Hovedområder
Arrangementer /træf
Autocampere
Biler
Camping i TV
Campingnyt
Campingpladser i DK
Campingpladser i udl.
Campingvogne
Digital TV
Diverse
Efterlysninger
Fortelte og telte
Gode råd
Konkurrence
Køb og salg (Udstyr)
Mit vogntog
Navigation
Ny campist
Personlige sider
Rejseinspiration
Storebæltsbroen
Udstillinger
Udstyr og Tilbehør
Vintercamping
Debatforum på diverse mærker
Alle områder (liste)
Alle områder (detalj.)
Betingelser
Hjælp:
Oprette ny tråd eller svar på indlæg
Autocampere (ikke salg)
Fold alle indlæg sammen

Titel Forfatter Dato

Nye tider i danske sutocamperforeninger  Henrik K 22.5.2016 |  6:51  
Der har været en del frem og tilbage i linjen i autocamperforeningerne. I 2010 meldte den største forening DACF sig ud af Campingrådet, der modarbejder al autocamperturisme udenfor campingpladserne. og etablerede senere fællesorganet Autocamperraadet der samlede de tre danske foreninger.

Men da Autocamperraadet helt uforståeligt begyndte at flirte med Campingrådet gik det galt. Een forening meldte sig ud, debat blev forsøgt kvalt med alle midler, en ny forening www.dfac.dk opstod og blev lynhurtigt den næststørste af de fire, og senest har medlemmerne på en generslforsamling i går givet en begmand til den siddende bestyrelse i DACF og besluttede udmeldelse af Autocamperraadet. Tilbage i det campingrådsvenlige Autocamperraadet er kun den mindste forening DK-A.

Der sker snart mere på den front.

Tak for info...   Sten 22.5.2016 |  12:43
Tak for info.
NY PLADS VED TØNDER. http://www.tv..   P. Gug-Kjeldsen 23.5.2016 |  0:42
NY PLADS VED TØNDER.

www.tvsyd.dk

mvh til alle frie fugle
Kan du sige noget om hvorfor DFAC m..   Michael Olsen 2.8.2018 |  15:00
Kan du sige noget om hvorfor DFAC melde sig ud af Autocamperrådet?
Beklager den lange svartid. Hvis ma..   Henrik K 15.9.2018 |  22:33
Beklager den lange svartid. Hvis man vil vide noget om DFAC er det bedst at skrive til info@dfac.dk (svarene må gerne citeres).

DFAC (www.dfac.dk) har aldrig været medlem af Autocamperraadet, og har derfor ikke meldt sig ud. DFACs basis er medlemsdemokrati, Blot autocamperraadets vedtægter "De af foreningerne udpegede bestyrelsemedlemmer har fuldt mandat til på møder at indgå aftaler og beslutninger." gør medlemsskab umuligt.

Er det en skrivefejl - mentes DACF?
Autocamperraadet meldte sig i hemmelighed ind i Campingrådet (der modarbejdede den frie autocamperturisme) og først efter lang tid opgav DACFs bestyrelse at kæmpe imod medlemmernes modstand og meldte sig ud af Autocamperraadet.

Det var i denne uro DFAC blev skabt med medlemsdemokrati, åbenhed og engagenent blev skabt. Man må næsten sige 'desværre', når der - selv efter at Campingrådet er dødt - fortsat i DFAC er kvaliteter ved dennr nye forening dom ikke kan findes andre steder.

Tjek:
www.dfac.dk
www.dacf.dk
Overskriften på tråden er ''Nye tid..   Anette Tracz Knudsen 19.9.2018 |  8:56
Overskriften på tråden er ''Nye tider i ...... osv'' Men er alt ikke ved det gamle ?

Campingrådet førte en politik der minder om ''forfremmelse til tavshed''.
Når en landsdækkende forening eller gruppe blev for fremtrædende og for kritiske over for Campingrådet, så blev de tilbudt at indtræde i Campingrådet.

Hver gang, så medførte det at al kritik stoppede. Det var en del af konceptet.

Dansk AutoCamper Forening DACF, ved formand MW, medlem af Campingrådet, men måtte trække sig ud efter nogle år, efter pres fra medlemmerne.
Den tidligere formand (MW) søgte så senere igen ind i CR, men nu som formand for ACR, Autocamperrådet. Det handlede om at bestyrelsen havde brugt for mange penge, og salg af CKE-Campingpas lokkede for meget, som en nem og sikker indtægtskilde. ACR melde sig altså ind i Campingrådet, fordi ellers kunne de ikke være forhandler af CKE-kortet.

Efter modstand og protester fra medlemmer af de tre AC-foreninger, og vist nok også noget medlemsflugt, så forlod ACR igen Campingrådet. Ikke af lyst men under pres.

Hvad så med de ''NYE TIDER'' ?
Jo, ACR - Autocamperrådet fortsætter ''kæresterierne'' med campingbrancherne. De vælger konsekvent erhvervslivets interesser frem for forbrugernes. Nu er de gået på charmeoffensiv hos den helt nye Brancheforening OCFF - Outdoor Camping Ferie og Fritid.

https://acr.dk

Man kan, som udenforstående, undrer sig over hvorfor de tre autocamper-foreninger, under ACR vælger at gå i dialog (som de kalder det) med den nye forening, som melder ud at de er en ren brancheforening og som stort set fortsætter den samme politiske linje, som den Campingrådet er kendt for.

Selvfølgelig er det ok at man på alle leder kan snakke sammen, men der ville dog være langt mere plan i at de fire danske autocamper foreninger kunne tale samme, til gavn for forbrugerne og som et modspil til hele BRANCHEN.
Det ville gavne hvis man i medlemsforeningerne kunne finde nogle fælles pejlemærker som men i enighed og selvstændigt kunne gå til politikerne med.

At man i ACR igen forsøger at indynde sig under en brancheforening er mere end YNKELIGT. Jeg mener det er skammeligt og tæt på et forræderi. Man må vælge side, er foreningen til for at støtte, gavne og hjælpe forbrugerne (brugerne af autocampere) eller er man talerør og opbakning til Campingbranchen og de Autocamper forhandlere som er medlem af foreningen ''Camping Branchen'' og den ledende og styrende kraft i det nye OCFF.

- Nye tider ? Eller er alt ved det gamle ?

PS. Der går også rygter om at DCU sidder med i bestyrelsen af dette nye OCFF. Det har vi ikke hørt noget om fra DCU.

https://www.ocff.dk
Anette skriver: "....men der ville..   Flemming Udbjørg 19.9.2018 |  9:51
Anette skriver:

"....men der ville dog være langt mere plan i at de fire danske autocamper foreninger kunne tale samme, til gavn for forbrugerne og som et modspil til hele BRANCHEN."

Hvorfor er det vigtigt at have en bred grøft mellem de froskellige former for camping??

Hvorfor skal man være i modsætning til den øvrige campingbranche?? Hvem kan vinde på det??

Hvorfor kan, må og skal alle campister ikke kunne organisere sig - for at kunne handle og forhandle fælles, om de mange forhold som hele campingområdet bliver rodet ud i i fremtiden??

Vi har brug for en fælles holdning til gode muligheder - for alle slags camping. Telte, campingvogne, autocampere, store små, fastliggende eller kørende, rent danske eller med turistsøgende, cyklende eller bilende - eller med færge til de små øer.

Og selvfølgelig både må og skal ejerne af campingpladserne have ordentlige forhold at drive deres pladser og virksomheder på! Man må gerne tjene (mange) penge på at drive campingplads, ligesom man må tjene penge på at sælge helt nødvendig benzin/diesel til vores biler eller sælge telte og udstyr eller tomater.

Hvorfor skal man fortsat være i modsætning til denne helhed??
Flemming Udbjørg - Emnet her i tråd..   Anette Tracz Knudsen 19.9.2018 |  19:36
Flemming Udbjørg - Emnet her i tråden handler KUN om autocamper interesser i de nuværende foreninger derfor har jeg forsøgt kun at forholde mig til det.

Jeg formoder, at du har en almindelig bred forståelse af, at forbrugernes interesser bedst varetages af forbrugerne og ikke af erhvervet, uanset i hvilken branche.
Lige som man har ''Fagforeninger og Arbejdsgiverforeninger''.
Det skal heller ikke være Camping Branchen, altså forhandler siden der skal fortælle hvad forbrugerne ønsker, de ved kun hvad folk vælger ud fra de udvalg de har valgt at tilbyde i Danmark.... osv osv.... Der er forskel på campingpladsernes interesser og campisternes interesser. Man handler med hinanden, men man har ikke samme interesse i handlen.

I Danmark er der faktisk ikke nogen der varetager camping-forbrugernes interesser i forhold til udviklingen, i forhold til indhold, i forhold til prisudvikling, hvad en grundydelse skal indholde om selvopfundne tillæg og gebyr osv........ Campingreglementet / Sommerhusloven har også emner hvor man som forbruger og erhverv har eller kan have modstridende interesser. Vi synes måske ikke som campister at camping skal udvikle sig i samme retning som nogle af de campingpladser der ønsker at bygge hoteller, feriehuse o.l. på jord udlagt til camping.

Konflikten i de tre autocamper-foreninger om samarbejdet med Campingrådet, medførte at der faktisk opstod en ny forening, som sin primære opgave har taget forbrugernes interesser op og fungere super demokratisk, så folk kan deltage i alt via nettet. Selv generalforsamlinger og afstemninger kan ske på nettet selv om de holder et sted langt fra Danmark.

Jeg håber, at du kan forstå vi som camping-forbrugere har et helt naturligt modsætningsforhold med til camping-erhvervene.

mvh
Anette - jeg forstår det du skriver..   Flemming Udbjørg 19.9.2018 |  20:22
Anette - jeg forstår det du skriver men ikke, at man hele tiden skal tale om modstand og modsætninger.

Jeg er helt sikker på, at alle vil komme længst, hvis man kan samarbejde ligeværdigt og i gensidig respekt for parternes forskellige vilkår, rammer, holdninger og målsætninger.

Ingen vinder noget ved som princip at være imod campingbranchen - pladserne og forhandlerne. Ligesom campingbranchen ikke vinder noget, ved princippielt at være imod kunderne/brugerne.

Men der ER forskellige interesser!! - og det kan ikke være anderledes. Det nytter bare ikke noget at grave skyttegrave på hver side.
Det er dig der bruger udtrykkene so..   Anette Tracz Knudsen 19.9.2018 |  21:02
Det er dig der bruger udtrykkene som ''modstand og skyttegrave''.

Jeg har ikke noget behov eller ønske om nogen skyttegravskrig, men jeg ønsker at campisterne mander sig op og tager egen interesser seriøst, og ikke bare bøjer nakken og holder kæft.

Engang var campisterne aktive forkæmpere for egne rettigheder.....Desværre handler camping organisering i dage mest om træf og ture, og det gælder også de tre AC-foreninger.... Lige som jeg ikke kan få øje på en eneste campingforening der beskæftiger sig med campisternes overordnede rettigheder.
Det er ærgerligt.
Hej. Du har ret F U. Med mange år i..   B Jakobsen 20.9.2018 |  23:22
Hej.
Du har ret F U.
Med mange år i fagbevægelsen har jeg erfaret"
Går det godt for virksomheden - så går det også godt for virksomhedens ansatte".
Kunne det omsættes til" Går det godt for campingforretningerne - -går det godt for campisterne samt for camping klubberne.
MVH BJ.
"Lige som jeg ikke kan få øje på en..   Flemming Udbjørg 21.9.2018 |  22:35
"Lige som jeg ikke kan få øje på en eneste campingforening der beskæftiger sig med campisternes overordnede rettigheder."

Hmm - ligesom bilkøbernes rettigheder? Tandlægekundernes rettigheder? De handlende i Bilkas rettigheder? TV-seernes rettigheder? Skokøbernes rettigheder? Skattebetalernes rettighder? De parkerende bilisters rettigheder? Togpendlernes rettigheder? Charterkundernes rettigheder? Hotelkundernes rettigheder ? Restaurantkundernes rettigheder ? o.s.v.

Hvilke rettigheder er det, som du mener der trænher til regulering af for os campister?

(Jeg har gættet, at der nok er et helt specielt krav om, at alle autocamper-ejere skal have en række udvidede rettigheder - fordi man ikke vil betragtes som campister, hvis det stiller krav til dem og heller ikke vil betragtes som bilister, hvis det begrænser deres lyst til at udfolde sig)

Hvem skal campisternes nye organisation og række af talsmænd så forhandle disse nye rettigheder med?

Og hvem bestemmer då hvem der skal være campisternes talsmænd og repræsentanter i sådanne forhandlinger??

Jeg vil til enhver tid forbeholde mig retten til at negligere regler og aftaler som indgåes af personer som ikke på nogen som helst legal eller endsige demokratisk måde er valgt til at varetage alle campisternes interesser. Alle campisternes interesser! Ikke bare en kreds af autocampister og ikke en snæver kreds af særligt kritiske campister, som har en række egne dagsordener.

Skal et være, så skal det gå helt demokratisk til - så alle vi campister ved, hvem der forhandler for os og repræsenterer flertallet af danske campisters holdninger, g så "modparten" ved, at man forhandler med "alle campister" og ikke bare en særlig interessegruppe!

Det bliver spændende at følge forløbet op til et valg om hvilke personer som på alle campisters vegne kan tillade sig at forhandle om vores vilkår!

Og det bliver spændende at følge den proces som skal til, for at vælge de områder som et flertal af os campister mener er vigtigst at få en ny orden på.

Der skal vel holdes en større række møder rundt i landet, så alle campister kan have lige mulighed for at medvirke i processen - og "nogen" skal vel have lavet et større forberedende arbejde, for at der kan fremlægges rammerne til et forhandlingsprogram, som campisterne så kan være med til at udfylde elementerne i.

Nu har man jo i nogle tid skrevet og råbt om det manglende demokrati - så nu må man jo vise, hvordan demokratiet virkelig udfoldes, så ingen bliver klemt og alle bliver tilfredse.

Det bliver spændende at følge Anette.
Set herfra, er det uheldigt, at et ..   John Ahrenkiel 27.9.2018 |  21:24
Set herfra, er det uheldigt, at et fremtrædende medlem af ACR, udover at være sponsor for rådet, også er forhandler af autocampere.
Hvis formålet med ACR er, at det sk..   Flemming Udbjørg 27.9.2018 |  22:18
Hvis formålet med ACR er, at det skal være en brugerforening for autocampisterne - så har du helt ret John.

Deltag i debatten

Du skal være logget ind for skrive eller redigere i vores debatforum

E-mail  
Password  
Husk mig  

Er du en ny bruger af vores debatforum, kan du oprette en profil her

Har du glemt dit password?

Fortvivl ikke. Udfyld din e-mail adresse herunder, og vi sender dig straks et nyt.

  E-mail