Hovedområder
Arrangementer /træf
Autocampere
Biler
Camping i TV
Campingnyt
Campingpladser i DK
Campingpladser i udl.
Campingvogne
Digital TV
Diverse
Efterlysninger
Fortelte og telte
Gode råd
Konkurrence
Køb og salg (Udstyr)
Mit vogntog
Navigation
Ny campist
Personlige sider
Rejseinspiration
Storebæltsbroen
Udstillinger
Udstyr og Tilbehør
Vintercamping
Debatforum på diverse mærker
Alle områder (liste)
Alle områder (detalj.)
Betingelser
Hjælp:
Oprette ny tråd eller svar på indlæg
Campingvogne
Fold alle indlæg sammen

Titel Forfatter Dato

Totalskadet vogn  Lars Holmegaard 1.6.2015 |  17:20  
Hej
Jeg/vi handlede ny vogn tilbage i 2009. I forbindelse med handlen skulle vores brugte vogn indgå og vi havde på forhånd indgået aftale med forhandler om bytteprisen.
Da vi ankom for at hente vores nye vogn fik vi at vide at en af forhandlerens mekanikere lige ville gennemgå vognen for eventuelle skader, helt normalt, fik vi at vide. Den brugte vogn som var købt 4 år tidligere hos samme forhandler blev erklæret totalskadet af mekanikeren og sælgeren afbrød øjeblikkeligt handlen.
Det viste sig at der på taget var tydelige haglskader, og at der indvendigt på loftet var fugtskader. Haglskaderne havde jeg ikke observeret tidligere, syntes mere at de lignede naturlige "bølger" på taget. I øvrigt havde vi aldrig været i haglvejr med vognen så skaden måtte nødvendigvis allerede havde været der da vi købte den i sin tid. Fugtskaden var beskrevet i slutseddelen så den gjorde vi ikke mere ved.
Handlen blev overtaget af en af forhandlerens indehavere og han spurgte om vognen var kaskoforsikret, dette var den og han foreslog at vi anmeldte skaden og hvis selskabet accepterede skaden kunne handlen gennemføres.
Selskabet valgt underligt nok at totalskade vognen og vi aftalte at forsikringssummen blev udbetalt til forhandler så skulle han nok afmelde og skrotte vognen.
I dag er jeg blevet kontaktet af en person der her 6 år efter har købt vognen privat og han havde fået registreringspapir af privat sælger hvor mit navn stod. Han have nogle tekniske spørgsmål men jeg blev mildest talt overrasket over at høre at vognen stadig eksisterede.
Det viser sig at han har købt vognen af en som har brugt den som fastligger siden 2009 og ikke har haft den indregistreret.
Nu er spørgsmålet så om vognen kan indregistreres da den har været erklæret totalskadet og nej den er ikke blevet genopbygget da de fejl vognen havde på tag og loft stadig er til stede. Har forhandleren svindlet med forsikring eller hvad siger i?

Nej forhandlerne har nok ikke svind..   Torben Metzsch 1.6.2015 |  17:49
Nej forhandlerne har nok ikke svindlet men forsikring sælger alle de vogn de kan til køber der ved det er en totalskadet vogn
Hm....det er ikke nogen ualmindelig..   Flemming Udbjørg 1.6.2015 |  17:51
Hm....det er ikke nogen ualmindelig trafik, at de totalskadede CV'er opkøbes af handlere, som herefter sælger dem videre til brug for de mange arbejdere, som bor i CV på en opholdsplads på et arbejdssted, og kører hjem til familien i weekenden.

Dette er ikke forbudt - og heller ikke moralsk angribeligt.

Forsikringsselskabet har betalt for totalskaden, og sælger herefter vognen videre, for at minimere sine skadeudgifter. Men vognen må normalt ikke igen indregistreres og kan normalt heller ikke kaskoforsikres, når den én gang er erklæret for totalskadet.

Men man skal her være helt sikker på begrebet Totalskade - hvilket betyder, at reparationsudgifterne overstiger vognens værdi. Så hvis en vogn har en vurderet værdi på 75.000 kr. og det vil koste 80.000 kr. at reparere den, så kan vognen totalskades. Men det betyder jo ikke at den skadede vogn er vædiløs!

Den kan jo ofte sagtens bruges med buler i taget og måske en påkørselsskade på bagenden. Vognen kan være endog en rigtig flot arbejder-vogn, som mange gerne vil bo i, på en arbejdsplads.
Hej Den nye ejer undrede sig lidt ..   Lars Holmegaard 1.6.2015 |  17:58
Hej

Den nye ejer undrede sig lidt over at sælger sagde at hun kun ville sælge vognen hvis den ikke skulle indregistreres. Han vil dog gerne have nummerplader på men vil det mon være et problem så?
Groft sagt: Hvis vognen kan bremse ..   John O. Madsen 1.6.2015 |  21:05
Groft sagt: Hvis vognen kan bremse lige og lyset virker, så kan den også indregistreres. Jeg kender også nogle der har købt en haglskadet vogn, den er som ny indeni, men ikke så pæn udvendig, men alt virker og de har fået en næsten ny vogn meget billigt.
Mvh. John
Du har ret John - men jeg tror den ..   Svend Poulsen 1.6.2015 |  22:11
Du har ret John - men jeg tror den bliver svær at kaskoforsikre, hvis man ønsker det.
Vi have en lignende oplevelse, da v..   Niels Jeppe Jensen 2.6.2015 |  15:09
Vi have en lignende oplevelse, da vi skiftede vogn for godt et år siden. Den gamle vogn havde en haglskade på taget, et par buler i siden fra et uheld med markisen, samt en hul i bordpladen, fordi noget faldt ned fra et skab under kørsel.
Vi aftalte at skaderne skulle meldes til forsikringen, og vi skulle så have 75000 i bytte for den gamle vogn. Vi meldte skaden, og forhandleren skulle så sørge for det praktiske med taksator mm. efter at vi havde byttet.
Jeg blev senere ringet op af forsikringen, der fortalte at vognen var erklæret totalskadet, da det ville koste over 80000 at udbedre. Det gav heldingvis ingen problemer. Vi fik 85000 fra forsikringen, så i stedet for at få den gamle vogn, fik forhandleren de 75000, og der var et overskud på 10000 til os (minus selvrisiko).
Da jeg spurgte forsikringsmanden, hvad der skulle ske med den gamle vogn, sagde han at den allerede var solgt.
Jeg har slået den op på Motorregister.Skat.dk, og kan se at den er indregistreret igen (men næppe kaskoforsikret).

Hilsen Niels
Vi var ude for det samme, da vi sol..   Ole V 2.6.2015 |  20:55
Vi var ude for det samme, da vi solgte vores forrige campingvogn.
Da vi skulle bytte vores gamle campingvogn med den nye vi havde købt, kom jeg til at skramme siden af campingvognen, samt revne et vindue på forhandlerens gitterlåge.

Handlen blev gennemført alligevel, da aftalen blev at hvis jeg blot anmeldte skaden til mit forsikringsselskab, skulle forhandleren nok tage sig af reparationen.

Efter nogle uger meddelte vores forsikringsselskab os at taksatoren havde rapporteret vognen som totalskadet. Det var jeg lidt overrasket over, da vi havde solgt vognen for 60.000, og jeg mente ikke umiddelbart at skaden kunne koste mere end nogle få tusinde at udbedre.

For en god ordens skyld kontaktede jeg vores forsikringsselskab, for at gøre dem opmærksom på at jeg syntes at det måske var lidt overdrevet at rapportere vognen som totalskadet. Mest for at undgå at blive beskyldt for forsikringssvindel. Forsikringsselskabet kiggede på sagen, og sagde at alt så fint ud. Der var ingen grund til at bekymre sig.

Et par uger efter var jeg i anden anledning inde på forhandlerens hjemmeside, og så til min overraskelse at vores gamle vogn var sat til salg (med skaden). Forhandleren gav et rabat på 3.000-4.000 pga. skaden, som oprindelig var takseret som en totalskade.

Jeg må tilstå at jeg tror at nogle forhandlere har nogle "fine" aftaler med en eller flere taksatorer.

Mvh.
Ole
Jeg har for nogle år siden købt en ..   Henrik Povelsen 3.6.2015 |  9:06
Jeg har for nogle år siden købt en skadet vogn af et forsikringsselskab... Skaden består i tre buler på venstre side af vognen - ikke særlig tydelige, og helt uden betydning for funktionen af vognen. Besparelsen på købsprisen var dengang mere end 50000,-, og jeg har kaskoforsikret den - blot med en klausul om at nye karrosseriskader på venstre side af vognen ikke er dækket....

Mvh Henrik

Deltag i debatten

Du skal være logget ind for skrive eller redigere i vores debatforum

E-mail  
Password  
Husk mig  

Er du en ny bruger af vores debatforum, kan du oprette en profil her

Har du glemt dit password?

Fortvivl ikke. Udfyld din e-mail adresse herunder, og vi sender dig straks et nyt.

  E-mail