Hovedområder
Arrangementer /træf
Autocampere
Biler
Camping i TV
Campingnyt
Campingpladser i DK
Campingpladser i udl.
Campingvogne
Digital TV
Diverse
Efterlysninger
Fortelte og telte
Gode råd
Konkurrence
Køb og salg (Udstyr)
Mit vogntog
Navigation
Ny campist
Personlige sider
Rejseinspiration
Storebæltsbroen
Udstillinger
Udstyr og Tilbehør
Vintercamping
Debatforum på diverse mærker
Alle områder (liste)
Alle områder (detalj.)
Betingelser
Hjælp:
Oprette ny tråd eller svar på indlæg
Campingvogne
Fold alle indlæg sammen

Titel Forfatter Dato

Problemer gasblus!  Karl Jensen 3.5.2016 |  20:39  
Hej, jeg har også fået problemer med det ene blus. Det tænder ok , men når knappen slippes går det ud, uanset hvor længe knappen holdes inde. Nogen der har et godt råd?
Mvh. Karl Jensen

Det er gassikringen der er gået. De..   Harni Hess 3.5.2016 |  20:43
Det er gassikringen der er gået. Den varmes op og holder gasventilen åben, så du slipper for at holde knappen inde. Camping værkstedet kan skifte den.

Mvh
Harni
Ja, så må jeg nøjes med 2 blus, lig..   Karl Jensen 3.5.2016 |  21:01
Ja, så må jeg nøjes med 2 blus, ligger fast, lidt besværligt , at pakke sammen for,at få det lavet.
Mvh. Karl Jensen
Du kan prøve forsigtigt slibe den l..   B, Jørgensen 3.5.2016 |  21:06
Du kan prøve forsigtigt slibe den lille "tap", med meget fint sandpapir, som sidder i kanten ved blusset, det er den der genererer den lille strøm når blusset brænder, sådan at magnetventilen holdes åben.
Tak, det vil jeg prøve. Mvh. Karl J..   Karl Jensen 3.5.2016 |  21:12
Tak, det vil jeg prøve.
Mvh. Karl Jensen
Har liget fundet denne artikel på n..   Karl Jensen 3.5.2016 |  21:32
Har liget fundet denne artikel på nettet:www.altomcamping.dk
Mvh. Karl Jensen
Her kommer så den lange. :-) Tjek .. Sten 3.5.2016 |  21:59
Her kommer så den lange. :-)

Tjek om i kan trykke knappe langt nok ind så i gassen åbnes. Mangler der en skive under knappen. Tag knappen af bestemt træk og tryk akslen helt ind med et eller andet. Kommer der gas. Hovsa. så er det fundet. Her er der en kant på akslen som skiven rammer og knappen kan derfor trykker akslen ind. hvis den mangler kan der måske puttes noget i hullet i knappen, kugle der er nem at få ud igen hvis den ikke passer. Dette forudsat at akslen er "for" kort eller hullet i knappen er for langt. Skiven hvis der har været en, kan jo være faldet af under rengøring.

Sikkerhedssystemet er sådan at gasventilen til blusset er lukket hvis den lille dims i kanten af blusset ikke er opvarmet af flammen, gassen blæser ud. Når man trykker knappen ind åbnes gassen alligevel, man kan tænde, og dimsen producere nu strøm nok til at holde gasventilen åben.

For at det skal virke skal der være en flamme direkte på dimsen. Hvis der er skidt i hullet ud for den, eller på den kan det mon være årsagen til at blusset går ud igen ?

Ellers må den føleren skiftes. Når de laver gastjek, tjekker de hvor længe den er om at lukke når flammen går ud Jeg husker ikke hvor længe efter det må være åben, gætter vildt 20 -30 sekunder. Og egenlig kan magnetvetilen i knappen vel også være defekt. De 2 ting skal arbejde sammen.

Det er altså et elektrisk system hvor du på billedet skal se de 2, føleren og ventilen elektrisk forbundne. Ventilen ses i åben og lukket lukket tilstand hvilket for så vidt ikke har noget at gøre med om der er skuet op eller ned for blusset.

:-)

Om Føleren, jeg har glemt hvad den hedder. Det burde være en meget simpel sag at skifte.

mvh

Forstør Zoom
Og egenlig kan magnetventilen i k..   Sten 3.5.2016 |  22:06
Og egenlig kan magnetventilen i knappen, hovsa. I Ventilen knappen sidder på, selvfølgelig.

mvh
For nørder. Første gang jeg hørte .. Sten 4.5.2016 |  10:18
For nørder.

Første gang jeg hørte om dimsen, at den skulle være elektrisk, var jeg nærmest vantro. Batteri eller hvad? ikke set, så hvordan?

Troede inden da, at den som en radiatortermostat med fjern føler, via kapillarrør som stoffet i vores gammeldags termometre (ørevoks?:-) måtte indeholde et eller andet der med skiftende temperaturer udvider eller trækker sig sammen.

Hvor kommer strømmen fra?

Termofølere indeholder i spidsen en samling af to metaller der når de opvarmes producere dels en spænding, men også alt efter modstanden i kredsløbet den er forbundet til, strøm.

De bruges f.eks i måleøjemed digitale termometre men også som her til at åbne og lukke for gassen.

Det fine, at de så længe de er varme nok, producere energi nok til at holde ventilen åben. Der findes selvfølgelige et utal af typer lavet af forskellige legeringer og tilpasset det de skal bruges til. Google...?

Hvor meget energi kan der komme ud af dem, selv om spændingen er ganske svag

Rv mobile billedet beskriver 2 typer Cooper Tube 14 and 30 millivolts og en Wire Type
mellem 25 and 35 millivolts. Mere på web.archive.org

Og kikke man i tabeller ses der også højere spændinger.

Google kom med en ingeniør debat... lystig læsning :-)) :

Flammesikring på gaskomfur, hvor en debattør hævder at ha lavet en opstilling der kunne løfte 1 Kg

ingeniordebat.dk


Hvor Harpst et sted skriver:

"Magnetfeltet fra en spole afhænger kun af strømmen. Spændingen er ligegyldig. Der er naturligvis tale om en jævnstrøm i ordets egentlige forstand. Med konstant temperatur på termoelementet ( også den kolde side) bliver strømmen helt konstant.
Det med termoelementspændingen ( eller rettere EMK) er kun noget man bruger når termoelementer bruges til temperaturmåling. og forudsætter at der ingen strøm er.

EMK er lig spændingen, når strømmen er nul.

Det tal du opgiver er kun for en bestemt type, Der findes forskellige typer til forskellige temperaturområder.
I øvrigt er der forskel på termoelementer , til at give strøm, og termoelementer til at måle med . Til måling er linearitet vigtigere end spænding og strømstyrke.

Men selv hvis spændingen kun var på 50 mV ville den give en strøm på 1 A bare modstanden er 50 mOhm. Der bruges da også kun få vindinger med kraftig kobbertråd. sådan ca. 2 mm tråd.

Jo- termoelementer kan give en betydelig strøm. Jeg undlod med vilje at give et bestemt tal. "

citat slut..

Hvor jeg så her pipper, at spændingen til _dette_ formål ikke er ligegyldig. 0 volt, så går der ikke strøm :-))

mvh

Formiddagslæsning for nørder.

Forstør Zoom
Tusind tak Sten. Har længe undret ..   Henning S 4.5.2016 |  13:04
Tusind tak Sten.

Har længe undret mig over hvordan den flammevagt virker

Henning
:-) Det er for øvrigt en _fjern_ .. Sten 4.5.2016 |  19:57
:-) Det er for øvrigt en _fjern_ og stor fætter der sidder i termo køleboksen, der har et peltier element som kølene /varmende element. Når der sendes strøm igennem bliver den ene side kold og den anden varm med varme flyttet fra siden der bliver kold.
Det er vel kendt af alle :-)

Men det virker også omvendt sådan, at det laver strøm, (her var den), hvis den ene side varmes op og den anden køles. Er i forsøg sat på bilers udstødning, svjh en grøn Mercedes?

Jo større temperaturforskel jo bedre virker det, men alligevel ikke nær så enegi effektivt til at køle som kompressorkøl

og vi har set små bitte super brændekomfurer der også kan lade mobilen mens kartoflerne koger. De kom især frem efter orkanen Sandy hvor folk på usa s østkyst bla manglede strøm til ladning af mobiler og lygter.

www.bioliteenergy.com

Forstør Zoom
Ja og i kina, mongoliet og sibirien..   Kjeld L Kristensen 5.5.2016 |  11:39
Ja og i kina, mongoliet og sibirien har man for mere end 50 år siden set termoelektriske fiduser til at spænde på petroleunmslamper således man kunne få strøm til radioen
Temoelektrisk effekt har man jo herudover brugt i hundred år i hvert fald var det gammelt viden for andre da jeg første gang kom til at arbejde med det først i halvtredserne . og spar os så for dit "Nørderi" som ikke er særligt nørdet men afskrift af nogle ret primitive beskrivelser.
Stakkel. Prøv med nogle breve Sam.. Sten 5.5.2016 |  12:17
Stakkel.

Prøv med nogle breve Samarin opløst i et glas vand. Det indtaget i tilstrækkelige mænger kan der bøvses kvalificeret. :-)

Viden for andre?
Det er jo ikke alle der i 50erne i arbejdede med at sætte termoelektriske elementer på flagermuslygter. :-o

Ret primitive beskrivelser? Hvad kan du forvente i et forum for campister.


Billedet:
Her er en smart detalje til solcellen hvormed man, uden at kikke op, kan optimerer vinklen på solen. :-)

Burde være let at lave gds. Sæt en prik midt på låget af en lille gennemsigtig æske og lav et kryds ala det sete i bunden. Jo højere æske, afstand mellem prik og kryds jo bedre. :-))

Virker kun når solen skinner. Man skal nok ikke underkende den pædagogiske effekt.

Set på biolites solceller.

Forstør Zoom
Beklager hvis jeg ufrivilligt perso..   Sten 5.5.2016 |  12:35
Beklager hvis jeg ufrivilligt personligt rettet, kom til at kalde en del af dit fagområde for nørderi. Jeg var overbevist om at de fleste ville se det som sådant, i alt fald i forhold til emnet, hvorfor det defekte gasblus ikke virker.

Undskyld Kjeld.

Mvh
Hvis Der Er mere du vil tilføje om ..   Kjeld L Kristensen 5.5.2016 |  14:06
Hvis Der Er mere du vil tilføje om mig og mit indlæg så gør det endelig Sten.
Men Kan du f f ikke holde dig til en tråds spørgsmål

Et kogeblus af tre kan tændes men går ud hos en campist. Der kommer flere gode løsningsforslag hvoraf en meget detaljeret. måske med for meget indgreb,der skal jo anvendes en skruetrækker som iflg dig er på vej til kriminalitet, men her er der ingen løftet pegefinger, og straks kommer du med lange søforklaringer. om det holde arrangement som findes på bl.a Norcoldskabene.
Men Sten er du nu også sikker på at samme system findes på hvert Kogeblus ?

Din forklaring om funktionen af det relæ som holder gasventilen åben på køleskabe er herudover mangelfuld du refererer fra et andet forum men er dog klar over at ingen strøm går uden spænding
Derfor taler man ved relæer om tilslagningstrøm målt i VA og Holdestrøm målt på samme måde. Beregningen går på antal amperevindinger og for at skabe magnetisme må der være jern med specielle egenskaber som dets hysteresiskurve og jernets sammensætning osv
Vil man derfor fortælle herom må man for at være nørdet også belyse de øvrige ting og ikke som nævnt ovenfor og i dine afskrifter

Iøvrigt må man formode at det viste ventil kun er i holdeposition og ikke formår at trække.

PS min mave fungerer normalt, men skulle det ske, tager jeg hellere en Fernet Branca
Fernet Branca? :-o Det forklarer..   Sten 6.5.2016 |  11:27
Fernet Branca? :-o Det forklarer meget! :-)

Det blev tidligere forklaret, at jeg mener, at man i GDS anvisninger skal gøre opmærksom på at man hvis man bevæger sig ind på autoriseredes arbejdsområde hvor bestemmelser overtrædes, skal gøre opmærksom på bestemmelserne.

Hvad folk derefter gør er jo op til dem selv.

Hvis man laver let forståelige anvisninger uden advarsler, kan men ellers let lokke mindre kyndige i gang med eftersyn der erstatter det rigtige kvalificerede eftersyn.

Om køl er det viste jo gemt, så man, _lukket til igen_, ikke opdager eventuelle utætheder eller, at blusset brænder skævt eller for stort i tide.

Der bliver jo "moslet" trukket i gasrøret når brænderen afmonteres kedlen.

Eller tænk hvad der kan ske hvis brænderen ikke genmonteres ordentlig, skruen der holder brænderen, falder ud. Falder den så, stadig med flammen tændt ned på bundrammen under kedlen?

Du udres over, at jeg ikke øffer over brug ad skruetrækker til andet i denne tråd, var det afmontering før rensning af brænderen på komfur toppen i videoen? Så var lige det det vist i en _brugervejledning_ til et af vores komfurer, og væsentlig er fejl her omgående synlige for brugeren.

1´ det viste var i min bog ulovligt - også ifølge køleskabets brugermanual.

2´ man ved ikke hvad fummelfingrede fortsætter med.

Videoen og jeres indlæg fortæller, at dét kan man bare gøre.

Men det er IKKE standard.

Fint nok at det "sælges" som nød procedure i langbordistan men lur mig om det ikke for nogle kommer til at erstatte et rigtigt gaseftersyn.

Det var så hvorfor jeg øffede i den første tråd og ikke i denne.


Du kommer også ind på, kræver nogle rigtig rigtig "nørdede" forhold beskrevet for at kunne fortælle om gasventilens temosikring.. Som jeg mener ville være at skyde langt over målet.

Vi er simpelthen ikke enige. Skal vi holde her?

Mvh
"KÆRE" Sten Så meget fernet branca ..   Kjeld L Kristensen 6.5.2016 |  14:06
"KÆRE" Sten
Så meget fernet branca drikker jeg aldrig som du tilsyneladende har drukket her.

På den viste video fjerner manden en afdækning med en skruetrækker således Brænderen blotlægges Han trækker ikke i noget, og opgår altså ikke noget i rørinstallationen. han stikker forsigtigt et sugerør ned ved siden af brænderen og blæser forsigtigt støv og slagger væk med munden.
Herefter skruer han dækslet på igen uden at have været i berøring med den rørførte gas endsige brænderen
Se derfor videoen igen og tag e t par ordentlige briller på.

Mit forslag om at rengøre skorstenen efter en evt tilsodning har følgende fremgangsmåde, tag skorstenens rørudføring af ( den fjernes let med fingrene ) løft herefter Baflen fri. Den sidder på et stykke ståltråd fastgjort så også den kan tages med fingrene.
Herefter rengør du skorstenen, Hvis den har været sodet med en flaskerenser . Denne sidste kan du selvfølgelig godt kalde et redskab.
Sluttelig kontrollerer man flammen farve.
Jeg skriver dette fordi du i dit sidste indlæg afslører en total mangel på at forstå de simple ting.

Når du har erkendt din fejltagelse som for trådstarteren er vigtig, og fortalt mig din opfattelse om der er relæer på alle kogeblussende så kan vi sagtens stoppe,
Jeg bestrider IKKE at det blir gjor.. Sten 6.5.2016 |  15:54
Jeg bestrider IKKE at det blir gjort fornuftigt, MEN at i siger, at det er normal standard praksis når man har et gaskøleskab.

Igen, man må i følge bestemmelser og manualen IKKE uden uddannelse og værende ansat i et godkendt firma, bruge værktøj på og servicere anlæg og apparater.
Hvor svært kan det være at forstå.

Fortæl dog folk hvad der står i §§ (og selvfølgelig også står i manualen der fulgte med vogn og apparat).

Må kun serviceres af osv. Nogle mener så at bestemmelserne ikke gælder for dem, men det gør de selvfølgelig alligevel.

Om det med om der "mosles". Træk brænderen ned og frem ..

Kik herfra https://youtu.be

Billedet set her er taget https://youtu.be

Fint at det fremgår at den takkede fjederlåseskive hvad hedder den? er vigtig. Men ikke at skruen kan arbejde sig ud hvis den mangler. Og hvad der så kan ske?

Sidst forstår jeg ikke hvad du mener med om der er termo"relæer" på alle kogeblus?

Det skal der mig bekendt være på alle gasforbrugere der må bruges indendørs.

Undtagelse, udendørsgrej. Er det det du mener?

Jo vi holder her?

mvh

Forstør Zoom
Lidt kongelig har man jo altid lov ..   Kjeld L Kristensen 8.5.2016 |  13:48
Lidt kongelig har man jo altid lov til at være. og "Jo vi holder her" er vel et udtryk som majestæten kan bruge.

Nå! Men vi e r uenige og spørgsmålet er så hvordan SIK vil se på sagen. Mon ikke de vil se som på elsiden hvor du må brugeværktøj til helt elementære ting
Jeg er dog sikker på at du får ret hvis det er "branchen" du spørger der er jo penge involveret.
Men hvem i al verden vil i det sydfranske som den rare mand talte om lader sit køleskab ose til han kommer hjem eller endsige afbryde sin ferie for at komme under en SIK Diplomerhververs vinger i DK.

Med hensyn til min forespørgsel om relæ kunne jeg have skrevet solenoide idet et relæ bl.a normalt består af en sådan.

Termo operationer kan jo også være hydrauliske, byggende på det princip at hvis en vædske opvarmes udvider den sig, og kan derfor udmærket også operere en ventil. Systemet må være ligeså billigt som termoelektriske løsninger.

Jeg ved ikke om dette er tilfældet på gasapparater og havde på fornemmelsen at det ved du heller ikke, så spørgsmålet er derfor signifikant idet dine oplysninger om termoelektriske funktioner derfor kan være forkerte, og kun gældende for vore køleskabe

Og så stopper Jeg.
Jeg ved ikke om det skinnede igenne.. Sten 9.5.2016 |  12:04
Jeg ved ikke om det skinnede igennem, men jeg prøvede flere gange at gi udtryk for, at man når man laver en "gør det selv" video om arbejde der hører under autoriseret område! - bør skrive at det er imod bestemmelserne og, at man fejlfinding først bør søge hjelp o manualen til her, skabet, altså bør læse vejledningen til apparatet. Er det beskrevet. Fint, er det ikke, men omfatter af en masse generelle forbehold, skal der ikke pilles. Fordi konsekvenserne hvis det går galt, kan være fatale. !! Men også fordi det simpelthen er ulovligt. Hvad betyder det mon at der IKKE må bruges værktøj?

Hvor mit synspunkt efter det så er, at det aldrig kan skade at vide hvordan tingene hænger sammen. ! :-)

Hvordan vil du kunne bede en _ukyndig_ vurdere hvad der er simpelt? Lad os nu sige at brænderen er tæret op? Dyssen er snavset, hvordan må den se ud, eller hvis der andet?

1´øverst i billedet, er fra manualen https://www.google.dk

Man kan også kikke i 5.13 Forholdsregler ved fejl.
Hvor det IKKE er nævnt at man skal / kan ... Men at man skal lukke for gassen og tilkalde hjælp. Tror du i ramme alvor at Du får SIK til at sige at det er i orden at folk selv begynder med hammer skruetrækker og sugerør? :-))

i Gas reglementer for os Gasreglementet afsnit B-3

https://www.sik.dk

Det her er rent principielt. Skriv dog tydeligt at det er forbudt område, men godt at vide. :-)

Sidste om hydrauliske/ elektriske "dimser" og hvad jeg ved er for så vidt underordnet. :-)
Hvis defekt. Man skal bare jo bare skifte til det der sad i forvejen. El må være simplest. Det er vel som regel kun selve føleren der producere strømmen der står af så udskiftningen er ganske simpel bare man har den rigtige.

Jeg brugte tidligere i debatten udtrykkeT: Giv Kejseren hvad Kejserens er. Hvad mon jeg kan mene med det! :-) Og la så være med at lokke tumper på gale veje.

1´ billede, relevant fra køleskabets manual. Brænderen bør renses årligt og efter længere stilstand.

Forstør Zoom
Og lidt fra reglementet... Sten 9.5.2016 |  12:05
Og lidt fra reglementet.

Forstør Zoom
og endelig:.. Sten 9.5.2016 |  12:10
og endelig:

Forstør Zoom
Det kunne se ud til at man har et s..   Kjeld L Kristensen 9.5.2016 |  14:02
Det kunne se ud til at man har et standpunkt til man tager et nyt. "her slutter vi"

Nå men
"Hvis og hvis min røv var spids og fyldt med limonade, så ville vi alle være glade."

Et reglement gælder alle forhold, men kommer udgiveren i modvind ændres et reglement ofte, ( ses gennem fingre med) især når der kan påpeges at det fuldstændigt er ude af trit med den virkelige verden.

Om tæring
Videoen slutter med at man kontrollerer om der er en klar blå flamme,
ER den ikke dette vil ALLE nogenlunde inteligente som er indblandet stoppe.
Nogle intelligente vil måske prøve at få fat i en stedlig "klog mand" og enkelte "reglementsryttere" vil afbryde ferien eller deres køleskab"

Undtagelsene er de "IDIOTER" som end ikke har opdaget at deres gasskorsten soder eller kun siger det var dog mærkeligt men Ok det skal den jo nok gøre her i varmen,
For disse er selv et reglement et ukendt begreb, og sålænge der er køl vil skabet stadig være tilsluttet. og det er jo nok her de største farer lurer.

Herudover bliv endelig ved med at sende uddrag af reglementerne, men prøv at fortolke på et mere pragmatisk niveau.
OG! Der er stadig ingen garanti for..   Kjeld L Kristensen 9.5.2016 |  14:47
OG! Der er stadig ingen garanti for, at selv om man får lavet gastest regelmæssigt, vil/ kan en brænder altså stadig begynde at sode mellem disse eftersyn.
Dette er vel også et vigtigt punkt at få med når vi taler om disse ting.
Hov hov Du ville slutte i den anden..   Sten 9.5.2016 |  14:52
Hov hov Du ville slutte i den anden tråd kun? og begyndte så igen. Med spørgsmål eller var det bare opklarende antagelser om hvad jeg ved eller ikke ved? Eller hvordan SIK fortolker tingene.

Spørg dem!

Og ja jeg har talt med campister hvor vognen var sort rundt om og over ventilationsristen, om de da ikke kunne lugte at der var noget galt? Jo vi måtte lukke vinduet over køkkenbordet og der lugtede grimt da vi skulle sove. Måtte åbne helt i den anden side.

Siger du at det er farligt? Ja for f. i skal en tur forbi værkstedet. åh nej. ...Ikke tid vi skal på hundestævne, agility VM i Sverige.

Så sæt det på strøm på pladsen.... Nej der er nok ikke 230 V.

Nu er i advaret, jeres køl på gas ER farligt.

Ring til xxx (var på vejen) og be om et lyneftersyn. Ok vi kører en 3/4 time før. inde lukketid, er det nok? Ring og spørg!

Det var ikke idioter men ganske almindelige men travle mennesker !!! Og de havde ikke bemærket, at vognen var sort på siden. Kun at det stank i den weekenden tidligere.

mvh

Når nu du har fyldt dig med saftevand fra den spidse røv.

:-) Billedet: Træning for "tøserene". Du må gerne være med Kjeld.

Stille, min røv skal spille. Husk lyd.

https://youtu.be
- hvor mange omkommer ved gasulykke..   Bent H 9.5.2016 |  17:04
- hvor mange omkommer ved gasulykker i campingvogne pr. år?
Jeg er ret sikker på, at der er flere der dør af skræk - men jeg kan da godt forstå, at hvis man keder sig, og ikke har noget rigtigt at gå op i, så er det da en Guds gave, at Google hele dagen, og bagefter belemre alle andre i forum'et med alenlange indlæg, som ingen gider at læse - og, hvis der er et indlæg på et par sider, som ingen har gidet at kommentere, skriver man bare et nyt, så det ser ud som om det er 'liv' i tråden.
/ Bent H
Jo vi holder her? Sten 6.5.2016 | ..   Kjeld L Kristensen 9.5.2016 |  17:25
Jo vi holder her? Sten 6.5.2016 | 15:54
Rabler det for dig eller kan du blot ikke huske hvor du skrev hvad.
samtidig ville du have det sidste ord og fyrede nye postulater af. men dermed er en ordveksling ikke færdig og man må imødese at modparten tager genmæle mod disse

"Og så kører vi igen"
Ja nu kan man jo kalde sådanne mennesker "Idioter" "travle mennesker" eller måske uvidende, men du erkender altså at de findes, og giver et glimrende eksempel på at Gaseftersyn alene ikke giver fuld tryghed hverken for almindelige eller "idioter" og at der må repareres en gang imellem,
Og det er jo det hele historien drejer sig om. Hvem kan fortælle om en reparatør i det sydfranske med dansk SIK certifikat som kan lave en hurtig udrykning.
Derfor er /var videoen fremragende, som på en god måde fortæller hvad skal laves, så ingen kommer galt af sted.
:-)) hvem VIL ha det sidste ord? K.. Sten 9.5.2016 |  21:49
:-)) hvem VIL ha det sidste ord? Kik op gennem tråden. = sidest ord "Og så stopper Jeg."
Køleskabe skal i følge Dometic har reset brenner en gang årligt eller efter længere stilstand.

Hvis det følges so en klargøring før sommerferien begynder det vel ikke at sode ude på turen?

Jeg lægger røret nu... Kom så. 1. 2. 3.

mvh

Forstør Zoom

Deltag i debatten

Du skal være logget ind for skrive eller redigere i vores debatforum

E-mail  
Password  
Husk mig  

Er du en ny bruger af vores debatforum, kan du oprette en profil her

Har du glemt dit password?

Fortvivl ikke. Udfyld din e-mail adresse herunder, og vi sender dig straks et nyt.

  E-mail