninger, temperaturer forbrug fejl osv, hentet i bilens computer

( og med rette software omprogrammere!!) Kostede _få_ 100 kr. Sidste er ikke en opfordring Jesper,

men du kan da med den smarte sat i en passende holder også undervejs se hvad laderelæset laver. (Her var kun en fejl, der ifølge værkstedet nok skyldes et lille hul i udstødningen).

https://www.facebook.com

:-) Billedet: Rolig nu, det er en grankogle! Hvilket er let at se før det blev sat ind her.

Forstør Zoom
Foranlediget af dit spørgsmål har j..   Poul E. Andersen 23.9.2016 |  20:54
Foranlediget af dit spørgsmål har jeg kørt med en spændingsmåler i vores Peugeot 308 Hdi de sidste par dage. Spændingsmæssigt opfører den sig nøjagtigt som du beskriver. Dog er spændingen 13,1 volt konstant når motoren er varmet op.
Uanset belastning holder generatoren spændingen på denne værdi.
Vi kører med CV og vi har 2 gange 16A til rådighed som henholdsvis konstant spænding og spænding ved startet bil. Spændingerne kommer fra Can-bus enhed i bagagerum.
Det er klart at de 16 A ved startet bil ikke kan forsyne både køleskab og booster.
Konstant spænding anvender vi ikke, men hvis vi senere installerer booste kan denne spænding bruges via relæ.
16a? Hvor får du det fra?..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 23.9.2016 |  20:59
16a? Hvor får du det fra?
Fra de 2 stk. 16A sikringer der sid..   Poul E. Andersen 23.9.2016 |  21:21
Fra de 2 stk. 16A sikringer der sidder i Can-bus enheden i bagagerummet. Ledningsnettet fra det 13-polede stik til Can-bus enheden er sikkert sikret af disse sikringer.
Mener du 15a sikringer? Mig bekend..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 23.9.2016 |  21:36
Mener du 15a sikringer?
Mig bekendt er der ikke 16a sikringer i en bil.

Selvom der er 15a sikringer i er det ens betydning med der kan trækkes den høje strøm.

Selv 15 a ville være mere end rigelig til dette.
Autosikring, europæisk findes i : 8..   B, Jørgensen 23.9.2016 |  21:44
Autosikring, europæisk findes i :
8 A, 10 A, 16 A, 20 A, 25 A og 30 A.
15 ja...   Jesper ( rhodocampist via Google ) 23.9.2016 |  21:45
15 ja.
Farven blå er himmelsk:-)...   Jesper ( rhodocampist via Google ) 23.9.2016 |  21:49
Farven blå er himmelsk:-).
Ja du har ret, det er 15A. Jeg har ..   Poul E. Andersen 23.9.2016 |  21:56
Ja du har ret, det er 15A. Jeg har for nyligt installeret et 12V stik i bagagerum. Det er tilsluttet stel og ledningen til ben 10 i det 13 polede stik.

Jeg forstår ikke at din booster ikke kan lade hvis den får en rimelig spænding ind på indgangsklemmerne.

Fra DAN1212 specifikationen

"Sikre korrekt opladning til 14,7V med 8A i timen, selv hvor input spændingen ligger på 10,5V. Forlænger batteriet levetid væsenligt og optimal udnyttelse af batteriet kapacitet!" (Forstår ikke de 8A i timen)

Læste lige at batteriet er designet til 600000 genstarter
Den nye er på 5-10-15 ampere og ved..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 23.9.2016 |  22:00
Den nye er på 5-10-15 ampere og ved 15aer det et problem på nye biler.
De lader simpelthen ikke nok.
Derfor er 6 Kvd ikke nok.
Menu opdaget i radioen... Jesper ( rhodocampist via Google ) 24.9.2016 |  8:59
Menu opdaget i radioen.

Forstør Zoom
Jesper Kan dine egentlige problemer..   Kjeld L Kristensen 24.9.2016 |  10:26
Jesper Kan dine egentlige problemer ikke være at :
1) Dit batteri stod af alt for tidligt, Her kan man jo selvfølgelig godt gå efter at årsagen var ladespændingen. Men! Det er ikke så sjældent at der i en ny vogn sidder et batteri som af en eller anden mærkelig grund klapper sammen, alt for tidligt.
Jeg har selv været ude for det på en Honda og min nabo på en ny Subaru. Begge fik vi udskiftet på garantien.

2)
Ligesom Poul E Andersen har jeg også undret mig over, at din Booster ikke kan booste spændingen op, når du som tidligere oplyst har 12,16V målt på boosterens indgang. Hvilken belastning ?. Er det en af de nye, og kan der ikke også være fejl her på?
Din sidste konklusion om 6 kvadrat er derfor lidt malplaceret, og går vi ud fra at ladespændingen er som du skriver 12,8 v ved vedvarende kørsel, vil du jo med et 6 kvadrats kabel og 30 A optagen strøm på boosteren med en kabellængde på 15 m
sammenlagt plus og minuskabel, få et spændingsfald på ca 1,3V eller 11,5 V målt på Boosteren, så også den spænding skulle kunne boostes op
Nissan har været gode at sætte batt..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 24.9.2016 |  10:45
Nissan har været gode at sætte batteri er der var fejlbehæftet.
De nye skulle virke okay.
Jeg er ikke overbevist omkring dette.

6 kvadrat er for lidt til sådan en strøm.
Prøv at regn på det.
Lige en OBS på, hvordan kan dét fo.. Sten 24.9.2016 |  10:53
Lige en OBS på, hvordan kan dét forklares? at størrelsen A her 15, der "max" skal og pga sikringen, kan overføres, svinger op og ned, forstået til at der hvis der på ladesiden af boosteren skal holdes en konstant spænding f.eks 14.4 - eller fra den gamle booster 14,7 volt, fra en forsyning der af bilens computer, laderelæ, holder en fast spænding...

Jesper siger 12.6 volt, ja så skal der, Ohms lov gå flere A i tilledningerne og dermed fra bilen gennem forbindelsen fra bilen til bosterens indgang. Og især i begyndelsen af ladeforløbet i vognen flere end den 15 A sikring i omtaler tillader.

Helt galt hvis man vælger den større nye booster fra DanPower der også via den boostede udgang kan trække et stort køleskab med forbruget 15 A (12 Volt)

Jeg skal ikke kunne sige om begrænsningen Jesper omtaler har givet anledning til fremkomsten af den nye 10 A udgave. Hvorfor lave noget der, ny biltype, alligevel ikke har chancen for at komme til at ske.

Kjeld har flere gange regnet det i gennem for os. Og jeg forklare det dårligt men skal der hentes flere A og Watt gennem et bestemt, modstanden er en fast størrelse, begrænsende ledningsnet, eller fra en fast spændings forsyningskile kan det kun gøres ved at hæve 1. spændingen eller 2. A

Lad os sige at man vil forsyne et køleskab der er oplyst til, 12 Volt 180 W kræver det 15 A overført og det afsløres, at modstanden i varmelegemet, den faste værdi, må være 0.8 Ohm.

Holder man fast i den og forsyner via boosteren 14.4 V eller en ualmindelig god findes ikke tabsfri forbindelse, kommer der i stedet til at kræves 18 A over sikringens max og varmelegemet yder nu 259 Watt.

Dersom udgangspunktet spændingen fra bilen, de der ca 14 Volt sænkes fra bilen til her ser vi 12.6 falder spændingen når det når frem til boosteren i vognen "forholdsmæssigt" mere! (alt efter forbrugets størrelse), og kommer måske under den spændingsgrænse, data for boosteren oplyser og over sikringens max 15 A. ja ja de er sejlivede, og da det, at de springer måske også er en effekt ting, (varme der smelter "tråden" går det måske? )

Jesper du svarede ikke tidligere på hvor du havde 12.6 Volt, men vi ser nu at det er i bilens system, som dit spøgrsmå da også fortalte. :-))

Alligevel. Hvad er spændingen i vognen på indgangen til boosteren når den skal lade på et tomt batteri?

Her er en udmærket l a n g tråd. Batteri-Booster Torben 2.3.2014 | 12:42

debatforum.campingferie.dk


Kjeld jeg har set dig forklare strømkravet til indgangen på boosteren på udmærket vis flere gange, men fandt kun i farten den her linkede tråd.

Jeg forstår godt at du brokker dig Jesper.

Billedet: Norge i sept. 2014

Forstør Zoom
Der er ca 2.5volts spændings tab ge..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 24.9.2016 |  11:11
Der er ca 2.5volts spændings tab gennem el nettet.
Dvs. Er der 14,7 v fejler booster intet men derimod 12,8 som ladestrøm/eller hvad de kalder det så opstår problemet fordi den helt sikkert trækker en større strøm end vi kender til.

Det er jo ikke kun 15a der trækkes. Nok mere.
Prioriteret ladning - i trin? Hvi.. Sten 24.9.2016 |  11:31
Prioriteret ladning - i trin?

Hvis det er rigtigt at bilerne i stedet for den velvalgte faste system og ladespænding helst 14.4 volt er begyndt at lade som smartladerene vi kender,

at lade i trin, kan det vel spørges, hvorfor den IKKE skifter til høj ladespænding når en campingvogn med et højt forbrug køl, eller et fladt batteri hænges på.

Man MÃ IKKE uden laderen er beregnet til det "smartlade" på 2 batterier samtidig, da ladebehovet er forskelligt.

Den Norske bådside skriver så udmærket om ladere hvor der kan tilslutte 2 batterier, men måske underforstået, ikke har hver sin styring af udgangene.

Klippet i afsnittet. Parallell belastning www.batmagasinet.no

"En lader som er beregnet for slik parallellbelastning, vil ved påslag av kjøleskapet om bord bare øke utgangsstrømmen tilsvarende, uten å skifte fra den ladefasen den er i i øyeblikket. En lader som ikke er beregnet for denne type bruk, vil kanskje starte ny bulk ladefase på nytt. Dersom laderen begynner på en ny ladesyklus, selv om batteriet er fulladet, kan batteriet etter hvert begynne å koke, noe som vil medføre økt fare for knallgass og større væskeforbruk. En lader som er konstruert for parallell belastning vil bare starte en ny ladefase når den tilkoples lysnettet, når den tilkoples batteriet, og hvis spenningen faller under en viss verdi (ofte 12,5 V) i mer enn 5 sekunder.
:..

Smartladning i biler. Tjae. Fordelen er vel begrænset og det er en dårlig ide hvis man køre med en campingvogn der undervejs kræver strøm fra bilen.

Medmindre .. En generator kan vel ikke, i detaljer, sættes til at tjene 2 herrer.

Eller kan man sige at en booster med særlige egenskaber nu uomgængeligt er nødvendig som mellemstation. Hvor efterlader det folk med store strømkrav i vognen. Køl på gas. Og?

Forudsat at det hele er forstået rigtigt. :-)

Forstør Zoom
Jesper citat: 6 kvadrat er for lidt..   Kjeld L Kristensen 24.9.2016 |  12:07
Jesper citat: 6 kvadrat er for lidt til sådan en strøm.
Prøv at regn på det.

Ja men det har jeg jo gjort og ser vi på kablets termiske egenskaber må 6 mm2 2leder kobberledning leder denne sædvanligvis ca30-40A afhængig af isolationens art og tykkelse samt omgivningstemp.

Beregningen for ind og udgående strøm fra en booster er jo ganske enkel.
Effekten af den Udgående strøm x udgående spænding, divideres med den indgående spænding
Ekspl:udgående strøm 30 A x14,4 v =432W
Dette divideres med indgående spænding f.ekspl 12 V og giver en indgående strøm på ca 36 A ( hertil kommer Boosterens egetforbrug)

Du kan derfor godt have ret i at 6mm2 kan være for småt, afhængig af omgivelsestemperatur og kabelisolation men har du et behov for 30 A ?
Om Ledningers ledeevne kan du jo se i LK lommebogen. En sådan havde alle elektrikkere i lommen tidligere og i dag ligger den vel på noget af det elektroniske grej som de slæber rundt med
Der er vel ikke termiske begrænsnin.. Sten 24.9.2016 |  15:06
Der er vel ikke termiske begrænsninger der kan giv anledning til et par hik

bortset fra mulig punkt overgangsmodstand og et eks, deraf opstået spændingsfald i Jørgens trailerstik

citat: Om spændingsfaldet på forbindelsen til køl/fast strøm i dit trailerstik. - du skrev 14.3 volt før stikket og 13.5 volt efter.

Kan man med Ohms lov (regnemaskinen på campingstuff?) se, at der, spændingsforskellen 0.8 volt oplyst, og så, taget som eksempel hvis der "går" 16 A.

Sættes det ind i regnemaskinen fås, at der dels er en kontaktmodstand på 0.05 ohm - og, ... til fejlfinding med klør 5, afsættes 12.8 Watt i stikket inde i overgangen mellem "hanen" og "hønen".

Prøv at regne på hvad tabet burde være med de forskellige kvadrat kabler hvis der ikke er samlinger og stik undervejs. www.epanorama.net

Jeg ved ikke hvad stel på bilen tæller som? Det kan vel tjekkes hvis man er lidt opfindsom, men ellers, hvor langt er der fra bilens batteri eller hvor i bilen man mener det relevant (kendt belastet spænding i stikket i bagagerummet, til hvor man måler i vognen, som Jøren: "Det er så her at mit ene problem er da jeg har 14,3 V før stikket og, Alt i alt når kun 11,8V frem til køleskabet.

Prøv at fejlfinde ved teoretisk, at tjekke beregnet, uden samlinger i ledningsvejen og konstateret hvad der er i virkeligheden. Her på indgangen til boosteren når den lader på et fladt batteri. Jøren har et stort køleskab, 170 Watt.

Jesper du fortæller at tabet er 2.5 Volt. Tjek billedet hvor jeg har tastet 10 m 2½ kvadrat begge veje ind og 15 A. Ja strømmen er måske større, men hvor meget? Hvor går det galt ? I følge dette skulle tabet _uden samlinger_ kun være på 0.418 volt :-o :-)

www.epanorama.net

Forstør Zoom
Og jeg tilslutter mig andre der sig..   Sten 25.9.2016 |  13:14
Og jeg tilslutter mig andre der siger, at boosteren burde virke hvis du i vognen
på dens indgang og _mens den lader på batteriet_ måler 12,16 volt.
Igen, mens den lader på vognens batteri!!!

Hvad er udgangsspændingen fra boosteren mens den lader på et _tomt_ batteri i vognen? Holder den spændingen i manualen oplyst fra sin udgang, tjae så virker de og dit ledningsnet jo. :-)

Du skrev oppe:

"Med bilen i tomgang giver den 14,7v målt på bilens batteri. målt i stikket mellem 13,4 volt og sidst 12,16 volt målt på boosterens indgang. Det er jo fint.
Men alligevel er det ikke nok.

Måske er bilens batteri ikke på toppen længere men jeg vil stadig mene bilens generator skal lade når man tapper med 10-17ampere.

:...

Hvilket sidste måske nu forstås til, at du samtidig med ladning vil trække strøm fra bilen til drift af køleskabet der, med 13 polet stik kan ske af 2 sæt forbindelser.

Køl der ikke er " emnet her" virker selvfølgelig dårligere hvis det ikke får strøm nok (lavere spænding end ellers muligt, men effekten af varmelegemet, er altid oplyst ved 12 Volt, og har man det bag på skabet når det er tændt på 12 V fra bilen :-)
(og også når der lades) er det vel ok ? Derfor man har 2 sæt forbindelser. :-)

Jeg husker, at du ikke kan tænke dig at skulle køre med skabet tændt på gas.

Forslag. Tjek spændingstabet i alle samlinger, også sikringsholdere, ved at måle spændingsforskellen ved at sætte multimetret på Volt følsomt område og sætte målepindene på ind i et bart stykke ledning på hver side af samlingen.

Der skal måles mens forbindelsen er max belastet køl og ladning i gang.

Vi sikkert gi et par Aha oplevelser. :-) Vi er alle syge hvis vi leder grundigt nok.


@ Poul E Hvis bilen altid kører med 13.1 volt til batteriet "kokser" det efterhånden til. Levetiden forkortes. https://ing.dk

Man kan modarbejde en skæv udvikling, ved en gang i mellem at gi det en lang tur med en ordentlig lader. C-Tek f.eks. Jeg har 230 V stik i carporten, så her er det nemt.

Biler med stop start automatik bliver vel altid leveret med et til det egnet batteri?

Jesper jeg håber du finder en løsning der virker og kommer med den her.

Vi skal ha gæster og jeg skal støvsuge og rydde lidt op i mit efterladte rod, siger 2´ ringning fra "She Who Must Be Obeyed" :-)

hygge hvad i så end har gang i. Jeg har lavet "min mors" æblekage og spekolere på om der er ribs gele nok i skabet, til at "klatte" oven på fødeskummet. Hører nemlig til.

Tak for i dag
Strøm fra bil til campingvogn. @ S..   Poul E. Andersen 25.9.2016 |  17:26
Strøm fra bil til campingvogn.

@ Sten Jeg håber ikke at batteriet kokser. Det skal nok vise sig at systemet kører en sekvens med en højere spænding en gang imellem. Vores Truma BC10 lader i campingvognen holder 13,6 volt, men hver 10. dag startes forfra og batteriet får nogle 15,8 volt pulser. Det har virket fint længe.

Lidt kommentarer vedrørende biler med Can-bus styring.

Strømsættet til anhængertræk kommer komplet med elektronikenhed og ledningsføring til stik. Jeg mener ikke det er klogt at pille ved disse dele. Der findes datablad til sættet 29270506RC på nettet. Manualen hedder Electric Wiring Kit For Towbars. Af denne fremgår det at der kan trækkes 180W svarende til 15A på ben 10. Denne spænding anvendes jo normalt til forsyning af køleskab. Af samme manual fremgår det at der kan trækkes 240W fra ben 9. Denne spænding bliver sikret af en 20A sikring i enheden. Er det ikke fornuftigt at bruge denne spænding ført via et relæ i CV til forsyning af booster?.
Jo det lyder som "lige efter bogen".. Sten 26.9.2016 |  11:33
Jo det lyder som "lige efter bogen" , hvis den findes , for når man googler 13 polede diagrammer ses der flere løsninger. Indsat ses et fra en 2005 vogn og et nyere der er C belagt så derfor en henvisning til siden :-)) caravan-mover.dk så der derfra kan studere videre.

Lige efter bogen da du dermed har boosteren på den kraftigste forbindelse.

Uanset der findes også boostere der kan levere 15 A 14.4 V fra den boostede udgang og så ved jeg ikke lige hvad du vil gøre. :-)) Brug Kjelds formel for at se hvad det vil kræve ind / ud hvis du f.eks har hvor mange volt ? på boosterens indgang. Man kan samtidig trække 20 A på dens uregulerede udgang. :-))

Her er manualen www.danpower.com Lige til øllet eller? :-)

Jeg syns at ha set at nogle fravælger bilens ledningsnet og busstyring og trækker deres egne poWer ledninger direkte fra batteriet, behørigt sikret og relæstyret.

Om bilen tillader det altid, i alle biler spørger sig

Men familie med en næsten ny Suzuki fik det netop lavet på den måde, direkte til batteriet og gloede måbende da jeg forhørte mig om kvadrat brugt, det ved jeg sku ikke, det kan havde i reolen, ung fyr. Hvad er det de bruger? Gav du ham det diagram jeg havde givet dig med. ( hvor mindstekravet var 4 mm. ? Næe og han virrede med hovedet da jeg spurgte på 4 mm. og det glemte jeg så :-0 Ok glem at jeg spurgte men hvorfor brugte i så ikke det modelspecifikke kabelsæt der kunne fås til bilen, det havde sparet timeløn! :-) Jo men det var jo lærlingeløn, ikke så slemt. Og der er da et relæ og sikringsholder, selv købt - og en knap med lys i når der er sat strøm til vognen. :-) Fyren kendte til Suzuki så jeg er sikker på at det er ok.

:-)

Om billedet har jeg indsat 1212H s ladeforløb oven i diagrammet fra caravan moover hvor det dækker i denne forbindelse urelevant, navigationslys der altid ligger på samme "ben".

Hukus pokus i dette kunne være om tilslutningen af vognen til bilen med trinstyret ladning, som vi vel ikke rigtig ved om det bruges, du siger hvert 14 dag? - kan forvirre rigtig ladning af deres batterier. Det med at tjene 2 herrer. OK det er nok kun relevant hvis man er på rigtig - rigtig lange ture med vognen og ikke bruger andre lademuligheder. Afsnittet om parallel på den Norske bådside linket til oppe.

mvh

Forstør Zoom
Hvis billedet er for stort, her med.. Sten 26.9.2016 |  12:04
Hvis billedet er for stort, her med browser Firefox på pc

Klik det stort - zoom :-) og derefter i musens højrekliksmenu Ãbn i et nyt faneblad eller vindue eller vis billede. Man kan så rulle op og ned eller zoome

Forstør Zoom
Nåe ja. Med det åbnet i f.eks et ny..   Sten 26.9.2016 |  12:12
Nåe ja. Med det åbnet i f.eks et nyt faneblad trykkes på Ctrl plus eller minus
Ikke for at være hovski snovski Pou..   Kjeld L Kristensen 26.9.2016 |  12:41
Ikke for at være hovski snovski Poul Erik, men af hensyn til almindelig kommunikation er det altså vigtigt at man bruger de rigtige betegnelser for strøm (A) spænding (V) og effekt (W eller kW)
Og således ikke taler om at sikre spændingen med en 20 A sikring.

Jeg har ikke set strømskemaerne for de pågældende boostere, men går da ud fra at evt tilbagestrøms anordning som hinder forbindelse mellem cv og startbatteri er indbygget i boosteren
Er dette virkelig ikke tilfældet siden du skriver at du vil indbygge et relæ, i så fald mangler Danpover da noget i deres Booster

Sten
Om bilernes bussystemer er det vistnok alle fabrikater som anvender Can-busprodokol, men ikke alle har can-bus på begge kredsene,jeg måtte selv trække et kabel fra batteriet via en hængesikring til køleskabet, idet jeg ellers kun havde haft muligheden for at få køleskabet med ved at sætte en lus ind i CV eller bil.
laver man det som nævnt og ikke i CV'en roder noget sammen med can-bussen virker det fint
Dette var jo nok ikke nogen enlig svale men også en nødvendighed ved mange andre biler
Tak til Kjeld for de rigtige defini..   Poul E. Andersen 26.9.2016 |  13:49
Tak til Kjeld for de rigtige definitioner.
Grunden til at jeg nævnte et relæ er at jeg ville bruge den konstante spænding fra ben 9 til at forsyne boosteren og at denne spænding så skulle afbrydes af et relæ trukket fra ben 10.
Jeg vil ikke anbefale en 15A booster. 8-10A må dække de fleste behov.
I dag har styringen i vores bil så valgt at batteriet skal oplades. Spændingen har været 14,6 volt. Sikkert godt for batteriet og dårligt for pærerne.
Tak Poul og Kjeld samt Jesper for a.. Sten 26.9.2016 |  16:34
Tak Poul og Kjeld samt Jesper for at åbne spørgsmålet. Hvordan virker laderstyringen i nyere biler. Jeg kan ikke huske, at dette har været oppe tidligere.


og vi må så konstatere at det bliver stadig mere indviklet at få stort køl og ladning til at virke ordentligt på "12" systemvolt :-) fra bilen, især hvis man ikke har en booster som mellemstation.

Det er nævnt at man med 1212 H der kan 15 A 14.4 volt boostet med fordel kan trække de store køleskabe via ladeudgangen så skabet altid blir rigtigt forsynet.

Metoden blir/blev brugt af Cabby hvor man for at tilslutte køleskabet (forbrug 12 volt 15 A) anbefalede at det blev tilsluttet 12 Volt via vognens batteri men, at der så skulle monteres booster vistnok Danpowers 1212 der lader med 8 A 14.6-7 volt det er ændret over årene, Men Cabby skriver så i sin vognmanual, at man på længere køreture risikere at aflade vognens batteri hvorfor det helst sku være helt ladet inden man kørte "hjemmefra". Amar. :-)

Den type forsyning af stort køl dækkes med kraftigere ledningsnet fint med 1212 H og kan vel med fordel bruges af andre end Cabby. Det har været oppe tidligere, hvor der blev linket til afsnittet i Cabbys manual og da nogle ikke rigtig var overbeviste, vist i kopi.

Det havde ofte undret at forhandlere/værksteder når der blev klaget over manglende dårligt virkende køl når skabet blev sat på 12 volt, solgte folk en booster hvor udgangen til køl IKKE var boostet endsige kunne dække skabets forbrug. Montering brugt ikke kendt. :-)) Men ideen stammede altså fra Cabby.

@ Poul du siger at du kan hente 180 W på ben 9, det der efter standard er beregnet til køl og på ben 10 ladning 240 Watt Og det spørger sig vel så ved hvilken spænding der ved den belastning kan ses i stikket i bagagerummet. Der er selvfølgelig relæer i og en direkte fed til dem , det har vi jo til lyset på bilen og hvorfor så ikke også til de 2 power udgange i trailerstikket.

Nogle ville måske foretrække at det store forbrug kunne trækkes på 9 og det lille på 10 ? Hvis man har stort køl og alligevel altid tar strøm på pladserne, har en god lader i vognen. Men hvorfor er der i det hele taget forskel ?? koster 3 kr mere i materialer?

Alt er vel stadig godt? bortset fra at 14, 4 som udgangspunkt fra bilen er bedre end oplevet af Jesper...12.8 Volt som der formentlig ofte er.

Billedet. er fra manualen til 1212H

Mvh

Forstør Zoom
Det havde ofte undret at forhandler.. Sten 26.9.2016 |  16:37
Det havde ofte undret at forhandlere/værksteder når der blev klaget over manglende dårligt virkende køl når skabet blev sat på 12 volt, solgte folk en booster hvor udgangen til køl IKKE var boostet

og den boostede alligevel IKKE kunne dække skabets forbrug.

Montering brugt ikke kendt. :-)) Men ideen stammede altså fra Cabby.

Forstør Zoom
Sten Skal man tro Køleskabsfabrikat..   Kjeld L Kristensen 26.9.2016 |  17:57
Sten
Skal man tro Køleskabsfabrikaterne, og det skal man vel, så er køleskabene normalt udlagt som 12 V og altså beregnet så effekten er afpasset herefter.
Spændingstolerancerne er ofte op mod en halv snes procent (underspænding noget mindre f.ekspl 5%) hvor apparaterne skal kunne fungere tilfredsstillende Altså her 11,4 - 13,2 V
Mit køleskab er således angivet med en effektopgivelse på 100W ved 12.V (Norcold)
Bruger man som et ekspl ovenst. spændingstolerance vil effektoptagelsen ligge mellem 90%- 120% altså 90-120W for mit skab
Sætter man derfor 14,4 Volt på, vil skabet få en overspænding på 20% eller en stigning i effektoptagelse på 44% (144W)
Jeg tror godt varmelegemet kan holde, men der vil jo genereres en hel del mere varme fra boilerens varmelegeme, og spørgsmålet er så hvad betyder dette.
giver det mere kulde? eller ædes denne af mere overskudsvarme at få borttransporteret ?
Ja sikkert :-) men sættes skaben..   Sten 26.9.2016 |  19:21
Ja sikkert :-)

men sættes skabene på gas er det varmelegeme, gram i timen / gassens braendværdi, ofte, hvor meget? større end det er især på 12 volt men også på 230 V - især I de store skabe. Der er vognmærker der ikke standard ha koblet skabet så det kan på 12 volt. Mener man at 10 kvadrat "startkabler" til skabet som Dometic ber om, er lige lovlig meget. :-))

Mit gæt, at man den levere effekt på 12 Volt varmelegemet skyldes en forbindelses "smertegrænse, når det skal hentes fra bilen. Dette skyldes ikke at alm f.eks 6 mm2 ikke kan tåle det, men at man dermed kompensere for tyndere ledningsnet på trækstang og ellers.. Som at et par store vinduer i husene er tilladte hvis de er mindre andre steder.

Obs på at Dometic kræver 10 mm2 i vognen hvis der sammenlagt plus og minus er mere end 6 meter, og accepterer at der, bil standarden, kun er 2,5 fra stikket ude på trækstangen.

Og da de fleste fortæller at skabet køre bedst på gas, også sydpå, (men hvor der måske mangler Volt fra nettet) kan vi vel gå ud fra at det "går". ..

Men måske, hvis ventilationen bag skabet IKKE er optimal, så måske alligevel ikke kører rigtig godt, væskerne ikke enes. :-)

Jeg tænker sommetider på om bagsiden af skabene kan isoleres bedre, og med hvad? den store temperaturforskel og plads til rådighed måske noget refleksivt guldfolie osv som i sattelitter og fly https://www.google.dk

Ak ja. bare 24 volt ville gøre det bedre men faren for lysbuer bliver jo større.

:-)

Hvad er skabet isoleret med bagtil 25-35 mm? varmen flytter sig hurtigere jo større temperaurforskellen er. Også derfor godt hvis der er godt ventileret bag skabet.

Lommeuld selvfølgelig. :-)
Tak til Sten, PEA og KLK for instru..   P. Gug-Kjeldsen 26.9.2016 |  19:38
Tak til Sten, PEA og KLK for instruktive bidrag.
Med alle de stik og samlinger kommer der uundgåeligt et %-vis stort spændingstab ved 12 V. Alt skal vedligeholdes og var udførelsen førsteklasses fra starten? Stikkenes ben er små sammenlignet med de blå til 16 Ampere på campingpladsen.
Jeg har selv valgt en hel anden løsning - sikkert ulovlig - En 1000 Watt sinus inverter i bilen, der snildt overfører 700 Watt (ca 3 ampere ved 230 volt) i stedet for ca 60 ampere ved 12 volt. En tynd ledning ud gennem bagklappen over til cv-ens indtag. Spændingen er svævende og den eneste jordforbindelse er vogntogets seks hjul.
Jeg kan forsyne ultraheat med 500 Watt og samtidigt en 15 Amp IUoU-lader eller køleskabet.
mvh
Jeg kender ikke effektoptagelsen og..   Kjeld L Kristensen 26.9.2016 |  20:31
Jeg kender ikke effektoptagelsen og dermed forbrændingen af den gas som tilføres i stedet for el. men ved dog at forskellen på bortledningen af den forbrændte luft / overskudsvarmen fra elvarmelegemet ledes bort på forskellige måde, idet overskudsvarmen fra El varmelegemet bortledes sammen med overskudsvarmen fra boiler og kondensator der således påvirker bagsidetemperaturen, medens varmen fra gasflammen bortledes sammen med forbrændingsluften gennem skorstenen (Det ekstra rør) uden at komme ind bag skabet.

Om anvendelse af kabel dimensioner
med de store skabes indførelse hvor bla. a. fryserne også er trestjernede skal der selvfølgelig også påregnes større effektoptagelser og dermed strømme, men lad nu være med at generalisere de små 80-100 l liters skabe findes jo dog i tusindevis af campingvogne, og Jesper har jo fortalt at hans skab er et af de små
Kan man derfor overføre 12,16 V er den effekt skabet efter fabrikantens mening har brug for jo dog til stede,
Spørgsmålet er da er indbygningen rigtig, og er skabet kølet rigtigt ned inden brug og er det "lastet " med varer med rigtig temperatur fra start. idet køleeffekten jo normalt er op mod 15- 20 % mindre ved 12 V drift
Jeg takker også for nogle gode inpu..   Poul E. Andersen 26.9.2016 |  21:51
Jeg takker også for nogle gode input og jeg håber at Jesper får sin booster til at lade batteriet.
Som Kjeld skriver skal udstyr i en campingvogn virke under normale forhold. Det må være ansvarspådragende at booste spændingen til et køleskab så den overstiger det specificerede.
Med det kendskab jeg har til det 13-polede Jaeger stik udført efter standarden ISO 11446 virker 15A gennem ben 9 og 10 fornuftig. 20A går nok også.
Hvis der er brug for at overføre større effekter end det der svarer til strømme på 20A må vi nok op på højere spændinger som den P. Gug-Kjeldsen har valgt. Op til 60V ripplefri jævnstrøm ser ud til at være forsvarligt.
Om det med reflektiv isolering, h..   Sten 26.9.2016 |  22:25
Om det med reflektiv isolering, her bag en radiator https://ing.dk af PHK der i debatten om produktet har været kritisk og i andre indlæg gennemregnet hvorfor det ikke dur til husiosolering, at man lige så godt kunne bruge alubeklædte picknic tæpper :-)

Siges det her: AirFlex bag radiatorer Jeg kan varmt anbefale projektet.
Konklusion: Hvis der er stor (>40K) temperaturforskel virker AirFlex.

Termografiske billeder.

Kelvinskalaen går ned til det absolutte nulpunkt :-)) â273,15 °C = 0 K

For at virke reflektiv skal overfladen være blank, må ikke være dækket af støv f.eks eller på overfladerne, i kontakt med varme ledende materialer. Termokandeprincippet, hvor hulrummet mellem flaskens 2 lag i gode termokander er "lufttomt". ( Dette relatere lidt til termotæpperne der bliver solgt til at lægge under campingtæpperne. Dels er temperaturforskellen lille og så burde de for at virke mere end marginalt pricipielt ligge øverst. Svært at spejle sig, varmeudstråling, i et spejl der ligger under gulvtæppet.

Nå det var et sidespring. :-)
Om det sidste, isolering hvis noge..   Sten 27.9.2016 |  13:34
Om det sidste, isolering hvis nogen får ideer, lige en obs på at det rimeligvis skal være "brandsikkert" svært ntændeligt på linie med hvad køleskabsfabrikanten ellers har beklædt skabets bagside med.

Man skal altså IKKE bruge celotexplade. :-) https://www.bolius.dk


Ja men det sku da siges :-))
Kølebokse i bilen må også lide unde..   Per Henneberg Kristensen 27.9.2016 |  20:31
Kølebokse i bilen må også lide under den nedsatte ladestyrke. Jeg hører tydeligt at køleboksen kører når jeg sætter tænding på bilen, men når spændingen falder, kniber det lidt. Unden at jeg har målt på det må det også give anledning til nedsat køleevne til madpakker og drikkevarer.
Ja de får ikke samme spænding mere ..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 28.9.2016 |  6:53
Ja de får ikke samme spænding mere og så er man måske nød til at montere en lille booster før dem.

Måske det bliver indbygget i dem med tiden.
Men hvis de er med kompressor gør det nok ikke nogen forskel.
Per HK Når noget er stemplet 12 V ..   Kjeld L Kristensen 28.9.2016 |  10:20
Per HK
Når noget er stemplet 12 V skal dette apparat overholde den lovede funktion indenfor en vis spændingstolerance. Denne kan ofte være -5+10% spændingsvariation for normal 230v materiel, medens det for 12v materiel måske kan have en større plustolerance ( dette ved jeg ikke)

Hvis din kølebox er en af de termoelektriske gælder det også denne, Men du vil på den lille ventilator som sidder i denne box kunne høre et omdrejningstal som varierer med spændingen idet jeg formoder dette er en lille jævnstrømsmotor.

Kompressor skabe til transport i biler er normalt med motorer som gennem sin udrustning er forsynet med motorer som kan bruges uanset om tilslutningen er vekselstrøm eller jævnstrøm, men også her vil du som minimum have den lovede funktion.

Der burde således ikke kunne stilles tvivl om apparaternes funktion hvis spændingstolerancerne er overholdt,

Der er således ikke nogen grund til mistillid så længe tolerancerne overholdes,
og det er vel på grund af disse at generatorspændingerne er afpasset hertil,
således at bilen og dens elektriske apparater får en fornuftig levetid.

Problemet med opladning af CV batteriet er derfor kun et spørgsmål om boosteren funktion som oplader, og denne kan og skal med de spændinger som er opgivet her i tråden kunne afgive de for opladning nødvendige spændinger. kan den ikke det ligger problemet hos fabrikanterne heraf

Jesper
Det er ikke en boosters formål at øge spændingen over de elektriske apparater, men ene og alene at hæve ladespændingen til rigtig spænding

Et tanke eksperiment! Det er let for fabrikanter af elektrisk materiel at hæve punktet for ret spænding til f. ekspl 14 V.
Men selv det bedste batteri har jo kun en hvilespænding på 12,7-12,8V altså ubelastet, belastet vil spændingen derfor kun være 12 V og som oftest derunder.
Siger vi at bunden er 11 V vil apparaterne kun yde 60 % dvs kan du så få en god og let start på din motor
Jeg tror derfor vi skal lade bilindustrien konkurrere om bedste måde at lave biler på, og indrette os bedst muligt herunder.
Om termoeletriske kølebokse mener ..   Sten 28.9.2016 |  11:23
Om termoeletriske kølebokse mener jeg, uden at være helt sikker, at ha set et sted at tropicoolserien fra Waeco der koster lidt mere end andre gode bokse, har en indbygget spændingsreguleret forsyning der sørger for at spændingen til "kølemotoren" i dem også st på 12 Volt altid er "optimal" og, at det er derfor, at Waeco om dem kan love at de inden for visse grænser kan køle ned til 30 gr under omgivelserne.

Funktionen af det kan vel svagt sammenlignes med det man får med en booster.
Ja men selvfølgelig kan enkelt appa..   Kjeld L Kristensen 28.9.2016 |  11:38
Ja men selvfølgelig kan enkelt apparater da forsynes med spænding- og strømregulerende elementer, men i sådanne tilfælde bør tilblivelsen være udført af producenten selv eller i samarbejde med sine underleverandører, og ikke af helt udenforstående som ikke kender det pågældende produkts beregningsgrundlag
Kompressorer - gør en forskel. Tjae..   Sten 28.9.2016 |  12:07
Kompressorer - gør en forskel. Tjae det kommer an på kompressortypen. Men uanset kræver en alm 230 V kompressor også som alle andre motorer, at der er "mad" nok i forsyningen.


Og Jesper, de kompresorbokse der kan på 12 -24 DC (og AC lysnet) har en frekvensstyret kompressor og tilpasser således det der fås til behovet

Der findes endda en regulering/styring ,the dedicated solar electronic, code no 101N0400 der gør at Danfoss kompressoren R600a kan tilsluttes direkte til et solcelle system, altså ikke behøver batteri.

Det er hævdet, at energien udnyttes bedst ved at lade kompressoren gemme energien fra solcellerne ved at nedkøle, eutetisk faseskifte et egnet medie.

Det spørger sig om det også gælder med de seneste batterityper? Men det er vel lidt tosset at lade og aflade et batteri før man går i gang med formålet, nedkøling. Gælder selvfølgelig især når solen ikke skinner ellers går energien jo direkte til kompressoren.

I materialet skriver de at man bør bruge 100 mm isolering af boksen.

files.danfoss.com

Igen et sidespring :-) Beklager.
Jeg vil da om det med hvad udstyret..   Sten 28.9.2016 |  12:23
Jeg vil da om det med hvad udstyret kan tåle, gå stærk ud fra, at det er er beregnet til at kunne monteres i biler ( også autocampere :-) ) kan tåle de spændinger der endda helt normalt, kan forventes i deres el-net.

Dvs at volt helt normalt kan komme op på lad være at det så er overspænding - men f.eks 14-15 volt hvilket er det omtalte boostere præsterer. Der er jo som oftest et batteri inde i billedet og det sætter jO visse grænser for galskaben. :-))

Jeg vil derfor mene, at det er totalt overflødigt at mene, at køleskabet ikke skulle kunne tåle at blive forsynet via omtalte booster. Kan det bruges i en autocamper med dens elektriske kvaliteter, (kortere afstand til generator og uden trailerstik i ledningsvejen, kan det også tåle at forsynes via en 1212 H eller lignende.

mvh
Sten Personbiler har 12 V anlæg Og..   Kjeld L Kristensen 28.9.2016 |  14:04
Sten
Personbiler har 12 V anlæg Og ved denne spænding fungerer bilen med de data som er opgivet.
Det er derfor ikke en fejl hvis funktionen er lavere ved 12 V end ved 14,4 V
Simpel beregning siger jo også at ved 14,4 V er effektforbruget 44% større her end ved 12 V
Når effektforbruget er 44% større får man mere lys i sine pærer Men levetiden nedsættes, Ved køleskabet får man mere varme fra varmelegemet, men hvad med tørkogning ? og overskudsvarme ?
Boostere er beregnet til at opregulere en spænding, I vores tilfælde for at give en optimal ladning på Cv'ens Batteri. Men det er ikke nogen spændingsregulator som holder spændingen indenfor nogle +/- grænser, Ãnsker man køleskabet tilsluttet CVbatteriet bør ikke anvendes en booster men en spændingsregulering.

Man kan derfor stille spørgsmålet om ikke Bilindustriens måde at regulere spændingen på er den rigtige?
Den giver ganske vist ikke en optimal opladning af batterierne som jo derfor som regel kun har en kortere levetid end hvad kan opnås med korrekte opladninger.

Spørgsmålet som her kan stilles er derfor bruger vi for dyre batterier i vore CV? kan billigere holde lige så længe hvis ikke kravene til opladningsforhold var så store

Om Tilstandene i en autocamper,
Ja men de ligner jo i virkeligheden de som findes i en personbil når det drejer sig om køleskabene. effekten tages jo fra bilens batteri hvilket vel egentlig også er meningen i CV'en

Husk formålet med et separat batteri er jo at være selvforsynende dvs med den spændingstilstand som batteriet har, når det solo skal afgive sin effekt ( max 12.7 V ubelastet)
Jo enig i dine betragtninger om ris..   Sten 28.9.2016 |  16:20
Jo enig i dine betragtninger om risikoen for tør kogninger (krav til ventilationen) og om holdbarheden af varmelegemet, hvor konservativt er det dimensioneret?

:-) Og så kommer jeg til at tænke på, kan man være begyndt at bruge en "variant" MPPT ladestyring i Jespers bil, da det set, at spændingen rpm-afhængigt "fister" op og ned, (men ikke ved hvor mange A der samtidig lades med).

Om spændingen fra 1212 H vil den vel være de 14.4 når batteriet er ladet.
Om end, man skriver jo også sådan:

*Da Boosteren bruger MPPT kontrol, vil ladestrøm variere lidt under normal drift.

Ladestrøm, om end man set indsat oppe billedet, også skriver at man til drift af køleskabet kan ha glæde af dens høje spænding. Er vel som yan og yin :-)

Mvh

ud og den gamle 8 A
Hvad er bedst for batteriet. Som j..   Poul E. Andersen 28.9.2016 |  17:08
Hvad er bedst for batteriet.
Som jeg forstår ladeforløbet ved en DAN1212H booster vil denne vedligeholdelseslade ved spændingen 13,8V. Ved forbrug vil ladeforløbet genstarte når der er forbrugt så meget fra batteriet at spændingen kommer ned på 12,5V. I min tabel over hvilespænding svarer dette til en opladningstilstand på ca. 70%. I dette forløb vil spændingen i vognen falde fra 12,8V til 12,5V. Booster fabrikanten har tilsyneladende her valgt at batteriet får lov til at aflevere 30% af sin kapacitet før der genlades.
Ctek laderne oplader batteriet og leverer herefter op til max. strøm ved 13,6V i 10dage. Herefter får spændingen lov til at falde til 12,7V før ladning genstartes. Ctek beskriver at laderen opretholder 95-100% kapacitet.
Fabrikanterne er tilsyneladende ret enige om hvordan der skal lades. Forskellen er vist om målet er at opretholde fuld kapacitet eller der skal være plads til energi fra bremsning i biler eller strøm fra solen i campingvognen.
Ãrlig talt Jeg aner ikke hvordan la..   Kjeld L Kristensen 28.9.2016 |  17:28
Ãrlig talt
Jeg aner ikke hvordan ladekontrollen udføres på en Nissan "Kassekaj" om ladekontrollen styres af en mppp (max power point tracker) eller på anden vis, men det er jo da også så uendelig ligegyldig, så længe bilen er fremstillet med det formål at få den bedste økonomi på såvel brændstof som øvrige funktioner.

Jeg ved heller ikke om bilen er udført med bremserør af kobber stål eller Al. Men jeg ved at den kan bremse og tilfredsstiller kravene hertil.

Herudover har intet i tråden indikeret at de spændinger som er oplyst og tilført via bilen ikke har været tilfredsstillende for god funktion af boosteren til dens opladning af batteriet samt til den spænding som udenom boosteren kræves til køleskabet under kørsel og 12V forsyning.

Hvis nogle derfor har har andre krav må det jo da stå for egen regning, at få dette etableret. for det kan jo ikke nytte at købe et standard produkt og så forvente det passer til alle ens øvrige sophistikerede tanker og ideer


Om glæde af forhøjet spænding: Er det ikke en ret billig eller gratis udtalelse man her fremkommer med Mon man kender beregningerne om køleskabet til bunds.
Sædvanligvis betegnes sådan noget som salgsgas hvis ikke det er vildledning
:-)..   Sten 28.9.2016 |  20:11
:-)
Opsumering? Jesper hvad fandt du u.. Sten 2.10.2016 |  11:00
Opsumering?

Jesper hvad fandt du ud af?


Skal i ha ny bil - eller sætter du skabet på gas når i kører?

Vi har denne tingest, billedet hvor man mens man kører, kan se en masse ting. Findes også til Iphone. (Gå et trin tilbage i menuen ude i siden). Det findes også billigere under en hund på ? Ebay. Den fra THansen gratis software, med mindre der er brug for at omprogrammere bilen så du skal ha den store version. Min søn siger at det er forskellig hvad der kan pilles ved i de forskellige bilmodeller og mærker. Han kender en ekspert der tuner biler. Om han bruger værktøj fra THansen skal jeg lade være usagt. :-)) Bilerne pillet ved er, siges det, dyre.

Det spørges sig vel stadig om der er en fejl, også selv om Poul E et sted skriver, at der i dag er 14.6 volt i deres bil, (højere end normalt?).

Og så har du Jesper skrevet, at Nissan ikke mener, at der ikke er fejl i generatorens ladestyring selv om der er, læs i indledningen. Og du et andet sted sætter et billede ind af systemoplysninger set på displayet i bilen der viser at der da var 12.67 Volt i systemet. Var det med vognen koblet og kørerne på motorvejen.

Har du fundet noget på nettet, fra nogle der rent faktisk har en bil som jeres - med samme behov, ladning af et batteri og drift af køleskab i en campingvogn? ??

Hvordan går det med at holde campingvognens batteri ladet fra bilen når i kører og køl er tændt på 12 V ? Hvis du vil lave en hvilespændingsmåling googlet skal solcellerne ha været taget fra.

Jeg sakser fra et andet indlæg


Om det med at tjekke batteriet med et voltmeter har el fra solen 2 forslag, hvilespændingen, ubelastet og uden ladning i 6-8 timer, og under svag afladning 2-5% af batterikapasiteten.

I får et lille klip fra deres ofte stillede.

Hvordan kontrollerer man batteriernes ladningsgrad ?
https://web.archive.org

Bemærk linket er til en web kopi, jeg ved ikke om de er ved at lave om på siden, eller hvad der er gang i, men den ligger heldigvis også i fler kopier i webarkivet.

https://web.archive.org

Til sagen, der er mere i afsnittet på siden om dette, så kun kort. :-).

METODE 1 - Batterispænding ved belastning.
Sørg for at belaste(=aflade) batteriet med en strøm på 2- 5% af batterikapaciteten , et 100Ah batteri skal altså aflades med en strøm mellem 2A-5A.
Det nemmeste - tænd et apparat om aften når det ikke kommer nogen strøm fra solcellerne. ( Når batteriet er under opladning gælder andre og højre spændings værdier )
Aflæs spændingen over batteriet og kig i følgende tabel:
12,5V eller højre -> Ladningsgrad større end 70 %.
12,0V -> Ladningsgrad ca. 50 %.
11,5V -> Ladningsgrad ca. 20 %.

METODE 2 - Batterispænding i hvile.
Måling af batteriets hvilespænding. (Batteritemperatur ca. 20 °C)
Sørg for at batteriet ikke modtaget eller afgivet strøm ( = hvilespænding) i ca. 6-8 timer.
Aflæs spændingen over batteriet og kig i følgende tabel:
12,7V eller højere -> Ladningsgrad ca. 100%
12,5V -> Ladningsgrad ca. 75%.
12,2V -> Ladningsgrad ca. 50%.
12,0V -> Ladningsgrad ca. 25%.
11,6V -> Ladningsgrad ca. 0%.

Dette er hentet i tråden: Er et voltmeter nyttigt ? Flemming Udbjørg 14.12.2014 | 21:39

debatforum.campingferie.dk

Forstør Zoom
Nåe ja linket til dimsen på billede.. Sten 2.10.2016 |  11:33
Nåe ja linket til dimsen på billedet, siden stod åben endnu så det var meget nemt, her kommer det.

https://www.thansen.dk

Der findes videoer med hvordan.

Og så, mere god viden. dk.newsner.com

(-: træning før deltagelse i campingferies forum?)

3. Jeg tror, at folk var lykkeligere i gamle dage. Sådan så det i hvert fald ud. I dag bliver børn tvunget til at grine og se glade ud. â Johanna, 5 år.

10. Hvis man begynder at blive gammel og finder ud af, at man ikke vil dø, kan man bare tage vitaminpiller og afføringspiller. â Rickard, 5 år.

mvh

Billedet. Testen gav her et overraskende resultat en.meow-share.com

Forstør Zoom
Lige en OBs på at hvilespændingsmål..   Sten 2.10.2016 |  12:01
Lige en OBs på at hvilespændingsmålingerne omtalt forudsættes at det sker på et alm AGM fritids type batteri.

Der ses selvfølgelig andre værdier hvis man tjekker et litium eller måske andda også på et bly rørcelle, fra f.eks optima - grundet deres meget lavere indre modstand, falder spændingen formentlig :-) ikke ret meget under afladning.

Der vil også være forskel på det der ses fra nye eller gamle slidte alm "fritidsbatterier" under afladningen.
Der står måske mere på siden der blev linket til. :-)
Euro 5 og 6 årsagen? Schnelle Aufla..   P. Gug-Kjeldsen 7.10.2016 |  21:27
Euro 5 og 6 årsagen?
Schnelle Aufladung während der Fahrt

Theoretisch eigentlich kein Problem. Der Generator (Lichtmaschine) ist dafür ausgelegt sehr hohe Ströme selbst im Leerlauf zu realisieren. Praktisch wird dies mit Euro 6 und bei vielen Euro 5 Fahrzeugen aber nicht mehr ohne weiteres funktionieren. Diese Fahrzeuge sind überwiegend mit einem Lade-Management-System ausgestattet. Was bedeutet, die Lichtmaschine schaltet je nach Spannungslage der Starterbatterie einfach komplett ab, unabhängig davon wie der Ladezustand der Bordbatterie ist. Im Schiebebetrieb kommt dann wieder etwas Strom oder wenn ein gröÃerer Verbraucher die Star-terbatterie belastet. Wobei dieses Ladungsproblem natürlich für alle Batterietypen gilt nicht nur für LiFePO4. Siehe hierzu auch Info auf Seite 62.

klippet fra:
www.buettner-elektronik.de
Oversat: Hurtig opladning, mens du.. Sten 9.11.2016 |  14:27
Oversat:

Hurtig opladning, mens du kører

Teoretisk, egentlig ikke et problem. Generatoren (generator) er designet dafæ¼r meget høje Streams selv at realisere tomgang. Dette er praktisk med Euro 6 og i mange Euro 5 køretøjer, men ikke længere fungere let. Disse køretøjer er udstyret med en opladning æ¼berwiegend management system. Hvilket betyder generatoren bliver i henhold til deres spænding på startbatteriet bare helt væk, uanset hvordan tilstanden af opladning af batteriet om bord er. I skubbe tilstand og derefter returnere nogle magt eller når en forbruger græ¶æerer indlæst Star-terbatterie. Hvor dette opladning problem naturligvis for alle batterityper gælder ikke kun for LiFePO4. Se også Info på side 62.

Mere her: caravanandmotorhomebooks.com
i caravanandmotorhomebooks.com

hvor jeg nederst faldt over dette:

AGM batteries charge deeply and speedily from most pre-2010-2012 vehicle charging systems.

Most later vehicle however are fitted with alternators that may be limited to as low as 12.7 volts. These require an adequately-rated dc-dc alternator charger.

Googleoversat. AGM-batterier oplades dybt og hurtigt fra de fleste pre-2010-2012 køretøjer afgiftssystemer. :-) De fleste senere køretøj dog er forsynet med generatorer, der kan begrænses til så lavt som 12,7 volt. Disse kræver en tilstrækkeligt-rated DC-DC alternator oplader.

Sidste DC - DC er et link Link caravanandmotorhomebooks.com

Hvilket jeg får til at det er et "kendt problem" og at der findes en løsning.

Om man så i praksis mangler strøm i vognen, køl på batteri eller gas er vel det det er? Og køber man strøm på pladserne, eller er solcellerne på taget nok. :-)

Andre render måske ind i Jespers problem. Kik lige ? der kan det her, om der er noget i det Collyn skriver. Jeg ved ikke om han gemmer "vitaminerne" i bog der skal købes? Ses i nogle tilfælde.

DC - DC ladning ( er det ikke en - booster? :-) nævnes et sted hos Collyn til at være op mod 95% effektiv. Men grimt hvis den kun "kan" 8 -10 A og skal trække både køl og lade på et større batteri.

Billedet:
Lidt hygge på vinterferien. For dårligt, nu bruges der handsker.

Forstør Zoom
Fik tid til mere læsning. Ja Jesp.. Sten 10.11.2016 |  10:47
Fik tid til mere læsning. Ja Jesper. Det ser ud til at Collyn har svarene i Artiklen

caravanandmotorhomebooks.com

Hvor jeg til vores oppe i tråden gæt på at en booster, de af os kendte typer er det sikre svar idet der skrives klip:

Issues with dc-dc charging

Forum queries indicate that it is not generally realised that a basic dc-dc alternator charger will not work well (or not at all) with a variable voltage alternator. Doing so may also damage the auxiliary battery/s. Forum responses indicate that even fewer have any knowledge of the cause. Further, some forum posts are very critical of dc-dc charging. These however are mostly from vendors whose sales of existing charging products are threatened by it. This website and associated books accepts no advertising, nor payment for any product photographs, or mentions. It is totally unbiased.
På googledansk

Forum forespørgsler viser, at det ikke er almindeligt erkendt, at en grundlæggende DC-DC generator oplader ikke vil fungere godt (eller slet ikke) med en variabel spænding generator. Det kan også beskadige ekstra batteri / s. Forum Svarene viser, at endnu færre har nogen viden om årsagen. Endvidere nogle forum indlæg er meget kritisk over for DC-DC opladning. Disse er dog for det meste fra leverandører, hvis salg af eksisterende opladning produkter er truet af den. Denne hjemmeside og tilhørende bøger accepterer ingen reklamer eller betaling for ethvert produkt fotografier eller nævner. Det er fuldstændig fordomsfri.

:...

Og i denne artikel caravanandmotorhomebooks.com
Kommer med flere svar

og bla skriver:

Variable voltage alternator problems with caravans â summary

Fixed Voltage Alternators & Temperature Compensating Alternators â 12.7 volts and above whilst driving. Most conventional dc-dc alternator chargers and voltage sensing relays should work (contact their makers if in doubt).

Controlled Variable Voltage Alternators â less than 12.7 volts at any time whilst driving. Variable voltage alternator problems with caravans and motor homes require the use of a specialised BCDC unit that senses various voltage levels etc. None will operate satisfactorily with a voltage sensing relay still in place.
The Euro emission requirements

These increasingly rigid requirements require that vehicle makers must not exceed specific emission levels. They do not however specify how they achieve it. This may or may not thus include the alternator. It is common to find the variable voltage unit on a diesel engine car because its higher compression ratio provides more efficient compression braking. It may not be used on its lower compression petrol-engine equivalent. And so on.

Euro 2017

The Euro Emission regulations change again in 2017 but details are not yet known. These regulations may eventually preclude all alternator use for RVs â but if/when is unknown.

Googledansk

Variable spænding generator problemer med campingvogne - resumé

Fast spænding Generatorer & Temperatur Kompensering Generatorer - 12,7 volt og derover under kørslen. De fleste konventionelle DC-DC generator opladere og spænding sensing relæer bør arbejde (kontakte deres beslutningstagere i tvivlstilfælde).

Kontrolleret Variable Voltage Generatorer - mindre end 12,7 volt til enhver tid under kørslen. Variable spænding generator problemer med campingvogne og autocampere kræver brug af en specialiseret BCDC enhed, der registrerer forskellige spændingsniveauer mv Ingen vil fungere tilfredsstillende med en spænding sensing relæ stadig på plads.
krav De Euro emissionskrav

Disse stadig mere stive krav kræver, at køretøjet beslutningstagere ikke må overstige specifikke emissionsværdier. De har imidlertid ikke angive, hvordan de opnår det. Dette kan eller ikke således omfatte generatoren. Det er almindeligt at finde den variable spænding enhed på en dieselmotor bil, fordi dens højere kompressionsforhold giver mere effektiv komprimering bremsning. Det kan ikke bruges på den nederste kompression benzin-motor tilsvarende. Og så videre.

Euro 2017

Euro emissionskrav ændre sig igen i 2017, men detaljer er endnu ikke kendt. Disse regler kan i sidste ende udelukke alle generator brug for autocampere - men hvis / når er ukendt.

:...

Jeg ser et sted at der, en 40 A s løsning, skal bruges 10 kvadrat. Det passer jo meget godt med Dometic s krav til installationen i vognen hvis man har et af de store skabe 15-16 A forbrug, bortset fra at de 10 mm2 nu skal føres hele vejen fra generator batteri i bilen. OBS 40 A overføres. :-))

Hvorfor ikke i stedet vælge et kompressorskab, men hvad dertil hører.

Kan det tænkes at undviklingen mod smarte generatorer i bilerne, emisionskrav relevante eller ej, kan skubbe branchen mod at komme med kompressorkøl i vognene.

Eller gør man som cabby, fravælger at skabet kan sættes på 12 Volt medmindre der installeres en booster. ( Jo jeg ved godt).

Der kommer vel flere og flere biler med smart ladestyring, nu er i forberedt.. :-)

Og ja vedkommende der oppe fortalte at det skyldes emisionskrav har altså ret.

Mere at holde øje med når der vælges bil som campingtrækker. Kan vi gå ud fra at f.eks DCU der er med i kåringen af årets trækker, har helt styr på dette. Ellers gi dem et praj!

Hvordan ska bilen leveres? Med generator og computer kodet til ladning af batterier i campingvogn eller trailer... Bør vel være en selvfølge hvis man bestille den med 13 polet stik. Vi har i en tidligere debat fundet ud af at "kraft" terminalerne i dem er normeret til svjh 20 eller var det 25 A. Der findes selvfølgelig en norm.

Skal i ha ny bil. Tjek lige det med strømmen til vognen.

Tak Jesper. Vi, i alt fald jeg lærte noget nyt.. :-))

Forstør Zoom
Bladet "Aktuel Elektronik" har en a.. Poul E. Andersen 10.11.2016 |  11:57
Bladet "Aktuel Elektronik" har en artikel om fremtidens elsystem i biler.
På deres hjemmeside er der henvisning til - Arkiv over tidligere udgaver.

Artiklen findes i blad nummer 13 Oktober 2016 side 24

Forstør Zoom
Tak for obset :-) link til senest..   Sten 10.11.2016 |  15:26
Tak for obset :-) link til seneste blad ipaper.ipapercms.dk hvor artiklen ligger på side 44 - 45 / 48 ( jeg kan bedre li at åbne i Pdf format hvor man Adobe, bare skriver sidetallet (her44) i linien øverst.

Jeg så for nylig at Mercedes har lavet en "alm." bil hvor generatoren der er indbygget i gearkassen er med til at bremse og igen hjælper bilen i gang. 20 hk og 160 Nm står der et sted.
Google kom med denne artikel www.fdm.dk (Hvorfor bruger de HK? er vi for fatsvage til andet :-)

Der er et flot billede af gearkassen. Men det har jo ikke meget at gøre med vores problemer om effekt overført til vognen, med mindre den også kan ske ved 48 Volt.

Det er vel klart for alle at folk med så avancerede biler ikke kører med campingvogne, eller gør man.

Der er forreste lavet en forsøgs campingvogn med i stedet for moover, atc, og strøm fra bilen, havde el-bil hjulmotorer / hjulgeneratorer og var udstyret med svjh 2 100 A AGM batterier som lager. Det er omtalt her i forum men jeg kan ikke lige genfinde eller huske vognmærket. Hvis vægten og batteritipen er et problem ja så er litium langt bedre.

Exide skriver pænt om deres blysyre til stop start biler og vi kan vel gå ud fra er Jespere ikke havde et Exide batteri i bilen. Surt hvis de i Nissan stop start kun kan holde i 1½ år. Og hvad med forsyning af CV og dens batteri, hvor dyrt i ekstra udstyr mon det bliver.

mvh
Agurketid kalder man det indenfor j..   Kjeld L Kristensen 10.11.2016 |  18:13
Agurketid kalder man det indenfor journalistikken når det går lidt trægt med reelle nyheder. og på de "gamle" campingsider ser det jo ud som om vi har Agurketid. Man må derfor rose Sten for sit arbejde med at holde denne side i gang i dennes agurketid
Men er det nu ikke lidt anstrengt at blive ved med at "hale" i denne tråd,
Jespers batteri i bilen gik efter 1,5 år og blev såvidt jeg husker, uden at gå tilbage i tråden, taget som en garantisag af Nissan.

Batterier kan jo som alt andet være fejlbehæftiget, og denne fejl er ikke nødvendigvis opstået på grund af teorierne om for lav opladningsspænding. Man må derfor huske, at hvis dette var tilfældet havde Nissan jo ikke frigivet tusindevis af biler hvor garantiskaderne ville komme fra hver enkelt indenfor garantiperioden.

CITAT 10/11 kl1526 : (Hvorfor bruger de HK? er vi for fatsvage til andet :-)

Salgsgas! Kunderne får det som de ønsker at høre

Da man gik over til de nye termer kW og Nm I stedet for Hk og kpm
var tallet jo for Hk større end kW Og hvem vil ikke hellere sige at ens motor er på 100 HK end 75 kW (ingen ved jo hvad det i virkeligheden betyder)
For Newtonmetrene var tallet 100Nm jo sådan ca 10 gange større end de gamle kpm
så det lød jo noget mere overbevisende ( det samme her )

Altså Salgsgas! Kunderne får det som de ønsker at høre
Gad vide hvad andre gør med større ..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 10.11.2016 |  18:13
Gad vide hvad andre gør med større vogne og indbygget boostere i vognen?
Feks med alde pumpe tændt under kørsel?

Fortæl gerne hvad der kan gøres?
Generatorer til personbiler ligger ..   Kjeld L Kristensen 10.11.2016 |  20:49
Generatorer til personbiler ligger vel i størrelsesområdet 50-100A ( 600-1200W)
Der burde således være en masse strøm til rådighed i bilen, og spørgsmålet er om der er nok til CV'en og at få det overført uden for meget tab i overførslen

Bilfabrikanterne praler ikke just af hvilke størrelse som findes i deres biler, men vi ved at f.ekspl SKODA ved CV kørsel tilråder bl. a en større generator/batteri. hvis der skal køres med CV. Af konkurrence hensyn undlader nogle sælgere dog at fortælle dette.

Ingen naturlov siger jo der skal være booster og lades på Cv batteriet under kørsel.
Køleskab og Alde Varmen er jo produceret for 12 V. Denne spænding skal selvfølgelig være til rådighed og med kraftige kabler kan dette jo da også lade sig realisere, uden yderligere boost

Har man både Booster, Alde og stort køleskab må man huske at en CV har tre 12V kredse hvoraf den ene jo er forbeholdt kørelysene. de andre står derimod til rådighed og under kørsel er kredsen for indvendig lys +pumpe jo normalt ikke i brug.så her kan boosteren jo nok kobles på. (relæ kobles på som skifter mellem kørsel, = booster tilkoblet og ophold motor stoppet = Lys tilkoblet)
Mulighederne er mange og jeg tror du selv kan finde flere.
Man kan jo have en generator på 200..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 10.11.2016 |  21:28
Man kan jo have en generator på 200a men hvis en lader siger der er indladet nok og derved stopper en forhøjet spænding/ladespænding så er man jo lige vidt.

Efter ca 25-30mins kørsel er der 12,8-13,15v til batteriet på bilen.
Aae Ja Jesper Du har set dig gal på..   Kjeld L Kristensen 11.11.2016 |  10:03
Aae Ja Jesper
Du har set dig gal på et system som leverer strøm og spænding nok til at opretholde de nødvendige 12 V. som bilens og campingvognens elektriske systemer er beregnet til

Dit egentlige problem er jo selvskabt Du har 12,16 V klemspænding på din Booster hvilket i henhold til fabrikanten er nok til at den kan booste up til korrekt ladespænding. Kan den ikke dette er det jo ikke Nissans fejl men den fabrikant som har leveret dig en booster beregnet til at kunne lade et batteri op.

Med hensyn til strøm til CV,en burde der jo være nok hvis spændingen stadig kan holdes på de 12 V som komponenterne, Køleskab lys pumpe osv er beregnet for
Dog må jeg indrømme at jeg ikke ved hvor stor Nissans generator er, men har du ikke varme i sæder ruder osv er her nok rigeligt.

Endvidere har du som jeg husker det, koblet køleskabet på vognens batteri idet du ønsker en forhøjet spænding på køleskabet.
Hvorfor i al verden nu dette? Køleskabet er selvfølgeligt udlagt for 12 V som ideal og med nogle +/- tolerancer.
Over- såvel som underspændinger går derfor udover hvad skabene er beregnet til
for at fungere optimalt.
Jeg må her gentage mig selv: "Ved over- og underspænding vil effekten ændre sig med kvadratet på spændingen" hvilket betyder at ved en 10% afvigelse fra de 12 V vil effekten ændre sig men knap 20%

Har du derfor en overspænding vil varmelegemet øge sin varmeafgivelse, hvilket selvfølgeligt ikke vil forbedre køleskabet evne til at køle, men vil øge kravene til at få overskudsvarmen transporteret væk. Har du underspænding vil varmelegemet ikke få den nødvendige energi til at kunne holde systemet i gang.

Prøv derfor at annerkende systemerne i stedet for at kræve noget som de ikke er beregnet for.
Tak Kjeld for "roserne" :-) Der si.. Sten 11.11.2016 |  12:52
Tak Kjeld for "roserne" :-)

Der sidder nok stadig nogle der kikker i tråden med et halt :-) øje uden helt at forstå hvad det handler om, og hvad det er Nissan vil opnå med tiltaget.

Jeg har gættet mig til følgende, lommeuld":

Jo de vil opnå at der kun lades, forstået til at spændingen fra generatoren kun er oppe på det nødvendige 14.x volt _når bilen er i påløb_ speederen slippes, hvormed man i et eller andet latterligt omfang :-) hvor stor er generatoren, opsamler gratis bremseenergi i bilens _"almindelige"_ stop- start egnede? batteri.

For at kunne det må batteriet _aldrig_ være helt ladet da man så i stedet, alt efter højden på spændingen fra generatoren under påløb, i stedet risikerer at koge væsken af batteriet.

Et egent batteri, kun litium? kunne ellers være typen som Optimas rørceller hvor man, som jeg husker data, bare batteriet ikke kommer over ? 40 gr. ( i et motorrum!) må lade med ubegrænset strømstyrke og spænding?

Læs Collyns om forkortede levetider af AGM der står varmt.

Problem 2. Stop Start aktiveret som Jesper har kørt med til 1´ batteri stod af. 1 ½ år Det lades IKKE når bilen holder stille. Motoren og generatoren standser. Det ligger lilsom i stop start systemet. :-)

Der bruges alligevel strøm i bilen, lys blæser bagruden sædevarme og, til den computer der holder styr på det her. Ok jeg ville sætte computeren til imens at sætte bilen kun på positionslys og slukke det der ikke behøves, sædevarme ratvarme bagrude, men ventilationen er vel, vintertide nød til at køre, ellers dugger man til.

Og hvis man har booster i campingvognen, Jespers den gamle 1212 kan, _kan den _alt efter monteringen!_ stadig lade på vogn batteriet og åbner standard monteret generator standset når generatoren ikke kører, til forsyning af køl fra 12 volt fra vognens batteri.

Sidste skal selvfølgelig også erstattes nu bare fra vognens batteri når generatoren kommer i gang igen. Ladning der fra generatorender kun sker i påløb som der er , hvor mange? på en længere tur af motorveje?

Jeg siger ikke at det ubetinget er sådan, men måske. Jespers batteri blev måske bare "slidt op" fordi man krævede det umulige.

ER det en god ide at ha Stop Start aktiveret, når man kører med en campingvogn og et pænt stort batteri, der, hvor campere man, campingmønster, tit begynder turen med et fladt batteri vognen. Computeren i bilen formodes kun at kunne ha føling med tilstanden i bilens batteri.

Er det rimeligt i en _almindelig bil_ med et alm batteri, at ville opsamle bremseenergi som der måske er rigelig af_ i bremserne_ hvis det sker på bekostning af god ladningen af vognens batteri.

Der, hvis nu man har en 1212 der kan 8 A - så vil det på et tomt 75-100 A batteri tage hvor mange timer? Selv om man har booster.

Mvh

"Prøv derfor at anerkende systemerne i stedet for at kræve noget som de ikke er beregnet for." :-)

Ja ja Kjeld. Jeg ville vælge en anden bil, alternativt, sætte på gas og i stedet nøjes med at lade på campingpladserne.

Forstør Zoom
Joke !!! Det er formentlig et sy.. Sten 11.11.2016 |  13:20
Joke !!!

Det er formentlig et system hvis udvikling og implementering er blevet betalt af... ... Campingrådet? :-))

Nå men uanset må campingvogne jo kun "campere" på de godkendte pladser så intet at komme efter der.. Jae altså. Hulk :-) for ladning af, om ikke andet, mooverbatteriet.

Sidste billede gik selvfølgelig på opgaven med at holde vognens batteri ladet.

Dette taget med mobilos, er fra forleden ved Hornbæk havn

Forstør Zoom
Jeg tror Nissan vil blive glad for ..   Kjeld L Kristensen 11.11.2016 |  13:43
Jeg tror Nissan vil blive glad for alle de bevingede oplysninger som er fremkommet her. De står jo efter nogens meninger noget famlende her.

Men husk så at batterier i biler aldrig har fået den opladning som tilgodeser "den korrekte opladning" men er og har været, tilgodeset af de kompromisser som er nødvendige for et samlet optimalt resultat for bilen.

Jeg er dog helt sikker på at bilfabrikanternes udviklingsafdelinger fokuserer meget på at minimere forbruget af brændstof , men også andre produktions-drift- og vedligeholdelsesomkostninger.

Vi tærsker jo kun langhalm på et emne vi kun har meget ringe eller ingen indflydelse på ,så kun hvis der skulle være spørgsmål til mine indlæg , deltager jeg længere, ellers ikke
Tak til Sten og KLK for dagens indl..   P. Gug-Kjeldsen 11.11.2016 |  15:30
Tak til Sten og KLK for dagens indlæg. Det er tilsyneladende euro 5 og 6, der får bilfabrikker til at lave krumspring.

Jeg havde tidligere troet, at en sinusinverter i bilen og så en IUoU-lader til forbrugsbatterier kunne løse problemet.

Teknisk kyndige må kunne fange den fulde jævnspænding ude ved generatoren for at omgå systemet.

mvh
Gug - GSM
Indflydelse på? Kunne være at, .. Sten 11.11.2016 |  16:25
Indflydelse på? Kunne være at,

campister med større ladebehov undervejs fravælger bilmodeller der ikke dækker eller kan bringes til at dække deres behov.

Hvis min teori om. at det er Nissens ladestyring og stop start funktionen der, yderligere "belastet" med campingvogns kørsel med køl sat på et booster forsynet vognbatteri, der, _jeg gætter!_ har taget livet af bilens batteri på 1,5 år ville Jesper formentlig gerne ha haft et praj forinden.

Igen hvordan er jeres campingmønster. (Joken over dette).

Pas lige på, det kan uheldigt sat op, bevirke... Ja vognens batteri er vel også i farezonen - med mindre det ind i mellem gennemlades på anden vis.

Ideelt burde bilen selv kunne ændre lade / forsynings type når stikket fra vognen sættes, der konstateres strømtræk /spændingsfald på de relevante terminaler i stikket på bilen.

mvh

Forstør Zoom
P. Gug "Teknisk kyndige må kunne fa..   Sten 11.11.2016 |  17:08
P. Gug "Teknisk kyndige må kunne fange den fulde jævnspænding ude ved generatoren for at omgå systemet".

Nej den fulde spænding og dermed stømmen kommer direkte fra de kraftige ledninger fra generatoren.

Kik her horsevad.dk eller her

Siden her www.viaretro.com siger det sådant:

Biler - og motorcykler for den sags skyld - har alt efter årgang en dynamo eller en generator til at producerer strøm. De tidligere køretøjer har dynamoer og de senere generatorer. De første producerede jævnstrøm og de senere vekselstrøm. Både dynamoen og vekselstrømsgeneratoren skal have en spænding for at danne et magnetfelt og dermed evnen til at lave strøm. Grunden er, at man så kan kontrollerer udgangsspændingen ved at regulerer spændingen over feltet. Feltet kalder vi det område i generatoren som danner strøm. Det er netop denne regulering af strømmen til feltet laderelæet udfører. Relæet "lukker" når bilens strømkredsløb når op omkring 14 volt. Når relæet lukker for strøm til generatorens magnetfelt producerer den således ikke mere strøm. Når spændingen falder til under 14 volt åbner relæet igen for strømtilførelsen til generatorens magnetfelt, som så igen begynder produktionen af strøm. Relæets justering af generatorens udgangsstrøm, sker så hurtigt, at når du eksempelvis bruger et måleapparat til at teste systemet, ses det som jævne og konstante aflæsninger. Selv de gamle mekaniske relæer kan åbne og lukke i omegnen af 200 gange i sekundet.

Dynamoen har tilsvarende et laderelæ, men har yderligere et relæ til styrestrømmen, der ellers kan blive så høj, at feltet tager skade.

:...

Hvilket, typen jævnstrøm og lukas som vi havde i den gamle Morris hvor jeg selv justerede på både spænding og strøm, havde en vinter og sommer indstilling.

Men så simpelt er det ikke mere. Kik også her. www.autoelektrikeren.dk og samme side www.autoelektrikeren.dk
Få lavet en skriftlig købsaftale me..   P. Gug-Kjeldsen 11.11.2016 |  17:13
Få lavet en skriftlig købsaftale med forhandleren om garanti for egnethed til kørsel med campingvogn med 12 volts køleskab booster osv i drift. Købet af bilen kan gå tilbage, hvis forhandleren ikke kan opfylde sin garanti.
- Måske VW er værd at overveje, de har jo ekspertise i omprogrammeringer!!!!
mvh
Gug - GSM
Hej Sten Jeg kan ikke lade være. C..   Kjeld L Kristensen 13.11.2016 |  13:30
Hej Sten
Jeg kan ikke lade være.
Citat Sten
"Hvis min teori om. at det er Nissens ladestyring og stop start funktionen der, yderligere "belastet" med campingvogns kørsel med køl sat på et booster forsynet vognbatteri, der, _jeg gætter!_ har taget livet af bilens batteri på 1,5 år ville Jesper formentlig gerne ha haft et praj forinden."

Nissans garanti bestemmelser
www.autonorden.nissan.dk

Tror du virkelig at Jespers "kassekaj" skulle være eneste campingtrækker, Og tror du Nissan ville give de garantier hvis de vidste at de "Kassakajer" som kører med CV, skal have skiftet batteri på grund af dårlig opladning allerede efter 1,5 Ãr, Og måske endda en gang mere inden garantien udløb?

Jeg har skrevet det før, men gentagelse skærper jo som bekendt hukommelsen (men svækker interessen)

Jeg har gennem Ãrene fået/købt ca 17-18 nye biler. heraf havde en ( Honda) fejlede på batteriet allerede ved levering. På en Ford Sierra fejlede batteriet allerede indenfor det første år.
Min nuværende Skoda Octavia som jeg købte i 2005 Kørte med det første batteri i ca 4- 5 år hvilket ikke er unormalt for startbatterier. Det næste holdt ca 1,5 år og blev skiftet på garanti. Det nuværende har så holdt indtil nu og kan stadig oplades til fuld vægtfylde ( men det skal være med en lader for ladespændingen på min bil ligger mellem 13,8 og 14,V2)
Ingen lade justeringer blev efterfølgende foretaget på nogle af de omtalte batterier og de har alle senere haft acceptable levetider.

Derfor" Prøv nu at acceptere at af og til leveres batterier med fejl som først viser sig senere. Altså må dit gætværk stå for din regning

Til sammenlign.
Min Hustrus Daihatzu Charade fik hun i 82/83 hvor samme batteri (45Ah) sammen med vognen blev solgt i 97/98
Kjeld. Jeg skriver jo: Hvis min teo.. Sten 13.11.2016 |  16:31
Kjeld. Jeg skriver jo: Hvis min teori og i sammenhængen.

"Hvis min teori om. at det er Nissens ladestyring og stop start funktionen der, yderligere "belastet" med campingvogns kørsel med køl sat på et booster forsynet vognbatteri, der, _jeg gætter!_ har taget livet af bilens batteri på 1,5 år"
.... ville Jesper formentlig gerne ha haft et praj forinden.

Du kender selv alle grundene til et batteri står af i utide og det gør fabrikanterne sikkert også.

Jeg anfægter ikke garantibestemmelserne, der da osse dækkede eller at batterier ikke altid lever længe, men dør for tidligt, pga produktions fejl eller "misbrug" der bare efterfølgende ikke kan afsløres i en almindelig hurtig værksteds kontrol.

Tvivl kommer så kunden til gode. Af fabrikatonsfejl kan der være unøjagtigheder i pladerne eller måske bare i produktionen "kinabatterier" være tabt et blykorn der danner en lille "kortslutning" i en celle der så, med tiden blir accelererende hurtigere slidt.

Eller, kan det tænkes at man har fået et transportskadet batteri, der måske har været tabt eller er bleve stødt med skævheder mellem pladerene til følge. Nå kassen holdt, videre med det, la vær at fortælle det.

Jeg hæfter mig ved det sete i artiklerne caravanandmotorhomebooks.com og caravanandmotorhomebooks.com

og så teorien, tænker på hvad der sker hvis man med booster i vognen der helt almindeligt hos nogle, henter strøm til campingvognen direkte fra bilens bilens batteri sikring relæ osv, og i en bil med et lade mønster som fortalt af Jesper, der kun lader når speederen slippes, altså i påløb og hvis generator ofte, pga start stop automatik i perioder slet ikke lader,

kan opleve at campingvognen m ladning og træk til køl, måske, eller rettere helt sikkert i mens der er stoppet aflader bilens batteri, hvilket i tur selvfølgelig skal erstattes puttes i bil batteriet når generatoren igen lader. Kører den så kun ud med 12.8 volt som systemspænding kommer det til at ta en hulens tid.

Der er fler varianter i dette. Du siger oppe at Jesper har fortalt at forsyne køleskabet fra battriet i vognen pga den højere spænding fra boosteren, og faktisk hentes der måske på den måde endnu mere ud af bilbatteriet. Ja ja det er måske nuancer.

Al go latin siger at køl kun må forsynes fra bilen med generatoren kørerne, men det er vel i perioder omgået hvis der er monteret som opfattet.

Jeg opfatter stadig det at man kun hæver spændingen, kun lader under påløb, i den størrelse som der kan ske med en "alm" generator og et alm batteri der så kommer til at fungere som opsamler af "bremseenergi" - som det rene fis. Især i forhold til energiforbruget når man kører med campingvogn. Og nej jeg ved ikke i detaljer hvordan Nissans styring virker, beklager Jesper.

Collyn skriver flere steder at man ved DC DC ladning (boster) skal kontakte fabrikanterne hvis man har en bil med variabel ladespænding eller en bil der opsamler bremseenergi. Du siger du ikke fik noget ud af Nissan. Næste sted kan så være dem der har lavet din booster. www.danpower.com ?

Jeg er sikker på at de har et par forslag, dette kan vel blive et godt markede for dem.

Kikker i i Collyns artikler har han et par forslag til udstyr hvor den ene var fra England.

Det er i Jespers tilfælde kun en teori, et obs fra min side. Læs collyns artikler.

Men jeg forstod da at du ikke længere kørte med Stop Start Jesper.

Hvorfor? Har værkstedet antydet noget? Det er sommetider sket af en mekaniker kommer til at hviske egen mening frem, på fange eller gangstervis fra en mundvig så chfen ikke kan se og høre det.

:-))

Forstør Zoom
Korrekt vi prøver så vidt muligt ik..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 13.11.2016 |  22:10
Korrekt vi prøver så vidt muligt ikke at kører med start stop.
Der var fejl i rigtig mange batterier over hele verden, så rigtig mange batterier er skiftet indenfor garantien.
Det jeg prøver at sige er bare, at .. Sten 14.11.2016 |  10:50
Det jeg prøver at sige er bare, at folk jo kan montere de boostere på flere måder og stedet i systemet og at det måske kan ha betydning f.eks hvor dens styreledning er sat til.

Jesper Er det, batterierne stået af, kun i Nissan biler og i bestemte modeller?

Jesper du skrev oppe i tråden at _Nissan_ havde måtte skifte mange batterier.

Hvad baseres det udsagn på? Vel, det er jo derfor man har garanti.

Det hele, præcise årsager og sammenhænge kan vel være temmelig indviklet at finde ud af, selvfølgelig for ukyndige men også hvis man ikke har det rigtige testværktøj.
Tag nu bare....

Min søn fortalte i går, at der er afsløret mere snyde software i VW hvor bilerne, motoren og? hvis rattet ikke bevæges i x tid skifter over i testmode, hvor hvad er koblet fra, hvilke indstillinger i styringen af motoren ændres? ??

Røres rattet med de sædvanlige små bevægelser fra kørslen, sammenholdt med andet, vender motoren tilbage til sine kendte af kunden ønskede ydelser.

Jesper måske skal du bare sidde i bilen og virre lidt med rattet, for at få bilens "rigtige" lademønster.

Eller, der er f.eks selv i min gamle mitzo indbygget navigation og det kan jo være, at GPS en i den, der antages altid at kører, fortæller motorstyringen at vi nu er ude på landevejen. Ikke noget med snydeoplysninger fra hjul der rullers med på et testfelt.
:-))

Tjek om ladespændingen ændres, helst direkte på batteriet med dit eget multimeter mens du i en testperiode på måske 5-10 minutter får en hjælper, helst din kone som du stoler på, til dreje først fra side til side på rattet og senere i småbevægelser.

Så skal du se - bilen lader nu som alle andre biler fra før 2012.

Sønnen har nogle problemer med motoren i sin bil, benziner, det ind i mellem kører som en "syg mælkemands hest", og ind i mellem, W0W - hvad sker der? :-o alt undersøges og testes, ingen fejl er fundet. Heller ikke af Ford.

Nå det var et sidespring. Prøv lige det med at dreje naturligt i rattet, hvor længe? mens du tjekke ladespænding. Er du sikke på, at du kan stole på V udlæsningen i bilens display.
:-))

Billedet: Prislisten herfra: www.coffeeshopmenus.org

Forstør Zoom
Sten Dine indlæg er meget lange og..   Kjeld L Kristensen 14.11.2016 |  12:27
Sten
Dine indlæg er meget lange og derfor næsten umulige at besvare,
Men for at koge denne sag en smule ned kan man jo repetere byndelsen af tråden som byder på mange råd F. Ekspl Henning S 17.9.2016 |9:25 mit eget
Kjeld L Kristensen 20.9.2016 13:39

Jesper forklarer 20.9.2016 |17:40 at forhandleren er afvisende
Hvorfor? Hvordan har samtalen udviklet sig ? Og hvorfor er der ikke senere fulgt op med henvendelser til NISSAN, FDM, Eller nogle af de store Autoelektriske foretagener?

Disse må jo kende til og kunne forklare systemet
For mig er det helt klart at biler produceres til at tilgodese solokørsel, og med kravene til bedre brændstoføkonomi, vil mange krumspring blive gjort,

På den anden side må bilimportører og fabrikker jo også være klar over, at en mindre procentdel bruges som trækdyr.
Jeg er derfor sikker på at, er de ikke umiddelbart er velegnede at bruges som sådan, vil man kunne tilbyde Udrustninger (ganske vist mod merpris) som tilgodeser dette. Alle gætterier og anklager er derfor useriøse.
Jeg forstår at du ikke er afvisende..   Sten 14.11.2016 |  13:50
Jeg forstår at du ikke er afvisende om mulige problemer med det rejste i ... Jespers indlæg.

caravanandmotorhomebooks.com

Issues with dc-dc charging

Forum queries indicate that it is not generally realised that a basic dc-dc alternator charger will not work well (or not at all) with a variable voltage alternator. Doing so may also damage the auxiliary battery/s. Forum responses indicate that even fewer have any knowledge of the cause. Further, some forum posts are very critical of dc-dc charging. These however are mostly from vendors whose sales of existing charging products are threatened by it. This website and associated books accepts no advertising, nor payment for any product photographs, or mentions. It is totally unbiased.

Og

caravanandmotorhomebooks.com

mvh
Sten Næe Og derfor anmodede jeg og ..   Kjeld L Kristensen 14.11.2016 |  17:29
Sten
Næe Og derfor anmodede jeg og andre fra begyndelsen til at tage kontakt til Nissan eller andre (Se de første indlæg) som ved noget om Nissans system

Hvordan Jesper så end har kommunikeret ved jeg ikke Men klogskaben i at formode noget og mistænkeliggøre Nissan, har jeg taget afstand fra, og vil fortsat gøre det så længe ingen reelt ved hvorledes Nissan selv har håndteret opgaven.

Normalt henviser du til nogle sider som efter min mening i bedste fald indeholder salgsgas, i andre forældede oplysninger og i andre igen dårligt dokumenterede oplysninger som jeg for det meste ikke tillægger nogle reelle oplysninger

Opgaver af denne art vil altid være bedst når de løses med den ansvarlige Fabrikant
Vi kan alle sammen ønske os at oplysninger om bilernes generatorer og spændingsregulering for CV drift var noget mere tilgængelige,

For denne "kassekaj" er det kun lykkedes mig at finde ud af at bilen kører med generatorer spændende fra 80 til 120A på 14 V.
Hvordan Bilens Elektronik Bruges i denne forbindelse ligger jo også uklart
Begynder at lade ved 11,7volt dvs o..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 14.11.2016 |  22:54
Begynder at lade ved 11,7volt dvs opstart og så til batteri er fyldt. Ca 30 min på motorvej så begynder den kun at lade når man triller (uden gas).

Skide smart.
Forums rolle i en moderen verden? .. Sten 15.11.2016 |  11:37
Forums rolle i en moderen verden?

Hvordan får vi nogensinde formidlet tip om dit eller dat, udvidet grænserne og folk til at læse om noget der måske har eller får værdi for dem...

hvis alle kun henvender sig til forhandlere og producenter med deres tanker behov eller kritik.

Det vil IKKE være hensigtsmæssigt i forhold til vores behov.

Forhandlere og producenter vil i følge sagens natur holde kortene tæt til kroppen, med mindre de lige præcis skal reklamere for et eller andet, eller har noget de gerne vil ha solgt.

Jeg hænger ikke Nissan ud, måske VW men spørger her i sidste omgang om Jespers, det kunne jo også være sket af et campingværksted, montering af boosteren i forbindelse med bilens køremønster og "opsætning" start stop og lademønster kan ha ødelagt bil batteriet OG lige så væsentligt, om det kommer til at påvirke batteriet i vognen negativt. Der lades også med solpanel.

Det kan ifølge omtalte artikler være tilfældet i alle bilmærker indrette som beskrevet.

Jeg beklager at du ikke fik fat i morsomheden i at Jesper skulle tjekke videre, nu med sin hustru til hjælp, ved i en holdende bil, i 5-10 minutter at sidde og dreje på rattet i bilen mens han tjekker systmerne i bilen. _En galgenhumoristisk_ VW baseret joke på familiens bekostning.

Min kone har f.eks. efter at ha brændt sig et par gange, lært at sige fra ved bønner om at holde emner sammen, der "bare" skal ha en klat loddetin, 10 sekunder skat please? Nej !!! :-)

Man skal holde sammen når der er problemer.

Jeg mener altså at du er helt galt på den ved at opfordre til at vi kun spørger fabrikanter og værksteder, og endvidere, at du flere gange forsøger at miskreditere Jesper, der som alle andre i dette emne! "Kun" er alm forbruger og campist.

Nu er der fokuseret på sagen, hvordan ellers få dem vækket, dem der kan skaffe svarene.

Jeg husker, at du selv om du har været stærkt kritisk til absorbtionskøl, tidligere har ment det samme om campisternes egne initiativer for at få skidte til at virke.

Vent på forhandlere og fabrikanter. De skal nok komme med en løsning? . Hvilket selvfølgelig er min udlægning af dine indlæg, men du har i min optik altid være meget branche forsvarende, hvilket måske, med din baggrund kun er naturligt. (selvfølgelig fordi du ved at det altid virker :-))

Forums er til for at blive brugt. Tak Jesper for at rette focus på et for mig nyt område af The Neverending Story om strøm fra bil til campingvogn.

Forstør Zoom
Hej Sten Igen et langt indlægfra di..   Kjeld L Kristensen 15.11.2016 |  12:24
Hej Sten
Igen et langt indlægfra dig, strittende i alle retningerI

Men
Hvem har prøvet at inddrage Nissan, FDM, mærkeklub eller anden kompetent organisation/firma. Ja måske endda DCU.

Det nytter jo ikke noget at sidde her i en rundkreds og diskutere noget som ingen ved noget reelt om, hvordan Nissans Elsystem er skruet sammen, og hvilke muligheder man har. for evt. at forbedre det.
Hertil kommer jo også spørgsmålet: Hvordan griber andre bilmærker sig ad på de tilsyneladende nye tiltag på dette område?

Jeg kan godt se at det kan være vanskeligt for Jesper hvis han ikke bortlægger sine negative udgangspunkt og er lidt mere positiv,

Trods alt! Skulle det i diskussionen vise sig at man senere får " hul på bylden" Tilbagestår jo stadig opgaven at få Nissan og evt andre med på opgaven: At få en bedre stømforsyning til vore CV.
I fremtiden bliver det nok ganske f..   Poul E. Andersen 15.11.2016 |  16:22
I fremtiden bliver det nok ganske få bilmærker der satser på campingvogne med store køleskabe.
Min bekendte har f. eks. en Mercedes E hybrid med en trækvægt på 300 kg. Det er nok den vej det går.
I Norge kan en Tesla Model X trækk..   Sten 15.11.2016 |  20:14
I Norge kan en Tesla Model X trække en anhænger med en totalvægt på op til 2268 kilo.

Men må ikke for Tesla

Og Hos Nissan Norge lægger informationschef Manea Bakum kortene på bordet og erkender, at der teknisk set ikke er noget til hinder for at montere et anhængertræk på en Nissan Leaf. Om end man skal være opmærksom på, at det er ulovligt, idet bilen ikke er typegodkendt til den slags brug.

Derfor dropper elbil-producenter jydekrogen
https://ing.dk

Sørgeligt hvis almindelige størrelse rejsevogne eller det man kalder begyndervogne 900 til 12-1400 kg total, ikke kan trækkes af almindelige eller mindre personbiler.

Tør man hviske hvad med en god moderen teltvogn. Syd på er der vel for det meste ikke behov for mere.

Uanset kan vognene jo udstyres så de ikke behøver strøm i større mænger til køl .
@Sten "Jydekrogen" kunne være gansk..   P. Gug-Kjeldsen 15.11.2016 |  21:34
@Sten
"Jydekrogen" kunne være ganske nyttig til el-biler. Så for mange år siden i Sydfrankrig (Bordeaux?) bybusser køre rundt med anhængere med batterier til fremdrift. Fleksibilitet uden køreledninger, men formodentlig anhængerskifte på endestationerne.
Teslakørere ville få en mere fri bevægelighed og kortere tvungne ophold på lange rejser.
Samme princip med batteriskift så vidt vides ved leje af el-cykler på turistkontorer i Alsace.

Nå, det er lidt langt fra Jespers problem med de finurligheder som euro 5 og 6, som fabrikanterne har måttet finde på.
mvg Gug - GSM
Det er vel ikke sikkert at det kun .. Sten 16.11.2016 |  10:50
Det er vel ikke sikkert at det kun er Jespers prolem På længere sigt er det noget at tjekke inden man kaster sig ud i monteringen af booster - eller endda _uden_ , bare forsøger at holde køl kørerne og vognens batteri ladet.

Mon Nissan har vidst/ved at bilen bliver brugt kørsel med campingvogn altså forsyning af køleskab 10 A og batteriladning?

:..

Søgning på el car battery trailer range extender find selv på bedre ord el car battery trailer range extender.

Kik billeder https://www.google.dk

Grunden til at de ikke sætter krog på el bilerne kunne vel også være :-) at man vil undgå projekter som set . :-) brandfare, komisk udseende eller konkurrence på batteri prisen. Nye batterier større batteripakke i en el-bil koster vistnok en ulykke. :-)

Galt nok at skulle overbevise folk om, det fornuftige i ved vintertide, uden varme kun at kunne køre ? 50 km og til tider kun i gåfart. Set i en langtidstest fulgt af ing hvor det uheldigvis i en periode blev rigtig vinter.) Problemer med batteristyring og kulde. Er vel sagtens løst forlængst.

Billedet er ren underholdning, fra en video Tesla Battery Range extender Trailer - eSamba Ep43 https://www.youtube.com spilletid 27 minutter. Offentliggjort den 25. jan. 2016

Man skal ikke være blinde for at det kan være et led i debatten om .. ja et forsøg på at sværte elbilerne, endda støttet af oliebranchen. :-))

Forstør Zoom
Der må være andre med samme bil og ..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 22.11.2016 |  19:09
Der må være andre med samme bil og problem om ik andet samme problem, hvad er der gjort her?
Jo men Jesper. Hvad er problemet .. Sten 23.11.2016 |  12:39
Jo men Jesper. Hvad er problemet egentlig? ???


Du har mig bekendt IKKE fortalt om gener, ud over som en biting, at _bilens første_ batteri kun holdt i 1.5 år, hvilket kan være et tilfælde!

og, at du nu ikke bruger start stop automatikken. Hvorfor ikke? !!!

Det ville være rigtig fint hvis du var fortsat med det, og enten havde oplevet, at det nu med det efterhånden også gamle? batteri havde oplevet, at det holder bedre, (hvad er acceptabelt? eller havde oplevet, at batteri igen var stået af efter - 1.5 år.

Strengt taget ved du vel ikke om der hos Nissan forhandleren er sket en opdatering af bilen s software/ladestyring? Fik du dengang på garantien et nyt batteri af samme fabrikat og type monteret? ?

Opsummeret. Hvad er problemet?

Du kan se nogle også for mig for os :-) "mystiske" system spændinger i bilen men ved vel egentlig ikke hvad der sker ved det? Væsentligt!

Hvordan finder du ud af batteris ladetilstand?

Har du problemer med at få ladet campingvognenes batteri. Kan bilens generator kørerne 12.7-8 Volt vedligeholde og erstatte det der trækkes af boosteren i vognen, de 8 A og boosteren monteret "normalt" køl på den direkte terminal, er det vel ok?

Du har jo danpowers booster 1212 _egenmonteret_? i vognen. Med de spændinger du har oplyst i bilen burde den virke tilfredsstillende. Hvis ikke...

Hvad styrer den? Vi har jo over tid hørt lidt fra dig om hvad der er hensigtsmæssigt i den henseende.

Er det rigtigt at køl på 12 V kun forsynes via vognens batteri der holdes ladet når i kører fra boosteren. (Cabbyl løsningen).

Sker der noget med bilens batteri igen er det vel, som forårsaget af samme fejl, omfattet af en ny garanti / reklamationsperiode - om ikke andet fra batteri fabrikanten hvor ordentlige mærker har 2 eller 3 års garanti, (hvis de holdes ladede).

Er det ikke tilfældet, de ikke vil kendes ved dét? Kan der være taget forbehold ved leverancen til Nissan i forhold til deres normale, til fra gaden kommende kunder? Tjek batteri mærkets hjemmeside?

ER der fra Nissan forbehold mod at trække "fast" strøm fra bilmodellen til ladning af et campingvognsbatteri og drift af et stort køleskab i samme, f.eks med 12 V 15 A.

Jeg mener at vi engang her i forum har set i data for de 13 polede stik, solo set, at relevante strøm stikben på et 13 A Jaegerstik må bære 20 eller 25 A, hver:-)

Som Kjeld og andre har spurgt. hvad er problemer, hvilke konsekvenser har det sete? også på sigt!) Forslået. Kontakt FDM og spørg i en Nissan mærkeforum eller?

Eller som foreslået af mig. Kontakt Danpower: Kan det passe at jeres booster 1212 ikke kan arbejde sammen med en Nissan modell osv.
- monteringsforslag? Har i lyst til at sætte måleudstyr i bil og vogn, og hvis ikke i har en løsning, hvorfor så!

Den nye 1212 H der er kraftigere vil måske bare øge problemet i min bil. Hvad siger i DanPower, skal jeg bare ha den nye 1212 H?

Dækker I boosteren monteret efter jeres diagram - også batteriet i bilen hvis det igen står af? og hvis ikke, væsentligt! hvorfor så? !

Dette går sådanset bare på det i artiklerne fra AU jeg linkede til anbefalede. Kontakt firmaerne involveret!


Hvis der altså er problemer?

:-) Billedet, lidt humor : Kjeld anbefaler i en anden tråd at man simpelt glemmer al det om strøm fra bilen undervejs ( sætter skabet på gas?) og lader ordentligt i gennem på pladserne, som 99% af campisterne alligevel bruger.

Det kommer fra denne vise side: Gone with the Wynns :-) godt navn ikke? www.gonewiththewynns.com

Ikke noget med Nissan type sejpineri hos dem.. Jeg har ikke tjekket ders bilmærke men kan det skyldes at de kører i Nissan? Jeg joker! :-))

Det kan imødegås af Nissan ejere som Jesper ber om!

mvh

Forstør Zoom
Hej sten. Problemet er efter noget ..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 23.11.2016 |  14:45
Hej sten.
Problemet er efter noget tid er slukker bilens ladning ned og udsender derfor ingen ladestrøm videre til dan1212h.

Pga spændingsfaldet i bil og CV 6mm2 (mellem bil og CV 2.5mm2x2.) så slukker dan1212h ned pga for lav spænding. Hvilket jo er rigtig nok.

Jeg nægter simpenlten at få trukket større kabler end det fremførte. Det skulle også være rigeligt.

Min opfattelse er bilen efter bilens batteri er fuldt opladt simpelthen slukker ned til kun 12,8-13,15volt.

Jeg mener hvad gør i andre med en model magen til? Samme type "klogt" ladesystem i bilen?
Jesper ganske vist har du skrevet ..   Kjeld L Kristensen 23.11.2016 |  15:46
Jesper
ganske vist har du skrevet til Sten Men
For god ordens skyld vil jeg repetere hvilke oplysninger du tidligere er kommet med Du har målt 14,16 V klemspænding på indgangen til booster dan1212h
dens Data kan ses her:
www.danpower.com

Dataene her siger den fungerer ved en indgående spænding på 10-36V DC
Altså er 14,16 V nok
Nu siger du at "Dan 1212h lukker ned pga for lav spænding Hvilket er rigtig nok"

Så spørger jeg: Har du eller har du ikke over 10V klemspænding på din booster (eller har du over 36V på dit solcelleanlæg?)

ER begge dele i orden altså over 10 V klemspænding og ikke over 36V solcellespænding Så må man jo formode at DAN Power har et problem som du bør tale med dem om.

Med mindre noget er rivende galt, er spændingsfald på > 2,7 V jo også ganske meget
(12,7 til < 10V)
Fejlen er ikke i dan1212h. Den er ..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 23.11.2016 |  16:44
Fejlen er ikke i dan1212h.
Den er i bilens ladesystem.

det virker fint i anden bil.
2.7 volt er ikke så galt igen, tænk den strøm der trækkes. Min 15a
Hej Jesper Forudsætter man at du h..   Kjeld L Kristensen 24.11.2016 |  10:22
Hej Jesper
Forudsætter man at du har 2 meter 2,5mm2 Overføringskabel og I alt ca 6-7 meter 2leder 6 mm2 kabel vil Spændingsfaldet i lederne være ca 2-2,2 V Og har du herover et spændingsfald i stiksamlingerne på over 0,6 V vil du jo have ret .

Formlen for udregning af spændingsfald ser i øvrigt sådan ud

ep= Ix l x7 / 400 x kvadrat

Hvor I er strømmen i A , l er længden, 7/400 Er kobbers specifikke modstand ( hvor du selvfølgelig også i stedet kan bruge decimaltallet 0,0175)
kvadratet er selvfølgelig aktuel kvadrat.

Jer ser jeg i mit forrige indlæg at have skrevet at du tidligere har sagt at du havde 14,16v i klemspænding på Boosteren. Dette er selvfølgelig en tanketorsk. men burde have været 12,16V,

Dine målinger har været meget forskellige hvilket vel forvirrer en del. Men skulle du nu have ramt de rigtige og som følge heraf kan hænge din hat på Nissan. Hvad får du så ud af dette og kommer videre?

Du kan selvfølgelig parallelforbinde de 2 kredse som findes (et til Lys og et til Ladning) og dermed få det halve i spændingstab i lederne.
og herudover kan du, måske ikke særlig hensigtsmæssigt ,flytte din boster over i bilen
og sikkert også en masse andre finurligheder.

Men det rigtige, At få monteret en generator med den fornødne soændingsregulering skabt i et samarbejde Nissan eller anden prof Leverandør. Ser ud som du kryber udenom.
Som prof. leverandør kunne Dan power vel også komme på tale, for har du ret i at den spænding som kan overføres fra en moderne bil, Er under 10V når der bruges 15 A kan Boosteren vel laves om til denne mindre spænding.
Boosteren kan ikke laves om. De fle..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 24.11.2016 |  12:21
Boosteren kan ikke laves om. De fleste kører med 10v som mininums spænding.

Nissan kan ikke komme med foreslag, ej. Heller Nissan Danmark.
Jeg nægter at køre med gas tændt, men er selvfølgelig blevet nød til det nogle gange pga bilen.

Det sjove at med anden bil koblet på spiller systemet bare.

Men en ny Nissan til over 400k, kan altså ikke drive en campingvogn, det er da skræmmende.

Det skal siges det kan den i starten men efter den ca. Halve times kørsel på motorvej så giver den ca 12,8-13,15v.

(Kan ses i undermenu i radioen). (Det er kontrolleret at det passer med batteri spændingen).

Ja, Kjeld - alle kneb er brugt. :-). For bedst mulig forbindelse og mindst spændingsfald.

Jeg tror nærmest der er 8 meter kabel i bilen. Og så de 2.5 meter mellem bil og CV samt igen 2-3 meter til boosteren i CV.

Det er alligevel noget af en vej.

Ud over det så bruger booster 15a, dvs strømmen er højere og derved større spændingstab.

Tænker bare - hvorfor er der ikke flere der har været eller er i samme problem?

Der kører jo mange qashqai/xtrail eller Renault feks?

Måske de ikke har haft udstyret i orden og derved ikke har fundet ud af hvad spændingen virkelig er?
Korrekt at der er målt den spænding..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 24.11.2016 |  12:41
Korrekt at der er målt den spænding, det har været når bilen har givet en god spænding.

Dvs ved opstart hvor styringen i bilen ikke har været igang længere tid.
Hej Jesper Denne tråd kører jo desv..   Kjeld L Kristensen 24.11.2016 |  14:56
Hej Jesper
Denne tråd kører jo desværre i ring og kommer ingen steder

Du siger: "Boosteren kan ikke laves om. De fleste kører med 10V som mininums spænding."
Jo Men De er vel lavet ud fra den forudsætning at spændingen målt i Campingvognen aldrig ligger under 10V (Ladespændinger op til 13,8-14,2 V)
Hvis nyere vogne derfor kun ligger på 12,8 V med et spændingsfald i overførslen på 2,8-3 V er der jo problemer som fabrikanterne ikke har set.

"Det sjove at med anden bil koblet på spiller systemet bare." siger du også,
men hvis ikke denne bil er fuldstændig identisk med din, siger dette jo ingenting.
Er den det derimod, må der jo være en fejl i din bil, og i så fald må du jo nødvendigvis have fat i Nissan evt med hjælp fra FDM.
Herudover havde det jo også været rart hvis DCU når "Trækkerkåringer" finder sted, ville tage hensyn til bilerne overførsel af nødvendig El-energi til campingvognen.

Nå! god jagt Jesper
Det er en anden franskmand der er p..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 24.11.2016 |  16:02
Det er en anden franskmand der er prøvet med. En 308'er.
Har ikke mulighed for st prøve med en magen til desværre.
Der er ikke nogen på værkstedet der kan prøves med og kender ingen med en bil magen til.

Det giver jo menning med der er problemer idet bilen er lavet til at spare på brændstoffet og derved lade mindre.

Men det er da undrende at det er ikke område, der ikke så ud redt. Især med den mængde der er campister.

Hvad med el bilerne som måske bliver det næste der skal kunne trække en CV efter sig.

Ja, det bliver ikke nemt.

Der må være nogen der kender 100 procent hvordan sådan en styring virker og kan forklare lidt om problematikken?

Som jeg ser det så har bilen egentlig "problemer" med et forbrug og derved slukker ned for opladning og udbytter batteriet lidt for ofte? Tages der fejl?

Hvad gør jeres egen vogn? Ved i det? Er det undersøgt?
Hvis du gerne vil vide hvad din bil..   Per Henneberg Kristensen 24.11.2016 |  21:15
Hvis du gerne vil vide hvad din bil gør, så skal du som sagt anskaffe dig en bluetooth sender til dit OBS-stik samt APPen Torque. Der kan du følge med i bl.a. spændingen på batteriet og måske også hvad din bils computer mener der skal være i spænding. Det gør jeg på min VW.
Jeg ser ikke problemer med bilen hv..   Poul E. Andersen 24.11.2016 |  21:50
Jeg ser ikke problemer med bilen hvis spændingen på batteriet holder sig på 12,8 V og derover. Det er sådan det er i vores Peugeot 308 og pærerne holder rigtig længe i forhold til vores tidligere Peugeot hvor spændingen hele tiden var over 14 V.
Hvis din booster lader med 15 A tror jeg ikke den er egnet til brug i en nyere bil. Diagrammet til vores CV antyder at både ben 9 og 10 anvendes til forsyning af udstyr i CV. Ben 9 via relæ trukket fra ben 10.
Per. - det kan man se igennem radio..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 25.11.2016 |  14:15
Per. - det kan man se igennem radioen (se spændingen).

Resten kan man selvfølglig ikke se.
Poul - hvordan kender du til den sp..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 25.11.2016 |  14:16
Poul - hvordan kender du til den spænding er så lav?
I - gen og det er foreslået flere g.. Sten 25.11.2016 |  15:22
I - gen og det er foreslået flere gange i tråden. !

Jesper få fat i sådan en tingest. Det er kun et eksempel. men her følger APP en med.

Det er stærkt muligt at andres software kan vise mere, men du kan ha den kørerne når i kører og kan senere lave udskrifter af logfiler m eventuelle fejl.

Mobilscan www.thansen.dk og deres side video og guider mobilscan.infoDet er et kendt problem!
Variable voltage alternator problems with caravans

by Collyn Rivers | 30 May 2016 | Articles, Batteries & Battery Charging, Electrical (general) | 0 comments

caravanandmotorhomebooks.com

Hvorfor kontakter du ikke DanPower! Har du en 1212 booster eller en 1212 H?

never mind, men det kan jo være at DanPower har større support tålmodighed :-) hvis de hører at du allerede har deres nyeste og største booster.

Jeg mener bare, at du tidligere har fortalt allerede at ha "den bedste", samme type solcelle regulering og derfor ikke ville investere dobbelt med den der sidder i i 1212H?

:-) Billedet: En variant. :-) Du skal i følge dette, problemet, bare sætte vognen på lysnet. www.everything-about-rving.com

Der der gættes på at batterierne må være defekte.

Så derfor få tjekket begge batterier af en proff. Det kan jo være at ladestyringen i bilen slår fra efter en halv time pga "overbelastning" fra defekte batterier. ;-/ Et defekt træt batteri kan også vise sig ved, at spændingen meget hurtigt kommer op på fuld uden at der kommer ladning ind. Hvilket får relæset til at skrue ned for "blusset".

Køb eller lån et tang amperemeter så du også kan se om der lades med strøm :-) også koblet til vognen. H-N har et billigt.

Bare for at gi dig lidt "nyt" at spekulere på. :-)


Mvh

Forstør Zoom
Fejlen er i bilen, derfor behøves f..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 25.11.2016 |  16:06
Fejlen er i bilen, derfor behøves fabrikant af booster ikke kontaktes.

Jeg behøver ikke sætte noget i bilen, da det der er relevant kan ses lige gennem radioen.

Kan bare ikke forstå man ikke laver et modul man kan sætte camping strømmen til?
Det er helt forkert.

Ja vi bruger ikke den indbyggede da med den anden løsning kan vi indlade med begge former på samme tid, det kan dan1212h ikke. Hvis både bil og solcelle er henover.
Gaaaaab... henter lige popcorn til ..   knud hansen 25.11.2016 |  17:02
Gaaaaab... henter lige popcorn til den her langtids diskution,
"Fejlen er i bilen, derfor behøves ..   Sten 25.11.2016 |  17:13
"Fejlen er i bilen, derfor behøves fabrikant af booster ikke kontaktes."

Det er Nissan så _ikke_ enig i kan vi forstå. Og vil ej heller komme med løsningsforslag!

Henvendelsen til DanPover skal ikke gå på, at der er en fejl i deres produkt, men om De har forslag til en løsning der kan bruges med jeres bil.

( Som Kjeld er inde på kan du jo montere en 1ste booster i bilen, direkte forbundet til batteriet, altså inden kablingen der laver spændingstab. Og har så som udgangspunkt på rejsen _altid_ er 14.6 -14.6 V (8 A ) :-(

eller find et andet mærke på nettet til det brug! med større A i udgang ... og kommer så. ved at beholde den nuværende booster i vognen igen på den grønne gren.

Vil du i ramme alvor fortælle at der ikke kan monteres en større generator i bilen med en anden ladestyring. Der fås da generatore med indbygget laderelæ, og hvis man ikke kobler styringen fra bilen til, omgår den, er det selvfølgelig genertorens relæ der bestemmer. Ok der komme en fejl i motorudlæsningen via diagnosestikket, men den kan vel bare ignoreres, afstilles. Jo det er bare et skud, der kan være vildt, men er der 14.4 Volt på bilen kan den vel stadig køre.

Tjek løsninger med en "fri" ikke mærkeafhængig auto elektriker.

I må være lige ved at være ud over Nissans 3 års garanti på bilen, - men uanset yder et kvalificeret værksted selvfølgelig garanti på ændringer de laver. Vel også hvis det omfatter software ændringer hvor risikoen i dette tilfælde vel sagtens er til at overskue?

Jeg har ikke flere forslag.

Men fortæl endelig når det blir løst eller det i stedet blir til en ny - eller for at undgå problemer af denne type. Anden bil af ældre dato :-))

Mvh
Servicemeddelse, Med PC og lange .. Sten 25.11.2016 |  17:22
Servicemeddelse, Med PC og lange tråde.

Med tråden åben. Tryk på tastaturets End tast og i flyver til bunden af tråden.

Var det for langt, brug derefter pil op og ned for at fintune. :-)

Forstør Zoom
"_altid_ 14.6 -14.6 V" ... skulle ..   Sten 25.11.2016 |  17:28
"_altid_ 14.6 -14.6 V" ... skulle ha været 14.6-14.7 Volt afhængig af generation 1212 booster
Ja hvis man keder sig, så køb en Qa..   B, Jørgensen 25.11.2016 |  21:42
Ja hvis man keder sig, så køb en Qashqai.....
Ja:-). Den nye mandags bil - som 30..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 25.11.2016 |  22:08
Ja:-). Den nye mandags bil - som 307'eren også er kendt for.
Nå men sikke en overraskelse for nogen herinde at bilernes virkemåde er blevet sådanne.
Hvilken dag er det ......?.. John Olsen 25.11.2016 |  22:26
Hvilken dag er det ......?

Forstør Zoom
Ja, Jesper - det er i hvert fald en..   Per Henneberg Kristensen 25.11.2016 |  23:58
Ja, Jesper - det er i hvert fald en overraskelse for din campingvognsbatteriladerbooster :)
Det ville være det samme som hvis v..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 26.11.2016 |  7:24
Det ville være det samme som hvis vi købte ny vogn og havde stort køleskab.

Den levere ganske enkelt for lidt power pga start stop systemet i bilen.
Lidt irriterende det ikke kan undgåes på en måde.

det er hvertfald en ting der ikke er tænkt på fra Nissans side.
Nu er det jo ikke kun Nissan, der h..   Per Henneberg Kristensen 26.11.2016 |  7:50
Nu er det jo ikke kun Nissan, der har det system. Det har alle nye biler (formenrlig).

Stop/start kan slås fra i en VW med en knap eller i menusystemet. Tilsvarende vil jeg tro at man kan slå generatorens sparemode fra, hvis ellers der er en hacker der gider finde ud af det.

VWs fans er langt på det punkt, jeg har dog ikke set nogen steder at de har fundet den bit der skal ændres for at stoppe den lavere spænding.
Det har jeg heller ikke, dog kan st..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 26.11.2016 |  8:12
Det har jeg heller ikke, dog kan start stop systemet stoppet ganske let på en Nissan:-).
Hverken på knap eller noget.

Nej noget så simpelt som en afbryder der viser om motorhjelmen er åben eller lukket. Hvis den sættes til åben, dvs hvis den lige drejes. Så er funktionen taget permanent fra.

Har ikke selv prøvet det, men det fremgår på side på nettet.

Jeg bruger selv knappen, som er det rigtige iflg Nissan.
Hmm .. jeg tror faktisk at startsto..   Per Henneberg Kristensen 26.11.2016 |  8:27
Hmm .. jeg tror faktisk at startstop systemet slår automagisk fra på en VW, når der er campingvogn på.

Set i mit bakspejl, så er det Danpower der må lave en booster der også virker når spændingen er under 12V.
Jo mindre spændingen er jo mere str..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 26.11.2016 |  8:52
Jo mindre spændingen er jo mere strøm trækker den.
Det er jordreform svært!
Når det er det bilen ikke giver.

Forklar venligst
Jesper "Jo mindre spændingen er jo ..   Kjeld L Kristensen 26.11.2016 |  10:08
Jesper
"Jo mindre spændingen er jo mere strøm trækker den."

Ganske logisk! Hvis der skal bruges s a m m e effekt (Watt) til et arbejde og spændingen er lav så må strømmen jo nødvendigvis være høj
(Effekt i W= Støm x Spænding)
F. ekspl din booster! Skal spændingen på udgangen boostes op må det naturligvis blive på bekostning af tilført strøm.
Ja og herved er visse kvadrater for..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 26.11.2016 |  10:20
Ja og herved er visse kvadrater for små:-).
Ja hvis du vil have mindre spænding..   Kjeld L Kristensen 26.11.2016 |  10:45
Ja hvis du vil have mindre spændingsfald i disse under bestående forhold, må du jo nødvendigvis gøre dem større, Men de er jo ikke for små hvis du havde en ordentlig ladespænding fra din generator.
Ledningerne kan jo sagtens termisk bære de strømme som sædvanligvis kommer på tale

Et måde at forstørre kvadratet på er jo som jeg tidligere har omtalt at lægge de to strømkredse, Indvendigt lys og køleskab /Lader sammen.
Du bruger jo ikke indvendig lys eller pumpe når du kører, Så her kan du lade dette styre af et relæ
Når du holder stille har du lys og når du kører skiftes over til ladning

Men!
Det rigtige er jo du får Nissan eller andre til at lave et system som tilgodeser spændingskravene (Måske kun en opdatering af software) eller også må du have Dan Power til at ændre til en lavere "tændspænding"
Hej John Olsen I går var det fredag..   Kjeld L Kristensen 26.11.2016 |  11:03
Hej John Olsen
I går var det fredag, så du kunne stadig have nået at handle billigt ind hvis ikke Morfeus havde taget dig i sine arme
:-) Gab? Måske en af syvsoverne?.. Sten 26.11.2016 |  13:23
:-) Gab?
Måske en af syvsoverne? Her er mere godnatlæsning. Her af en lokal. En Himmerlandshistorie J.V. Jensen der begynder sådan:

https://books.google.dk

Eller her værre, kendt historie sov man i 200 år. vågnede og døde, fordi alle nu var kristnede.

gadekrydset.dk

Det kunne være et rejsemål hvis man alligevel er på de kanter. For meget eller for lidt er lige galt. Eller er det altid det? :-)

Klippet på siden. "Ordet syvsover har forbindelse til de syv helgener. Beretningen er også med i Koranen, så mange muslimer tager på pilgrimsfærd til den hule i Tyrkiet, hvor helgenerne sov - og det er primært folk, der lider af søvnproblemer."

Se billedet af hulekirken i stort format. gadekrydset.dk

Jesper hvis alt syntes håbløst. Har du prøver at be til de højere magter, eller at meditere? Det sidste er i altfald altid godt.

:-)

Forstør Zoom
Steen,, du støjer (igen igen)..   martin larsen 26.11.2016 |  13:42
Steen,, du støjer (igen igen)
Ideen med at udskifte generatoren t..   Poul E. Andersen 26.11.2016 |  18:56
Ideen med at udskifte generatoren til en type med et andet laderelæ er ikke så let da generatoren også virker som starter.
I forbindelse med stop og genstart dykker batterispændingen. Et af linkene i Stens indlæg antyder heldigvis at der er firmaer der har forstået at boosteren skal tilpasses de faktiske forhold.
Kan du skrive hvilket:-)? Der står..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 26.11.2016 |  20:49
Kan du skrive hvilket:-)?
Der står jo en del:-).
Har din motorstyring egentligt fået..   B, Jørgensen 26.11.2016 |  23:14
Har din motorstyring egentligt fået at vide at der er træk på ??
Ja, det tænker jeg. den fjerner tå..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 27.11.2016 |  6:02
Ja, det tænker jeg.
den fjerner tåge lygten, samt blinker i symbol for man har noget bagefter.

Jeg tror bare desværre det der er lavet ikke rigtig virker.

Det er for besparende.
Men hva fanden, den er jo også fransk.
Ãrgerligt vi fandt ud af det efter vi købte den, ellers havde vi aldrig købt den!
Jesper Nissan har i de sidste 30 år..   Kjeld L Kristensen 27.11.2016 |  10:16
Jesper
Nissan har i de sidste 30 år bygget de fleste af sine europæiske biler i Sunderland England
Om Qashqai læses følgende i www.bbc.com
Nissan has confirmed it will build both the new Qashqai and the X-Trail SUV at its Sunderland plant following government

Hvor din bil er produceret ved jeg ikke men om X -trail SUV står senere at denne hidtil er bygget i Japan

Men det er da rigtigt at Renault, Nissan, og for nylig også Mitsubishi samt andre kontrolleres af samme selskab.

Poul E Andersen
Det er meget nyt for mig at Qashqai kun skulle være forsynet med en Dynastarter som jo normalt kun bruges på små bådmotorer og lign.
Mon ikke du tager fejl? Idet der både findes generatorer og Startere til denne vogn.
Herudover har Nissan jo en pick up Som hedder "Dyna" Og starteren hertil kaldes selvfølgelig en Dyna starter. ligesom starteren for micra kaldes en micrastarter
Nå Ãbenbart Forkert adresse på Arti..   Kjeld L Kristensen 27.11.2016 |  11:36
Nå Ãbenbart Forkert adresse på Artiklen Prøv denne


www.bbc.com
Martin Larsen. Hvad har du bidraget..   Sten 27.11.2016 |  14:11
Martin Larsen. Hvad har du bidraget med i tråden.

Det var en reply på

Hvilken dag er det ......?.. John Olsen 25.11.2016 | 22:26
der også blev reageret på af Kjeld.

Jeg tager skam Jespers problem helt usædvanlig seriøst og har efter alle mulige andre forslag, spredehagl gode råd om batteripasning følgende trådens udvikling og mange ubesvarede spørgsmål ! efter et par tip i tråden alligevel indkredser og på nettet , som den eneste finder en relevant beskrivelse. At det er en kendt problemstilling!

Og ...

At Jesper så ikke læser / følger links eller forstår det er står på links men skal ha det "udlagt" er det det er. :-) Han er jo kun alm elektriker.

Rolig Jesper, blev skrevet med et lunt smil.

mvh
Overvej at udskifte boosteren med e..   P. Gug-Kjeldsen 27.11.2016 |  17:29
Overvej at udskifte boosteren med enne, som reklamerer med at være euro6+ egnet, men den koster over 500 euro...
se diagrammet side 4
www.frankana.de
mvh
Gug - GSM
Steen Jeg var faktisk på camping ..   martin larsen 27.11.2016 |  18:20
Steen

Jeg var faktisk på camping sammen med Jesper den weekend i september hvor han startede denne tråd

Jeg var med til at lave nogle målinger lørdag eftermiddag.

Det var faktisk en super hyggelig weekend på en fin lille primitiv campingplads på vestfyn som hedder røjle klint camping
Det var en rigtig hyggelig weekend:.. Jesper ( rhodocampist via Google ) 27.11.2016 |  18:39
Det var en rigtig hyggelig weekend:-).
Ja der var vi rigtig nørder.

Tak for link, den ser rigtig god ud.

Dog kræver den ved 20a minimum spænding på 10,20v.
Det er faktisk dårligere end den nuværende.

Der skal bare en større kvadrat til, men 6 mm2 skulle nu være rigelig.
Men det er den ikke pga strømmen er for høj og kablerne er for lange.

Men underligt det virker på anden bil.
Nissan har gjort, de og jeg har et problem:-).

Forstør Zoom
På Ford, der kan lade med nær 15V f..   Ebbe T 27.11.2016 |  19:04
På Ford, der kan lade med nær 15V for at få batteriet hurtigt på fode efter start, styres ladespændingen via et 3. ben på generatorens laderelæ i stedet for de sædvanlige 2 ben.
Når det system laver knuder klipper man ledningen til det 3. ben over, og laderelæet går i "nødprogram" og kører konstant 14,5 V
Mon ikke man kan gøre det samme på en Nissan?

Jeg har bestilt et sådant Ford laderelæ til min Skoda, da jeg har en formodning om at det 3. ben er en ekstern spændingsreference, som Fords motorstyring manipulerer.
Jeg vil bare forbinde det til batteriets pluspol, så spændingsfaldet fra generator til batteri ikke påvirker ladespændingen negativt.
Når der er brug for højere ladespænding kan jeg koble en eller flere dioder imellem, og derved hæve ladespændingen 0,7 V pr. diode i serie.
Virker det ikke vil jeg købe et laderelæ fra en Renault Laguna, der giver 14,8V
Med oliefyr i bilen er batteriet altid udfordret.
Har du tænkt at batteriet ikke kan ..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 27.11.2016 |  19:48
Har du tænkt at batteriet ikke kan tåle høje spænding længere tid af gangen?

Hvis du kører mange timer.

Nissan siger der intet kan gøres - har spurgt om sådan en løsning.
Batteriet kan tåle 14,4 V til evig ..   Ebbe T 28.11.2016 |  8:16
Batteriet kan tåle 14,4 V til evig tid ved +20 grader.

Ved 0 grader eller lavere er selv 14,8 V på den lave side.

Generelt vil du aldrig opleve repræsentanter for en bilfabrikant, fra fabrikkens teknikere over den danske importør til den lokale værkfører og mekaniker på det autoriserede værksted komme med en selvstændig løsning, især når de slet ikke mener at der er en fejl.
Ford's måde at gøre det på (for nog..   Ebbe T 28.11.2016 |  8:29
Ford's måde at gøre det på (for nogle år siden) dwer rigtig ud:

https://www.youtube.com
Ebbe T. Tak for video - virker ikke.. Jesper ( rhodocampist via Google ) 28.11.2016 |  8:41
Ebbe T. Tak for video - virker ikke så godt den ikke kan opretholde den høje lade spænding ved den strøm der bruges i videoen.

Har bestilt sådan en her, så kan forbruget samt temperatur ses mere tydeligt.
https://www.thansen.dk

Forstør Zoom
Jesper de virker fint, men sammenli..   Sten 28.11.2016 |  10:55
Jesper de virker fint, men sammenlign lige visningen med det du kan se med voltmetret direkte sat på batteridrevnere, når du tænder forskellige forbrugere i bilen. og med motor i gang / slukket. Det du til enhver tid ser, er spændingen i dimsen sat i cigarstikket der ikke behøver at passe med det der styrer generatoren. Vi har en fra thansen der ændre visning pga strømtrækket, hvis f.eks konen sætter sin iphone til opladning :-)) alt er relativt. Altså ta den med et gran salt. Resultatet afhænger af kvaliteten af den og ledningsnettet der er mellen cigarstikket og bilens batteri.

Hvis du køber eller låner en tester til diagnosestikket, de fås på ebay ned til? en hund, burde du i stedet få den rigtige værdi, eller i alt fald dem bilens computer ser.


Og så tak for videoen hvor følgende foregår

Ford Focus 1.8 TDCi battery charging (different consumers on/off)
1. read battery V
2. start;
3. mirror and telescope ON;
4. headlights ON, high beam ON;
5. ventilation ON;
6. headlights OFF, high beam OFF;

Hvor jeg som vigtigt syns at 1. er lav.. hvis det skal ses som en hvilespænding, hvor der ikke har været ladet, forbrug, i nogle timer. I normale temperaturer ville man vel sagens sige at batterier er i en kritisk ladetilstand.

Her kopieret fra en bådside første hit i google

Forstå dit batteri.

https://www.dk-dfu.dk

Lade status. Syrevægt. Hvilespændingen.

100 % 1,28 12,72 V.

85 % 1,26 12,54 V.

70 % 1,22 12,36 V.

50 % 1,18 12,12 V.

25 % 1,13 11,82 V.

10 % 1,10 11,64 V.Hvilespændingen er et udtryk for et ubelastet batteri, der har været i ro (ubenyttet) i et stykke tid.

De opgivne værdier på hvilespændingen måles med et præcisions voltmeter men lader sig næppe praktisere med skibets voltmeter, der er af grovere type.

Nogle GPS og kortplottere har volt visning der ofte er meget nøjagtige.

Anvendes denne måling skal man huske at måle batteriet ubelastet, dvs. i hvilespændingen. Syreprøven er derfor den mest realistiske målemetode.

Er hvilespændingen under 12.36 V. bør batteriet oplades snarest. Kommer hvilespændingen under 12 V. er situationen kritisk og batteriet tåler kun et begrænset antal opladninger.

:...

Videoer er fine men under hvilke betingelser foregår dette. Hvor gammelt er batteriet, tilstand, og hvor ladet gætter man på at det bør være. Er det sete under 1. en konstant over tid ladestatus når bilen også når bilen er parkeret, bliver batteriet ødelagt. Hvordan er køremønstret. OSV osv.

Her var der engang jeg tjekkede om morgenen - bilen stadig i carporten havde ikke været startet og efter en nats stilstand ! 12.7 volt over batteripolerne. Skal siges at generatoren går ud med . vel som set i videoen :-) og aldrig kommer under 14, xx uanset hvor meget der tændes. Og at batteriet er nogenlunde nyt. er ialtfald i god stand!

Her lades /toppes en gang i mellem op over natten, med en smartlader, nemt her er 230 V stik i carporten, og forventer da, at batteriet kommer til at leve længere end bilen. :-))

Mvh
"Jesper de virker fint, men sammenl..   Sten 28.11.2016 |  11:01
"Jesper de virker fint, men sammenlign lige visningen med det du kan se med voltmetret direkte sat på batteridrevnere,"

Forbistrede stave plade, lever sit eget nisse liv. Der skulle ha stået batteripolerne :-)
Det gør jeg hvertfald. Der er bare..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 29.11.2016 |  10:23
Det gør jeg hvertfald.
Der er bare længe til vognen skal rulle. Ingen tur før til foråret.
Her er der 2 videoer med det omtalt..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 30.11.2016 |  18:02
Her er der 2 videoer med det omtalte.

https://youtu.be

https://youtu.be
Det er kun med bil, Aviva er i vint..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 30.11.2016 |  19:57
Det er kun med bil, Aviva er i vinterhi "lidt" endnu:-)
Se denne https://www.victronenergy...   Jesper ( rhodocampist via Google ) 4.12.2016 |  20:41
Se denne
https://www.victronenergy.dk
Så har jeg lavet en lille test. La..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 12.3.2017 |  5:46
Så har jeg lavet en lille test.
Ladt batteri helt op, det skal man ikke gøre.

Under kørsel efterflg. Siger bilens batteri kun 12.15volt.
Det bliver godt at dan1212h og Victron 210w 12-12v konverter bliver koblet på.
Test er lavet uden cv.
220cdi.st Har foreslået Jesper fle..   Lars Johnsen 12.3.2017 |  12:46
220cdi.st Har foreslået Jesper flere gange, at betale de kr. 100 det koster, at blive medlem af nissanklubben.dk og så spørge der, om de mange problemer han har.
Svaret har været, at han ikke vil betale for det, da der er mange andre steder der kan spørges, hvor det er gratis.
Ingen tvivl om, at der nok vil være størrere chancer for et svar på nissanklubben.dk end andre steder, med mindre folkene der løber skrigende bort, når han begynder med sin mange spørgsmål.
Grunden til jeg kom med det forslag..   220cdi.st 12.3.2017 |  13:42
Grunden til jeg kom med det forslag er, at jeg selv har fået rigtigt fine refleksioner gennem forum på Mercedesklubben. Dette også fra meget kvalificerede mekanikere, som færdes der. Tit er der også mulighed for at specifikke bilmærker har tråde, hvor andre allerede har fået fremsender løsninger på den udfordring jeg selv har haft. Jeg har endda fundet en lokal kvalificeret mercedesmekaniker til min bil, med faste priser, gratis kampagner for gennemgang af min bil. En mekaniker som jeg på et forum er meget positivt omtalt generelt. Hvis nu jeg skulle betale for at være medlem på mercedesklubben(gratis), så er de 100 kr. tjent hjem hurtigt. Har jeg noget jeg er i tvivl om, så ringer jeg lige til min mekaniker, så ved jeg at han hurtigt ved hvad problemet er. Dermed ikke være sagt at der ikke er kvalificerede folk herinde, men er mere tryg ved min mekaniker. Han har fx flere mercedes som er obd-modificerede til service med over 500.000 km på klokken. Folk som mig der kører som jeg ellers ville uden. Med bød hat og /eller campingvogn. Med en væsentligt mere funktionel/økonomisk bil. Bringer jeg sådan et emne op herinde, så bliver jeg overfaldet som en lille uartig dreng. Det kan være en god idé at være i fællesskaber hvor eksakt viden er tilstede.
220cdi - deter fakta, at dieselbile..   Per Henneberg Kristensen 12.3.2017 |  13:58
220cdi - deter fakta, at dieselbiler enten kører langt på literen eller forurener. De kan ikke begge dele på en gang.

Så du har altså valgt at forurene :)
Nissan klubben er lukket for nye me..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 12.3.2017 |  14:07
Nissan klubben er lukket for nye medlemmer, og et lukket forum som det, gider jeg ikke spilde tiden på.

Der er også mange andre Forrums som er gratis. Feks for andre bilmærker.
Men det er svært at bruge et forum der ikke vil have nye medlemmer.

Ang. Løsning bil producenterne bruger, for at spare på brændstoffet. Den er rigtig dårlig for os der vælger at vil bruge bilen til 12volt drift fra netop bilens batteri/strøm system.

Heldigvis kan andre producenter fra ikke bil industrien hjælpe med det.
Men søger stadig en løsning uden brug af andre produkter.

Mest af alt, få forståelsen, hvad bilen gør og hvorfor den gør det den gør!
Per - hvad har du fundet ud af mht ..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 12.3.2017 |  14:25
Per - hvad har du fundet ud af mht det omtalte og feks VW?
@lars: Se, hvor hurtigt man bliver ..   220cdi.st 12.3.2017 |  15:17
@lars: Se, hvor hurtigt man bliver gjort til en uartig dreng :-)
Det er jo ikke kvantefysik, altså m..   B, Jørgensen 12.3.2017 |  16:09
Det er jo ikke kvantefysik, altså medmindre man absolut skal opfinde den dybe tallerken hver eneste gang, man foretager sig noget.
www.qashqaiforums.co.uk
Hvad får man så ud af det indlæg de..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 12.3.2017 |  16:32
Hvad får man så ud af det indlæg derinde?
Jesper! Hvad får man så ud af det i..   Kjeld L Kristensen 12.3.2017 |  16:47
Jesper! Hvad får man så ud af det indlæg derinde:
Gisninger og mange kloge ord !
Men Du kommer jo ikke længere før den "nye" Batteri, start stop og Ladeteknik er ordentlig afdækket, Og når du ikke vil gå videre i sagen og stadig " tosse forvirret rundt" Kommer du ikke længere.
Kjeld - ingen Nissan selv er kommet..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 12.3.2017 |  17:07
Kjeld - ingen Nissan selv er kommet videre, så er det jo svært. Ik.

Man må sige jeg er kommet i mål - med diverse udstyr.

Men sideløbende vil jeg forstå hvorfor det er lavet sådan, hvordan osv.

Er du selv kommet videre siden du skriver sådan?
Så må du da lige skrive løsningen, måske Børge og dig har den i fællesskab?
Nej, det mente jeg heller ik:-).
Ingengang"..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 12.3.2017 |  17:08
Ingengang"
Jesper som jeg tidligere har fortal..   Kjeld L Kristensen 12.3.2017 |  19:41
Jesper som jeg tidligere har fortalt dig, har jeg "intet i klemme" og får det heller ikke. på den måde jeg hidtil og indenfor en overskuelig tidramme kommer til at "gebærde" mig
Jeg er dog kommet så vidt at der er tale om en nyere teknik som indebærer andre former for batterier, opladning og spændingsregulering end vi hidtil har været vant til.

Imidlertid er det jo vanskeligt at trænge længere ind så længe vi ikke kender til systemernes opbygning og begrundelser

Og her kan jeg jo så gentage mig selv.
Hvis man skal længere ind, må man kende baggrundene og her har kun automobiludviklerne de helt rigtige forklaringer.
Tilsyneladende har disse holdt tingene så tæt på kroppen, at hidtil har ingen forhandler og mærkeklubber her eller i udland har kunnet få fyldestgivende forklaringer.

Jeg er dog helt klar over at hvis først foreninger som f. ekspl FDM samt pressen virkelig fik interesse for sagen kunne der skabes en åbning.
Indtil da er det et fægteri i blinde.
Jesper forstår du ikke, som elektri..   B, Jørgensen 12.3.2017 |  20:43
Jesper forstår du ikke, som elektriker, et systemdiagram hvor funktion af ladekredsen er skåret ud i pap ?
Herfra er det ikke en videnskab at modificere så IPDM "ser" den øgede batterikapacitet når trækket benyttes.
B Jørgensen Måske en hel ordinær op..   Kjeld L Kristensen 13.3.2017 |  9:59
B Jørgensen
Måske en hel ordinær opgave, Men hvor og hvilke værdier vil du "Skrue på" i systemet ? Og hvorfor har Nissan her ikke ikke meldt noget klart ud til såvel deres engelske som danske service værksteder ?

For øvrigt en god side du bragte .Særligt System diagrammet som jo dog giver en god oversigt, men teksten er vel herudover Ikke mere fremende for forståelsen med hvad i forvejen er oplyst her og andre tilknyttede tråde.
På side 4 i det jeg linkede til, er..   B, Jørgensen 13.3.2017 |  16:21
På side 4 i det jeg linkede til, er én af løsningerne på effektiv ladning som tilsyneladende er et generelt problem på J11érn.
B Jørgensen Ja BJ @duncho griber v..   Kjeld L Kristensen 13.3.2017 |  18:01
B Jørgensen
Ja BJ @duncho griber virkelig sagen seriøst ad, Men jeg har dog også bemærket følgende

Re: J11 Battery charging system problem
by duncho » Sat Jan 16, 2016 10:22 am
Dealer doesn't think there is a problem and due to no detail regarding variable voltage management in the service manual, I have no chance to prove them that it isn't working correctly. I guess the only people who could be of great help are designers of this feature. How to pass the message up to them?

Ja Her er problemet jo nok i virkeligheden (How to pass the message up to them? )
Det kan jo bare ikke være rigtigt a..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 13.3.2017 |  18:16
Det kan jo bare ikke være rigtigt at der skal være problem i denne retning.

Hvad med Renault ? Har de samme problem?
Kender vi andre mærker som har samme lade system?

Vi har været inde på VW og Nissan her?
Renault har absolut igen problemer,..   A.Schmidt 13.3.2017 |  19:14
Renault har absolut igen problemer, de køre jo tros alt Formel 1
Jamen så skal der jo bare en måling..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 13.3.2017 |  19:26
Jamen så skal der jo bare en måling til som indikere det er som det skal være.
Per - har VW det samme? http://you..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 16.3.2017 |  6:10
Per - har VW det samme?
youtu.be
https://youtu.be/01l59Hhfuo4..   Jesper ( rhodocampist via Google ) 16.3.2017 |  6:29
https://youtu.be
I det der linkes til B J http://www..   Sten 16.3.2017 |  7:58
I det der linkes til B J www.qashqaiforums.co.uk taler man nederst også om, at der tilsyneladende aflades mens bilen er parkeret, hvis døren ikke er låst.

Jeg kan spontant ikke se, at det har indflydelse på ladestyringen med motoren i gang, men kan måske forvirre, give misvisende resultater hvis man bedømmer kvaliteten af ladestyringen ved hjælp af hvilespændingesmålinger på bilens batteri fortaget f.eks hver morgen efter nattens parkering.

For hvad er bilens stilstandsforbrug egentlig.

Google man på dette er det et over årene kendt problem hvor f.eks nogle klager over et stort "standby" forbrug af bilens komputer. Andre over autoradioen som en betydelig strømtyv, og nogle fortalte om bøvl med automatiske antenner hvor motoren der hejsede op og ned ikke koblede ud men altid trak strøm.

Fejlfindingen bestod i med et A meter koblet ind mellem batteri og bil, at trække en sikring til en gruppe af gangen, og når forbruget gik på nul, lede videre ud i den gr.

Bilens "standbyforbrug" burde virkelig være minimalt så det ikke kan påvirke en hvilespændingsmåling, (hvor længe har den stået stille, og temperatur?), men er det måske ikke. I tilfældene jeg læste om kørte deres batterier tomme på fra et par dage (den defekte antenne) så autoradioen op til et par uger eller 3. I gamle dage talte man altid om, at uret i bilen brugte strøm :-) men det kan være meget værre. De fleste havde vænnet