Hovedområder
Arrangementer /træf
Autocampere
Biler
Camping i TV
Campingnyt
Campingpladser i DK
Campingpladser i udl.
Campingvogne
Digital TV
Diverse
Efterlysninger
Fortelte og telte
Gode råd
Konkurrence
Køb og salg (Udstyr)
Mit vogntog
Navigation
Ny campist
Personlige sider
Rejseinspiration
Storebæltsbroen
Udstillinger
Udstyr og Tilbehør
Vintercamping
Debatforum på diverse mærker
Alle områder (liste)
Alle områder (detalj.)
Betingelser
Hjælp:
Oprette ny tråd eller svar på indlæg
Campingvogne
Fold alle indlæg sammen

Titel Forfatter Dato

Handicap-egnet campingvogn søges....  Jane Andersen 22.2.2016 |  14:22  
Jeg er desværre kommet i den uheldige situation, at jeg efter en blodprop rygmarven er blevet lam fra brystkassen og nedefter og er endt i en kørestol.
Så nu er mit campingliv blevet lidt af en udfordring da jeg af gode grunde ikke længere er i stand til selv at komme ind og ud af vognen ved egen kraft.
Vi er derfor på udkig efter en handicap-egnet campingvogn med bl.a. bred dør, så vi kan få kørestolen in og ud af cv-en.
Jeg har selvfølgelig googlet efter en handicapegnet cv. men det eneste brugbare link jeg er stødt på er: brugte campingvogne egnet for kørestolsbrugere. Men det link er desværre ikke meget bevendt, for når man klikker på eksemplerne så henvises der enten til forhandlerens forside eller til en tom side, formentlig fordi vognen er solgt.
Så hvis der sidder nogen derude der er bekendt med eller har set en sådan vogn hos den lokale forhandler, så vil jeg blive meget glad for et tip.

Mvh, Jane, Kbh.

Tror du skal henvende dig til en fo..   Inge Marie Østerhaab 22.2.2016 |  15:15
Tror du skal henvende dig til en forhandler mht. køb af vogn og efterfølgende få dem til at sætte en bredere dør i.
Kender nogen der fik det gjort.
Adria har lavet nogen nye med bred ..   Jesper (campingblog.net) 22.2.2016 |  15:45
Adria har lavet nogen nye med bred dør feks ?

Søg evt efter det.
Hej Jane Jeg kan huske, at LMC for..   Joan Petersen 22.2.2016 |  16:03
Hej Jane

Jeg kan huske, at LMC for nogle år siden (10 år?) producerede campingvogne til handecappede - ikke blot med bredere døre, men også indvendigt med mulighed for bad og brug af toilet med god plads omkring.
Jeg kan ikke rigtig finde noget fra nyere tid omkring det.

Aase Viberg Hansen, der selv er kørestolsbruger har en fin side om handicap-camping, og hun kan måske hjælpe med yderligere. Det er ganske vist noget siden, jeg har lagt mærke til hendes side, og jeg ved ikke hvor aktiv hun er, men her er i hvert fald link til hendes side, hvor der også er en kontakt-mail www.handicap-camping.dk

Venlig hilsen Joan
God bedring. Køb denne http://campe..   Jesper (campingblog.net) 22.2.2016 |  17:09
God bedring.
Køb denne
camperstyle.de
Hej Jane den LMC lavede i 2009 he..   Jørgen L. (Kalundborg) 22.2.2016 |  17:17
Hej Jane

den LMC lavede i 2009 hedder 560 ROL https://www.google.dk

Mvh Jørgen
Tak til alle for jeres svar. Desvæ..   Jane Andersen 22.2.2016 |  17:45
Tak til alle for jeres svar.

Desværre er økonomien ikke til køb af en helt ny vogn - nu hvor jeg pga, mit handicap er røget ud af arbejdsmarkedet.

Det vi er på udkig efter er en pæn (brugbar) brugt vogn - kunne man evt, forestille sig at en handicappet sælger pga. ophør med camping efter f,eks. forværring af helbreddet eller i værste fald dødsfald - så jeg håbede at der stod sådan en vogn og kededesig og trængte til en ny ejer,
Men det vil være et kæmpe arbejde at ringe rundt til samtlige forhandlere eller tjekke deres hjemmesider - så det var derfor jeg håbede på, at kunne bruge alle jer derude som "øjne og ører,"

Mvh. Jane, Kbh,
For mange år siden lavede Knaus der..   Harni Hess 22.2.2016 |  18:06
For mange år siden lavede Knaus deres Fun&Sport. Den var så væk i en årrække men er kommet frem igen. Jeg aner ikke om den er brugbar som handicap c.vogn.

www.knaus.dk

Mvh
Harni
Hej Jane Jeg har ledt i 2 år snar..   Thomas Bang Jeppesen 22.2.2016 |  18:09
Hej Jane

Jeg har ledt i 2 år snart - og der har i den periode været 2 vogne til salg med bred dør i Danmark. En dansk ombygget Tabbert fra 2011 og en noget ældre Adria - så der er ikke super stort udvalg.

Som Inge skriver kan man få monteret en bred dør i de vogne, hvor konstruktionen tillader dette. Det kræver bl.a. at der ikke går vanger på begge sider af døren og at der er plads til det indenfor. Herudover er det naturligvis ikke alle grundplaner der egner sig til at der skal kunne køre en kørestol indenfor så muligvis skal der beskæres i senge, rumdelere mv.

Den omtalte LMC Musica 560 R var i produktion fra 2005-2011 (hed til at begynde med 560 ROL) og blev iflg. fabrikken kun produceret i ganske få eksemplarer - så her skal du være meget heldig at finde et eksemplar.

Hvis du har mod på det er der større chancer i Tyskland - du kan tjekke www.mobile.de - tryk på det 3. ikon (autocamperen) - sæt kryds i "Behindertengerecht" og tryk på søg.

Den Adria som Jesper linker til er en bestillingsvare ombygget i Tyskland til en tysk privatmand - det er ikke Adria fabrikken der har stået for det.

En anden mulighed er en ny Dethleffs Beduin der i 2016 udgaven er født med en ekstra bred dør på 70cm (63,5cm effektiv åbning).

Du er velkommen til at kontakte mig på mail: campingferie@201.dk hvis du vil have flere tips.

Mvh

Thomas
Hej Hvis du søger en stor vogn er d..   Henning Nielsen 22.2.2016 |  18:15
Hej Hvis du søger en stor vogn er der en stor Knaus på de gule sider, med bred dør og lift. En ældre en men prisen er vel også der efter.

www.guloggratis.dk

m.v.h Henning
Hej Jane, Hviids caravanservice i T..   Steffen Andreassen 22.2.2016 |  18:31
Hej Jane, Hviids caravanservice i Thorsager på Djursland handler med brugte vogne, og ombygger dem efter ønske til handikappede og er meget dygtig med rimelige priser. mvh Steffen
Knaus deseo har en stor klap beregn..   Ib 22.2.2016 |  19:34
Knaus deseo har en stor klap beregnet til motorcykel, men om de er lavet med stort badeværelse aner jeg ikke.
Hej Jane. Vores første Adria Class.. Karl Ejnar Christensen 23.2.2016 |  1:07
Hej Jane.

Vores første Adria Classica 613PU, som vi købte ny i 2007, fik monteret en bred dør, og der blev lavet et beslag til at sætte en rampe på. Fruen var indenfor døren i kørestol en enkelt gang, men har ikke kørt rundt inde i vognen. Derfor købte vi Classica 613PU nr. 2 uden at få ændret døren. Den gamle cv står fast på en campingplads i Danmark, mens vi kører rundt med den nye. Da vi byttede for tre år siden, prøvede vi at sælge den gamle, men der var ikke rigtig nogen respons. Derfor beholdt vi den, for at vore børn og børnebørn kunne bruge den.

Nu ved jeg ikke, om du også har brug for at det indvendige er ændret af hensyn til kørestol, men i vores er det som sagt kun døren, der er bredere. Der er kortet lidt af rundsiddegruppen og overskabene i den ene side af døren. Der er dog meget god gulvplads midt i en 613PU. Der hvor det måske kommer til at knibe med pladsen, er forbi hjørnet af sengen og hen til toilettet. Men her kunne man nok reducere lidt i den brede dobbeltseng.

Forstør Zoom
For at udvide søgningen Der find..   Sten 23.2.2016 |  13:19
For at udvide søgningen

Der findes handicapvenlige vogne der har en bred dør i bagsmækken. Bruges også af MC folk

Kan ikke huske navne bortset fra svagt Deseo Knaus Eifelland? Men det kan andre måske.

Jeg ved ikke hvor venlig indretningen i dem i øvrigt er. Det skal vel også være til at komme rundt når først man er kommet ind.

Mvh
Hej Jane Hvis du ikke finder noget ..   Bent H. Kristiansen 23.2.2016 |  14:41
Hej Jane
Hvis du ikke finder noget i Danmark som passer til dit behov, kan man søge i udlandet og f.eks. finde denne store vogn i Scotland til en pris af ca.65000kr. Vognen har meget gulvplads, el-lift, personlift til brusebad og seng, mover og meget andet:

https://www.gumtree.com

MVH
Bent H.Kristiansen.
Tak for al responsen. Henning - de..   Jane Andersen 23.2.2016 |  17:59
Tak for al responsen.

Henning - den Knaus du linker til er for stor/tung til at vores bil må trække den - så desværre.

Ib - vi havde faktisk talt om en Deseo, men for det første er den ikke særlig køn (minder mig om en container til at køre haveaffald væk i :-)), og for det andet er indretningen ikke særlig god - sengene er simpelthen for smalle.

Karl Ejnar C, Jeg var ikke klar over at din kone også er kørestolsbruger - det må være skønt at kunne gå ud og købe lige den vogn man har behov for.

Enden på det bliver nok, at vi køber en alm. cv og får sat en bredere dør i og så evt. ofrer hjørneskabet eller hvad der nu skal files af.

Jeg har ikke behov for så meget gulvplads i vognen, det er begrænset hvor meget jeg opholder mig i den til dagligt, Det jeg har brug for er nogle gode enkeltsenge med plads imellem til en gulv-lift, da jeg skal liftes ind og ud af sengen,

Men tak for alle de gode input.

Mvh. Jane, Kbh.
Så lykkedes det at få løst probleme.. Jane Andersen 11.4.2016 |  16:49
Så lykkedes det at få løst problemet. Vi har nu købt ny (brugt) campingvogn og fået sat en bredere dør i - så nu kan kørestolen uden problemer skubbes ind og ud. Det endte med en Fendt Topaz 5,60 og som man kan se på billedet har vi fået en ladeport af en dør i, så nu kan jeg køre en rendegraver ind i vognen - hvis jeg skulle få brug for det :-).
Så nu må vi se til pinse om den består prøven.

Mvh. Jane, Kbh.

Forstør Zoom
Hej Jane Tillykke med vognen :-) D..   Joan Petersen 11.4.2016 |  18:56
Hej Jane

Tillykke med vognen :-) Det var dejligt at høre, at I fandt en løsning til sidst.

Jeg ønsker jer held og lykke med vognen, og jeg håber, I får nogle rigtig gode ture med den. Tak fordi du opdaterede os med sidste nyt :-)

Venlig hilsen Joan
Hej Joan. Tak for din venlige hilse..   Jane Andersen 12.4.2016 |  18:50
Hej Joan.
Tak for din venlige hilsen. Jeg tror og håber på at det kommer til at fungere optimalt for mig. Lige nu er vi ved at fylde alt det skrammel fra den gamle cv. ind i den nye -
hold da op hvor har vi dog fået samlet meget sammen i løbet af de 10 år, vi har haft den gamle.

Rigtig god campingsæson til dig og din familie - og selvfølgelig også til alle jer andre, som har svaret her i tråden.

Mvh. Jane, Kbh.

Deltag i debatten

Du skal være logget ind for skrive eller redigere i vores debatforum

E-mail  
Password  
Husk mig  

Er du en ny bruger af vores debatforum, kan du oprette en profil her

Har du glemt dit password?

Fortvivl ikke. Udfyld din e-mail adresse herunder, og vi sender dig straks et nyt.

  E-mail